Inici Destacats Un programa de segona oportunitat per a joves culmina a Montbui amb...

Un programa de segona oportunitat per a joves culmina a Montbui amb la creació d’un arbre mecànic

COMPARTIR

El Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya Central ha celebrat aquest dijous a Santa Margarida de Montbui el tancament del curs de la seva activitat, adreçada a donar una segona oportunitat a joves d’entre 16 i 24 anys per tal que retornin al sistema educatiu o s’insereixin al mercat laboral.

El programa, gestionat per l’entitat AMPANS amb la col·laboració de la Fundació Intermèdia, ha acompanyat 396 joves de les comarques de l’Anoia, el bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès. D’aquests, 72 s’han incorporat al mercat laboral i 95 més han tornat al sistema educatiu.

El perfil majoritari respon al conegut popularment com a ’ni-ni’. El 70% no havia completat l’ESO i més de la meitat tenen entre 16 i 18 anys. Lluny de la paritat, el 71% dels participants al programa han estat nois.

La directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, va reconèixer ahir que el projecte va ser “una aposta arriscada”, però assegurava que “la nostra societat no es pot permetre, que hi hagi joves que es quedin despenjats”. garau va afegir que la filosofia és “acompanyar perquè cadascú trobi el seu espai”.

El director general d’AMPANS, Toni Espinal, a banda de valorar els resultats amb satisfacció, creu que els participants s’emporten una lliçó essencial: “sereu capaços de fer allò que us proposeu”.

L’alcalde de Montbui, Teo Romero, va demanar al Servei d’Ocupació de Catalunya -que finança el programa amb el Fons Social Europeu- que el projecte pugui tenir continuïtat.

Una obra d’art com a objectiu del curs

Els alumnes del curs de soldadura i mecatrònica que s’ha fet a Santa Margarida de Montbui van veure ahir amb satisfacció el resultat de la seva feina, convertida en obra d’art. El seu formador, Raúl M. Beteta, conegut com Ferroluar, els ha acompanyat en el procés de creació d’un arbre mecànic, una escultura de ferro que imita el cicle de l’any amb el seu moviment i il·luminació. Segons el propi creador, el seu objectiu era “ara que hi ha moltes coses que es desnaturalitzen, volia transformar el ferro i elements industrials en una cosa natural”. El mecanisme amb el que ha estat programat l’arbre accelera el cicle natural de l’any. Quan arriba al seu final, l’arbre dispensa una poma real al visitant.

FER UN COMENTARI

*