Inici Societat Un programa permet fer millores en 12 habitatges de gent gran d’Igualada

Un programa permet fer millores en 12 habitatges de gent gran d’Igualada

COMPARTIR

El programa d’arranjament d’habitatges de persones grans d’Igualada ha permès tirar endavant l’adaptació d’un total de 12 llars de la ciutat aquest 2020. La gestió del programa ha anat a càrrec del departament municipal de Serveis Socials, que ha tingut el suport tècnic del Centre Josep Orgue d’Àuria Grup i dels serveis tècnics de l’Ajuntament.

El programa d’Arranjament d’habitatges té la finalitat de promoure l’autonomia funcional i millorar la qualitat de vida al domicili, garantint les condicions de seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes, i afavorint l’accessibilitat i les condicions de vida de les persones grans dins la seva llar.

La iniciativa s’ha adreçat, concretament, a persones de 65 anys o més, que tenen dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària i amb insuficiència de recursos econòmics. També s’ha adreçat a persones menors de 65 anys, amb insuficiència de recursos econòmics i que tenen necessitats especials pel que fa a la seva capacitat física i psíquica per desenvolupar les activitats de la vida diària dins la llar.

La tipologia de les reformes han estat destinades a fer adaptacions als banys fent el canvi de banyera per dutxa i la instal·lació d’ajudes tècniques diverses, tals com agafadors, barres de suport fixes i articulades, seients, llits articulats, matalassos i baranes..

L’edició d’enguany del programa d’Arranjament d’habitatges del Servei de Suport de Programes Socials de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona oferia una subvenció als ajuntaments en concepte d’ajut econòmic que cobrirà el 100 % del cost de l’arranjament de banys afavorint l’accessibilitat al domicili.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*