Inici Societat Un programa ocupacional ajudarà a millorar la qualitat de vida de la...

Un programa ocupacional ajudarà a millorar la qualitat de vida de la gent gran en dos barris de Vilanova del Camí

COMPARTIR

El servei d’atenció al domicili de Vilanova del Camí s’inclou al programa Treball als Barris, de la Llei de Barris, amb l’objectiu de mantenir i millorar la qualitat de vida de les persones grans i les seves famílies en els seus domicilis.

Aquest servei s’adreça a les persones grans amb pocs recursos econòmics i que es troben en una situació de vulnerabilitat i de desatenció, també a persones amb diversitat funcional, amb problemes crònics de salut i persones amb dependència i sobrecàrrega familiar.

“El servei, explica la regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres, està concebut per ajudar a aquelles persones que més ho necessiten i que viuen en el casc antic i el Camp del Rei, que són les dues zones compreses a la Llei de Barris”.

Gràcies a aquest programa, l’Ajuntament ha pogut contractar una treballadora familiar i una auxiliar de la llar que prestaran aquest servei des del proper dilluns 18 de febrer fins a finals de juliol. Les tasques que poden desenvolupar estan relacionades amb l’atenció a les persones: aixecar-los del llit, realitzar la higiene personal, organització de la llar, acompanyaments, preparació dels àpats… I també tasques d’atenció a la llar per mantenir l’ordre, la neteja i el manteniment dels domicilis.

Sílvia Cáceres ha posat de relleu aquest servei “tant important i necessari perquè s’adreça al col·lectiu de persones més vulnerables i alhora tan poc visible, perquè pertany a l’esfera més íntima de les persones i no pas a l’esfera pública,” assegura la regidora.

En cas d’estar interessats en rebre aquest servei i de complir amb la condició de residir al casc antic o el Camp del Rei podeu posar-vos en contacte amb Serveis Personals per tal que us ajudin a omplir el formulari. Les sol·licituds es poden fer fins el 28 de febrer.

La documentació que cal aportar és el DNI; el certificat de pensió de les persones que conformen la unitat familiar; el rebut del lloguer o hipoteca, en cas que n’hi hagi; l’informe mèdic, en cas que sigui necessari; el certificat de resolució del grau de discapacitat emès per la Generalitat en cas que tingui discapacitat reconeguda.

L’àrea de Serveis Personals està al tercer pis de l’Edifici d’Entitats, a la plaça dels Horts, 1. També podeu contactar-hi per telèfon al 93 8054411 extensió 2.

FER UN COMENTARI

*