Inici Cultura Projecte per a la restauració de l’església de Sant Pere de Copons

Projecte per a la restauració de l’església de Sant Pere de Copons

COMPARTIR

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, va lliurar la setmana passada a l’alcalde de Copons, Àlex Prehn Faura, l’estudi previ de projecte per a la restauració de l’església de Sant Pere. El temple té els orígens entre els segles XI i XII. Arquitectònicament, es tracta d’una capella d’estil romànic formada per una nau amb absis semicircular, situada en un veïnat una mica allunyat del centre de la vila.

Actualment, els habitants del nucli de Sant Pere s’ocupen del seu manteniment. Aquest veïnat va quedar deshabitat durant la segona meitat del segle XIX i algunes de les construccions d’aquest conjunt van acabar enderrocades. Però a la dècada del 1980 es van tornar a poblar la major part de les cases que quedaven dempeus amb noves famílies, que les han recuperat.

L’objectiu de l’Estudi previ de projecte és la investigació, documentació i anàlisi de l’església de Sant Pere de Copons en el seu entorn com a conjunt històric, cultural i paisatgístic per determinar-ne els valors patrimonials i plantejar les actuacions de restauració que es considerin necessàries.

Aquest treball, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, ha tingut un cost de 18.000 euros.

FER UN COMENTARI

*