Inici Art El ‘Projecte Cendres’ posa imatges a la recuperació de víctimes de violència...

El ‘Projecte Cendres’ posa imatges a la recuperació de víctimes de violència masclista

COMPARTIR

La sala Portal del Llevador d’Igualada (al carrer de la Concepció nº13) acull fins el 8 de setembre l’exposició “Projecte Cendres”, al voltant del procés de recuperació de sis dones que han patit violència masclista fotografiades per sis dones diferents.

La inauguració serà aquest dijous 29 d’agost a les 19.00 i la resta de dies la sala serà oberta de 18.00 a 20.00.

Aquest projecte s’ha pogut dur a terme gràcies als pressupostos participatius de la Kaserna d’Igualada.

La idea neix de la necessitat d’explicar la part més poc visible de la violència: la recuperació. Les fotos del projecte ens parlen de seqüeles, d’eines per superar-les i de sanació. Hi han participat noies residents a Igualada i a Saragossa, tant fotògrafes com fotografiades. El procés de creació s’ha dut a terme per parelles per tal de fer més personalitzat i proper tot el recorregut.

Projecte Cendres es basa en dos pilars fonamentals: el primer, ajudar per mitjà de l’art a explicar uns processos difícilment explicats en paraules per a les dones que han patit en primera persona la violència masclista. El segon pilar busca apropar el públic perquè entengui aquests processos i empatitzi més amb les (per desgràcia moltes) supervivents de la violència masclista.

Les fotògrafes que han format part del projecte són Marina Méndez, Anna Vilarrúbias, Laia Pérez, Sheyla García, Nathaly Nuñez i María Loén.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*