Inici Destacats Un projecte de ‘mentoring’ recolzarà una vintena d’autònoms d’Igualada

Un projecte de ‘mentoring’ recolzarà una vintena d’autònoms d’Igualada

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia volen impulsar i contribuir a la competitivitat i al creixement dels projectes empresarials dels autònoms emprenedors, posant al seu abast diferents eines fins a temes de recursos humans o tecnològics, adaptats a les seves necessitats. Amb l’objectiu d’ajudar als professionals autònoms i petits empresaris que han vist afectat el seu negoci degut a la crisi sanitària, econòmica i empresarial generada per la covid-19 neix projecte Igualada Mentoring.

El projecte, que s’adreça als 2.800 autònoms de la ciutat d’Igualada, consisteix en un procés d’acompanyament personalitzat a l’autònom i petit empresari a través d’un mentor/a (professional expert) amb àmplia experiència i coneixements qui ajudarà voluntariàment a l’autònom a posar el focus real sobre la gestió, organització i planificació del seu negoci. El mentoring no és un treball de formació pròpiament dit: el mentor comparteix el seu coneixement i experiència amb el seu deixeble. Una vintena d’autònoms i petits empresaris podran participar en aquesta iniciativa.

El mentoring està orientat a diagnosticar la situació de l’empresa, avaluar les alternatives d’actuació, a prendre les millores decisions i a implementar-les per a garantir la continuïtat del negoci i evitar riscos.

En resum, es tracta d’una eina d’ensenyament pràctic molt adequada per donar suport als autònoms, ja que l’estratègia està basada en la creació d’una relació personal, de confiança entre el mentor i l’autònom/a que s’aculli al programa. Els beneficis d’aquesta eina són múltiples per a les persones que intervenen en el procés.

El programa busca millorar tant les competències personals de la persona que s’acull al projecte com la millora de les debilitats que pugui tenir el seu projecte.

S’assiganarà un mentor a cada autònom, en funció del tipus de negoci i es canalitzarà mitjançant reunions presencials o online (depenent de la situació sanitària en que ens trobem) amb una freqüència quinzenal i durant un període d’entre 2 i 3 mesos.

Tant el mentor com els tècnics de referència de l’Ajuntament d’Igualada com de la UEA, quedaran a disposició de l’autònom per atendre les qüestions que puguin sorgir un cop acabat el mentoratge. Es farà un seguiment del mentee fins després de 6 mesos de finalització del projecte.

FER UN COMENTARI

*