Inici Festes Programa de la Festa Major d’Igualada 2019

Programa de la Festa Major d’Igualada 2019

COMPARTIR

DILLUNS, 19 D’AGOST

Durant el matí, PENJADA DE DOMASSOS DEL SEGUICI POPULAR a diversos carrers i places del centre.

A les 6 h, a la rambla de Sant Isidre, rambla General Vives, carrer de l’Argent, plaça de Pius XII, ENGALANAMENT FESTIU DELS CARRERS amb tot tipus de garlandes per crear un ambient de festa major, amb voluntariat de la ciutat. Ho coordina: la FESTHI.

A les 11 h, al Museu de la Pell d’Igualada, visita guiada a l’exposició retrospectiva de les pintures de MONTSERRAT ACOSTA I FIGUEROLA (Igualada, 1949-1984) Llum, intimitat i realitat.

A les 17.30 h, a la plaça de Cal Font, EL PETIT TABALER. Taller de percussió infantil a càrrec de Protons. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada i Protons.

A les 18 h, al Casal Popular d’Igualada el Foment, TAST DE LA POMADA. Ho organitza: Casal Popular d’Igualada el Foment i Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 18 h, al carrer de Sant Magí, ARRIBADA DE L’AIGUA DE LES FONTS DE SANT MAGÍ I DE LA BRUFAGANYA. Lliurament de l’aigua de les fonts de Sant Magí de la Brufaganya i els típics maginets. Ho organitza: Amics dels Cavalls de l’Anoia. Hi col·labora: Pastisseria Pla.

A les 18 h, al Museu de la Pell d’Igualada, CONTES DE FESTA MAJOR de M. Àngels Gual Aribau. Presentació del llibre a càrrec del regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, acompanyat de Mariona Enrich. Acte seguit s’interpretaran alguns dels contes de la mà de Mònica Torra.

A les 18.30 h, TABALADA. A càrrec de les diferents colles de percussió de la ciutat. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada. Recorregut: plaça de Cal Font, carrer de Sant Magí, rambla de Sant Isidre, carrer Custiol i plaça de Pius XII.

A les 19 h, al pati de la Casa de la Festa del Museu de la Pell, TAST D’IMATGERIA i assaig del ball dels 7 salts que es ballarà el dimecres a la plaça de l’Ajuntament en motiu de l’entrega del ram a la geganta. També, qui vulgui, podrà fer un tast de gegants, capgrossos i també de dracs. Si vols ser geganter, les colles busquen portadors de la imatgeria. Amb la col·laboració de l’Associació Cultural Dessota i Diables d’Igualada.

A les 19.30 h, al Casal Popular d’Igualada, El Foment, inauguració de l’exposició: REVELA LA CONCA. Recull de fotografies del Concurs Fotogràfic de la Conca d’Òdena i lliurament de premis. Romandrà oberta fins el 14 de setembre. Ho organitza: Per la Conca.
A les 20 h, a la pista de l’Ateneu Igualadí, CONTA CONTES amb Mònica Torra i música amb Doctor Jazz Friends per celebrar els 30 anys de la Llibreria Aqualata. Ho organitza: Llibreria Aqualata.

A les 20 h, a la plaça de Pius XII, PREGÓ DE LA COLL@NADA d’inici de la Festa Major. Un gran espectacle sorpresa per donar un inici de paròdia a les festes. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 21 h, a la plaça de Pius XII, MANIFESTACIÓ Reivindiquem la ciutat. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 22 h, a la plaça de Pius XII, SOPAR D’INICI DE FESTES. Inaugurem el Territori Festiu i la Festa Major amb un sopar de colles i amigues de la festa. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 23 h, a la rambla de Sant Isidre, ZONA PD. Ho organitza el Casal Popular d’Igualada, el Foment.

DIMARTS, 20 D’AGOST

A les 11.30 h, VISITES AL NOU EDIFICI DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ANOIA, ANTIGA “ESCOLA TENERIA”. Recorregut guiat a càrrec de l’arquitecte municipal Carles Crespo i David Martínez, pel remodelat edifici que va ser “La Escuela Nacional de Tenería” des del 1958. Un edifici emblemàtic d’Igualada que evoca l’origen adober de la ciutat i que per la Festa Major d’enguany es presenta com a equipament cultural de futur de la ciutat, on s’hi ubicarà el nou Arxiu Municipal Comarcal de l’Anoia. Punt de trobada: plaça del Rei Neptú. Durada aproximada: 1.30 h. Gratuït. Aforament limitat.

A les 11.30 h, a la plaça de Pius XII, COLL@NADETA. Activitats de tota mena per a la canalla. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 12 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, PRESENTACIÓ DEL TABAL. L’ESTAMPA DEL SANT, I LLIURAMENT DEL PENÓ DE LA CIUTAT. L’estampa és a càrrec d’Albert Vendrell. L’entitat portadora del penó serà enguany l’entitat Coral Gatzara, amb motiu del seu 50 aniversari. El Tabaler serà Roger Teixé Escura.

A les 17 h, al carrer del Rec, JOCS BÈSTIES. Proves esbojarrades per a totes les edats amb activitats com la cursa de nadons, apilament de caixes, curses de sacs i moltes més. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 17.30 h, al carrer del Rec, CURSA DE LA SÍNDRIA. Puja la muntanya del Pi amb una síndria als braços. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 18 h, al carrer del Rec, IGUALADÍ DE FERRO. Aigua, fang i males herbes són alguns dels obstacles que hauràs de superar per demostrar que ets un bon igualadí. Edat mínima: 14 anys. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 18 h, a diferents espais poc habituals del Teatre de l’Aurora, MICROTEATRE: “Xiques”, amb artistes locals i comarcals. 5 espectacles curts creats per artistes de l’Anoia. 5 espais poc habituals de l’Aurora i per a pocs espectadors. 4 funcions diàries de cada espectacle. Per la Festa Major, vine al Xiques, pica una mica i no et perdis res. De les 18 a les 21 h (20 funcions diàries).

A les 18.30 h, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Central d’Igualada, “TE’N RECORDES? Lectures, música i pel·lícules de la nostra vida”. Inauguració de l’exposició. Viatge des dels anys seixanta fins als nostres dies amb llibres, revistes, música i pel·lícules que han format part de la nostra història més recent. Aquesta exposició s’emmarca dins la celebració dels 20 anys de la Biblioteca. Fins al 19 de setembre.

A les 19 h, al Museu de la Pell, MÚSIQUES DE LA FESTA. Taller per conèixer de prop i gaudir dels sons de la gralla, el timbal, el flabiol i el sac de gemecs, instruments que acompanyen els gegants, dracs i capgrossos que surten de la Casa de la Festa per celebrar la Festa Major. Edat: a partir de 4 anys. Preu: gratuït. Aforament limitat. Dins el programa Creactiva’t. Amb la col·laboració de Dessota, Aula de Música Tradicional de l’Anoia (AMTA) i Moixiganguers d’Igualada.

A les 19.30 h, a la Sala Municipal d’Exposicions, “QUE COMENCI LA FUNCIÓ! EL CIRC A IGUALADA (1883-2018)”. Inauguració de l’exposició. Un recull d’anècdotes, notícies i programes aportades, en gran part, per Josep Elias i Farré i d’imatges del pas del circ per Igualada: des dels primers acròbates ambulants que ens visitaven a finals del s. XIX fins als circs actuals. Romandrà oberta fins al 8 de setembre.

A les 20 h, TABALADA MENUDA. Tots els nens i nenes hi poden participar amb un tabal (en companyia d’una persona adulta). Coordinat pels GRALLERS D’IGUALADA. Recorregut: carrer Dr. Joan Mercader, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament.

A les 21.30 h, al Parc Central, CINEMA SOTA ELS ESTELS: “HOTEL TRANSSILVÀNIA 3: UNES VACANCES MONSTRUOSES” (Animació) 97 min. (versió en català). Podeu seure a la gespa, fer pícnic i gaudir amb tota la família.

A les 21.30 h, a la plaça de Pius XII, TRIA DE LES ESPURNES. Tradicional tria de Les espurnes de la Coll@nada. Un gran espectacle-concurs per als més atrevits. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

DIMECRES, 21 D´AGOST

A les 11.30 h, VISITES AL NOU EDIFICI DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ANOIA, ANTIGA “ESCOLA TENERIA”. Gratuït. Aforament limitat. No cal inscripció. Punt de trobada: plaça del Rei Neptú.

A les 12 h, a la plaça de Pius XII, LA FAMÍLIA A TAULA. Jocs de taula a la fresca en família. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 18 h, a diferents espais poc habituals del Teatre de l’Aurora, MICROTEATRE: “Xiques” amb artistes locals i comarcals. De 18 a 21 h es duran a terme 20 funcions.

A les 18.30 h, a l’Empremta (c/ de Santa Maria, 12), “JUDICI A LA DEMOCRÀCIA. ELS DRETS PERSEGUITS”. Presentació de l’exposició, amb motiu de la inauguració de la nova seu d’Òmnium Cultural. A càrrec de Marcel Mauri, vicepresident de l’entitat. Ho organitza: Òmnium Cultural.

A les 18.30 h, ACOMPANYA LA IMATGERIA FESTIVA des de la Casa de la Festa a la plaça de l’Ajuntament. Amb la participació del drac i les víbries d’Igualada, portats pels Diables d’Igualada; el Bufarot, petit drac d’Igualada, portat pels Petits Diables d’Igualada; el Voraxcis del grup Mal Llamp; els gegants de la colla del Bisbalet; el Tonet, la Conxita i els gegantons; els Capgrossos, acompanyats dels grallers Gallarda d’Igualada; els nanos, acompanyats dels Grallers d’Igualada; els Gegants del Barri de Xauxa i els Gegants de la Ciutat, acompanyats dels grallers de Dessota. Recorregut: carrer Dr. Joan Mercader, baixada de Sant Nicolau, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament.

A les 19 h, a la plaça de Pius XII, O-BIRRING, cursa d’orientació esbojarrada on la cervesa juga un paper especial. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, ARRIBADA DE LA CERCAVILA D’IMATGERIA. Balls de lluïment. Lliurament del ram a la geganta per part de l’alcalde, Marc Castells i Berzosa. L’Associació de Puntaires de l’Anoia farà lliurament d’un mocador que han confeccionat artesanalment per a la petita geganta d’Igualada. Tot seguit, posada del nou davantal del Tonet Blanquer, obra de Mercè Martí Bernades, alumna de La Gaspar. Presentació a càrrec de la Salero i la Salereta.

A les 20 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, CONCERT DE LA JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE L’ANOIA. Obres d’autors catalans: La Presó de Lleida (versió per a orquestra simfònica a càrrec de Concepció Ramió). Director: Josep Miquel Mindán.

A les 20.30 h, a la plaça de Pius XII, TASTETS CAP A LA SOBIRANIA ETÍLICA. Coneguem les begudes locals i de la terra que trobarem a la barra de la Coll@nada. Amb explicacions i tastets de cada una. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 21 h, a la plaça de l’Ajuntament, VERSOTS I BALL PARLAT DELS DIABLES D’IGUALADA. Acte amb foc.

A les 21.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, TAST DE LA PÓLVORA, amb les colles Diables d’Igualada, Mal Llamp, Petits Diables d’Igualada i Pixapólvores. Acte amb foc.

A les 23 h, CAMIONET A LA FESTA. El Camionet a la Festa ens recorda, passejant per la ciutat, que ja estem de Festes! Amb actuació musical sobre el camionet. I aquest any, ho celebrem a la nit! Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada. Recorregut: plaça de Pius XII, carrer Custiol, carrer Concepció, passeig de les Cabres, plaça de la Creu, carrer Sant Domènec, carrer de la Creueta, plaça dels Traginers, carrer dels Traginers, carrer del Rec/Dr. Mercader

A les 0 h, a la rambla de Sant Isidre, ZONA PD. Ho organitza el Casal Popular d’Igualada, el Foment.

DIJOUS, 22 D’AGOST

A les 11 h i 12 h, a la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada, CONTES DE FESTA MAJOR. Dues sessions de contes esbojarrats a càrrec de Keke Shuga: L’estrella Facunda i El Gorreta Blava. Aforament limitat. Adreçat a infants a partir de 4 anys.

A les 11.30 h, VISITES AL NOU EDIFICI DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ANOIA, ANTIGA “ESCOLA TENERIA”. Gratuït. Aforament limitat. No cal inscripció. Punt de trobada: plaça del Rei Neptú.

A les 13 h, a la plaça de Pius XII, VERMUT DIABÒLIC del Ball de Sant Miquel i els diables d’Igualada. Ho organitza: Ball de Sant Miquel i els diables d’Igualada i Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 18 h i 19 h, a la plaça de Pius XII, NO EM TOQUIS ELS OUS! Empaita el gall i la gallina pels carrers del centre. A les 18 h, versió per als més menuts (de 5 a 13 anys). A les 19 h, versió XXL (a partir de 14 anys). No participen animals en aquest acte, són dinamitzadors amb disfressa. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 18 h, a diferents espais poc habituals del Teatre de l’Aurora, MICROTEATRE: “Xiques” amb artistes locals i comarcals. De 18 a 21 h es duran a terme 20 funcions.

A les 18.30 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament ACTE INSTITUCIONAL: HOMENATGE A CARLOS MIGUEL SOLÁ, UN ACTOR DE CINE IGUALADÍ. Miquel Solà i Ferrés, de nom artístic Carlos Miguel Solà, acompanyat pel periodista Albert Caballé, recordaran la seva trajectòria.

A les 19.30 h, a la plaça de Pius XII, QUO VADIS, JOVENT? Taula rodona sobre el moviment juvenil a la ciutat. Trobem-nos per reflexionar sobre els reptes i les oportunitats que tenen els joves a la ciutat. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 19.30 h, al carrer nou de Cal Font, CONCERT DE LA BANDA DE MÚSICA D’IGUALADA, dirigida per Concepció Ramió. Amb un repertori variat de peces clàssiques, de musicals, pel·lícules, músiques del món, pasdobles i sardanes.

A les 21 h, pel nucli antic fins a la plaça de l’Ajuntament, THE MCKENSY’S CLAN BAND. Animació musical amb una xaranga d’escocesos molt excèntrics que esvaloten el carrer amb gaites i timbals, i sobretot gran sentit de l’humor.

A les 21.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, PREGÓ DE FESTA MAJOR AMB TONI ALBÀ: HABEMUS FESTUM. L’actor Toni Albà protagonitzarà el pregó de Festa Major i encarnarà un dels personatges que més l’ha popularitzat.

A les 22 h, al carrer nou de Cal Font, MÓN PETIT MÓN. VINE A BALLAR SWING. Amb la col·laboració de Swing Anoia.

A les 22 h, a la plaça de Pius XII, OPERACIÓ CIGRÓ. Un sopar espectacle amb un menú ben especial: cigrons i actuacions. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 22.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, QUICO, EL CELIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES presenten “26 ANYS AL 4L”. En aquest concert recordaran les cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria, sense oblidar els temes del seu darrer treball discogràfic. Música d’arrel amb una divertida troupe de personatges que viuen a cavall entre la tradició i la modernitat.

A les 22.30 h, al claustre de l’Escola Pia d’Igualada, CONCERT DE LA COBLA ALMOGAVARENCA. Fundada a Capellades l’any 2013 i dirigida per Xavier Cassanyes. Gratuït. Amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista d’Igualada.

A les 22.30 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, COMEDIANTS DE L’ATENEU IGUALADÍ presenten “L’ESTIUET DEL SENYOR MARTÍ”. Obra còmica de Lluís Coquard. Ens presenta el pas del temps d’una família que, amb la picaresca del seu nebot i la disposició d’un misteriós doctor, es rejoveniran fins a extrems sorprenents i ridículs, plens de situacions còmiques que mantindran l’espectador atent i divertit fins un final ben sorprenent.

A les 23 h, al Pati del Museu de la Pell, espectacle THE HALF, a càrrec de la Cia Fora de Lugar. A través d’un llenguatge visual i poètic, i una dramatúrgia inspirada en el “Canto Cósmico” del poeta nicaragüenc Ernesto Cardenal, “The Half” (La meitat) ens presenta un món particular en permanent desequilibri habitat per dos éssers al·legòrics i oposats, on serà responsabilitat dels seus habitants mantenir-lo estable.

A les 0 h, a la plaça de Pius XII, DISCO CIGRÓ. Amb PDs del panorama musical igualadí i festa! Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada

DIVENDRES, 23 D’AGOST

A les 11.30 h, VISITES AL NOU EDIFICI DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ANOIA, ANTIGA “ESCOLA TENERIA”. Gratuït. Aforament limitat. No cal inscripció. Punt de trobada: plaça del Rei Neptú.

A les 12 h, a la rambla de Sant Isidre, TRONADA d’Inici de Festa Major. A càrrec de Els Voladors, trabucaires d’Igualada. Acte amb foc.

A les 12.30 h, TRASLLAT DE SANT BARTOMEU. Des de l’església del Roser a la basílica de Santa Maria, on es cantaran els goigs. Hi participen: el Tabal; els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; Moixiganguers d’Igualada; Gegants del Barri de Xauxa; Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu i la Banda de Música d’Igualada. Ho organitza: La FESTHI. Recorregut: carrer del Roser, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça del Bruc. Acte amb foc

A les 13 h, al Casal Popular d’Igualada el Foment, VERMUT DE LA TRONADA. Després de la Tronada i el trasllat del Sant vine a fer el vermut al Casal Popular. Ho organitza: Casal Popular d’Igualada el Foment i Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 16.15 h, al Centre de dia Montserrat, Residència Igualada, ELS GEGANTS VISITEN LA GENT GRAN. Visites festives a les residències per a la gent gran, a càrrec dels Petits Diables d’Igualada amb el drac Bufarot; el Tonet Blanquer, el Bisbalet, acompanyats dels seus músics. Amb l’Associació Cultural Dessota, petits Diables d’Igualada, Colla Gegantera del Bisbalet i Ass. de Veïns del Barri de Xauxa.

A les 17 h, CONCENTRACIÓ D’ANDRÒMINES.

A les 18 h, a l’av. Gaudí amb carrer Milà i Fontanals, DE CAP AL REC – 5a BAIXADA D’ANDRÒMINES. Convertiu una bici vella, un matalàs, etc. en una andròmina i baixeu pels carrers de la ciutat. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 19 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, COMEDIANTS de l’Ateneu Igualadí presenta “L’ESTIUET DEL SENYOR MARTÍ”.

A les 19 h, OBERTURA DE LA FIRA D’ATRACCIONS. Instal·lada a la part frontal de l’av. Catalunya i carrer de França, a continuació del Parc Central, fins al 27 d’agost.

A les 19 h, al pavelló de les Comes, SUPERCOPA DE CATALUNYA D’HANDBOL. Final femenina.

A les 21 h, al pavelló de les Comes, SUPERCOPA DE CATALUNYA D’HANDBOL, Final masculina. Després de 12 anys, torna a Igualada el millor handbol de Catalunya. Ho organitza: Federació Catalana Handbol i Club Handbol Igualada.

A les 19.30 h, a la Basílica de Santa Maria, VESPRES EN HONOR A SANT BARTOMEU i TOC DEL TABAL. Vespres solemnes de Sant Bartomeu. Ho organitza: Parròquia de Santa Maria i FESTHI.

A les 20 h, a la plaça de Pius XII, MAI IGUALADA. Kahoot populat per descobrir diferents aspectes d’Igualada, de forma divertida. Ho organitza: Cal Cuta i Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 21 h, a l’espai de barraques, carrer Dr. Joan Mercader, TAST AL REC – BARRAQUES. Vine a sopar amb les tapes i els tastets gastronòmics que ens proposen les diferents barraques amb tapes a partir d’1’5 euros. Les Barraques 2019 estaran gestionades per: Softball Club Igualada, Anoia Rugby Club, Unión Deportiva Montserrat Igualada, Igualada Vòlei Club, Jovent Republicà Igualada, Gats Igualada, Adoptagat i 7 vides, Unión Cultural Extremeña, Rec on Fire. Horari de Barraques: de 21 h a 06 h.

A les 21 h, a la plaça de Pius XII, SOPAR POPULAR DE TAPES. Per començar amb forces el cap de setmana de la Festa Major! Sopar popular a peu de carrer. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 21 h, a la plaça de l’Ajuntament, VERSOTS I BALL PARLAT del Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada. A càrrec del Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada. Acte amb foc.

A les 21.45 h, La PASSACALLE, Vigília del Sant. Hi participen: el Tabal; els Voladors, els Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; el Ball de Cercolets d’Igualada; el Ball de Pastorets d’Igualada; el Ball de Bastons d’Igualada, els Gegants Vells d’Igualada i la Banda de Música d’Igualada. Els homenatjats són: l’alcalde de la ciutat, el regidor de Promoció Cultural, la consellera d’Empresa i Coneixement, la consellera de Salut, la Salero de la ciutat, portants d’Honor de Sant Bartomeu, les Juntes de l’Ateneu Igualadí i del Casal Popular el Foment i l’Associació juvenil la Coll@nada. Ho organitza: la FESTHI. Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Argent, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer d’Òdena, carrer de Sant Pau, carrer Esquiladors, carrer del Vidre, carrer de Sant Jordi, plaça del Rei Neptú, carrer de la Soledat plaça del Rei Neptú, carrer del Roser i plaça de Pius XII. Acte amb foc.

A les 22 h, a la plaça de Cal Font, concert de LORENZO SANTAMARIA. Aquest mític cantant mallorquí oferirà un repertori dels seus grans èxits, que el van convertir en un artista consagrat els anys 70. Ens mostrarà el seu esperit romàntic i el seu cor de rock and roll.

A les 22.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, ESPECTACLE INICI CORREFOC. A càrrec del grup Mal Llamp, amb motiu dels 30 anys de l’entitat.

A les 23 h, CORREFOC. Amb els Petits Diables d’Igualada i Pixapólvora; el Grup Mal Llamp amb el Flameus; els Diables d’Igualada amb la Víbria Jove d’Igualada. Coordina el correfoc: Mal Llamp d’Igualada. Acte amb foc. Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer del Born, carrer Nou, carrer de Garcia Fossas, plaça de la Creu, carrer de St. Sebastià, carrer de Sant Roc, plaça de Sant Miquel, carrer de Sant Jaume, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament.

A les 0 h, a la plaça de Pius XII, LA REBUDA I FESTA DE LA PASSACALLE. Comencem a animar la nit amb PD’s, tot esperant l’arribada de la Passacalle. Ho organitza: FESTHI i l’Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 0.30 h, al Parc Central, concert d OBESES + DR. PRATS.

A la 1 h, a la plaça de Pius XII, CONCERT amb LASTA SANCO. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A la 1.30 h, a l’espai de barraques, al carrer Dr. Joan Mercader, ESPAI BARRAQUES – ZONA PD’S, amb AKA MUFFINS, Dj i productor d’Igualada i VIRGI, Dj, cantautora i productora de Calaf.

A les 2.30 h, a la plaça de Pius XII, LA FESTA DE LA PASSACALLE. Amb PD’s de l’escena musical igualadina. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

DISSABTE, 24 D’AGOST

A les 9.45 h, a la Llar del Sant Crist, Pare Vilaseca i Clínica Sant Josep, ELS GEGANTS VISITEN LA GENT GRAN. Visites festives a les residències per a la gent gran, a càrrec dels Petits Diables amb el drac Bufarot; els Diables d’Igualada amb el drac d’Igualada; els gegants del Poble Sec i els gegantins Tomeu i Pia i els Nanos d’Igualada, acompanyats pels grallers del Mal Llamp d’Igualada i els Gegants del Barri de Xauxa. Amb l’Associació Cultural Dessota, Petits Diables, Mal Llamp, Barri de Xauxa i Diables d’Igualada.

A les 10 h, al pavelló de les Comes, 40è CAMPIONAT DE TENNIS DE TAULA. Trofeu de Festa Major per a majors de 40 anys. Gratuït. Ho organitza: Club de Ping Pong Igualada.

A les 10.30 h, a l’Ateneu Igualadí, CAMPIONAT DE PARTIDES RÀPIDES D’ESCACS. Inscripcions fins dijous 22 a les 14 h al Servei d’esports de l’Ajuntament d’Igualada. Ho organitza: Club d’Escacs d’Igualada. Gratuït.

A les 11 h, a la Penya (carrer de Sant Magí), CAMPIONAT DE FUTBOLÍ DE FESTA MAJOR. Categoria per parelles. Edat mínima 14 anys. Obert a un màxim de 32 parelles. Inscripcions de 9:30 a 10:30 h. Ho coordina: l’Assoc. cultural El Pati d’Igualada.

A les 11.30 h, VISITES AL NOU EDIFICI DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ANOIA, ANTIGA “ESCOLA TENERIA”. Gratuït. Aforament limitat. No cal inscripció. Punt de trobada: plaça del Rei Neptú.

A les 12 h, a la plaça de l’Ajuntament, TIRADES POPULARS DE BITLLES CATALANES. Ho organitza: el Club de Bitlles Igualada. Fins a les 14 h.

De 12 a 16.30 h, a la rambla de Sant Isidre, FES-TA EL DINAR. Veniu amb la vostra colla o família i feu-vos el dinar! Recordeu-vos de portar taula i cadira. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 16 h, al camp de futbol de les Comes, PARTIT DE RUGBY FESTA MAJOR entre Anoia Rugby Club i equip a determinar. Ho organitza: Anoia Rugby Club.

A les 16 h, al camp de futbol de les Comes 2, PARTIT DE FUTBOL DE FESTA MAJOR entre el SE ATENEU – Penya Blau Grana Igualada i equip a determinar. Ho organitza: SE ATENEU – Penya Blau Grana Igualada.

A les 18 h, al camp de futbol de Les Comes 1, FUTBOL FEMENÍ: PARTIT FESTA MAJOR entre el Club Futbol Igualada i equip a determinar. Ho organitza: CF Igualada.

A les 18 h, al Camp de Futbol de Les Comes 2, FUTBOL: XV TROFEU AVI FESTA MAJOR. Homenatge al 7è president, Pere Soler i Vilaró. Partit entre l’Agrupació de Veterans Igualada i equip a determinar. Ho organitza: Agrupació de Veterans Futbolistes d’Igualada.

A les 18 h, CERCAVILA TRADICIONAL. Els Voladors, Trabucaires d’Igualada; Drac Bufarot amb els Petits Diables i els Pixapólvora d’Igualada; els Petits Mal Llamp; el Drac d’Igualada, la Víbria Jove d’Igualada i els Diables d’Igualada; el drac Mal Llamp, el Flameus, el Drac Voraxcis i el diables del Mal Llamp d’Igualada; Agrupació Folklòrica amb el Galop de la Gitana, acompanyats pels grallers Gallarda d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; el Bisbalet, la Cinta i els Capgrossos Carme i Caterina, acompanyats dels grallers del Bisbalet; els nanos acompanyats dels Grallers d’Igualada; els capgrossos de la ciutat acompanyats del Punt de Malura; gegantons Pia i Tomeu; Tonet Blanquer i Conxita Teixidora; Petits Gegants de la Ciutat, amb els seus músics; Gegants del Barri de Xauxa; Gegants de la ciutat, acompanyats dels Grallers de Dessota; Àliga d’Igualada, acompanyada pels seus músics; Ball de Gitanes, Bitrac Dansa amb el Ball de Cercolets d’Igualada, amb els grallers de Santa Madrona. Exhibició dels diferents balls i grups de foc i imatgeria en arribar a la plaça. Presentacions a càrrec de la Salero i la Salereta. L’Associació Cultural Dessota gestiona la imatgeria municipal no de foc. Recorregut: plaça de Pius XII, carrer de Custiol, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, plaça de la Creu, carrer de l’Argent, plaça de l’Ajuntament.

A les 19 h, a la basílica de Santa Maria, MISSA FESTIVA en honor a Sant Bartomeu. Ho organitza: la parròquia de Santa Maria d’Igualada i la FESTHI.

A les 20 h, PROCESSÓ DE SANT BARTOMEU. El Tabal; els Voladors, els Trabucaires d’Igualada; el Drac d’Igualada i la Víbria d’Igualada amb els Diables d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; els Gegants Vells d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; banderes de barris i gremis; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu; policia de mitja gala; el Penó de la ciutat a cavall amb els portadors d’enguany, Coral Infantil Gatzara d’Igualada, autoritats, corporació Municipal i la Banda de Música d’Igualada. Amb la col·laboració de la FESTHI. Recorregut: plaça del Bruc, carrer de Santa Maria, plaça de Pius XII, carrer de Custiol, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, plaça de la Creu, carrer de l’Argent, plaça de l’Ajuntament, carrer del Born i plaça del Bruc. Arribada de la processó amb l’entrada de Sant Bartomeu a la plaça de l’Ajuntament. Entrada de la imatge a la basílica de Santa Maria on es cantaran els goigs. Finalitza l’acte amb el retorn del Penó a l’Ajuntament. Acte amb foc.

A les 20 h, al camp de futbol de Les Comes 2, PARTIT DE FUTBOL – Memorial Drs. Botet. Trofeu Ciutat Igualada. Partit entre UD Montserrat i equip a determinar. Ho organitza: UD Montserrat

A les 21 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, TEATRE: AUDIÈNCIA I-REAL a càrrec de la Cia .Toni Albà.

A les 22 h, a la plaça de Pius XII, SOPAR DE CERCANIT. Agafa forces abans del Cercanit amb un bon sopar de tapes variades. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 22.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, vine a ballar amb l’ORQUESTRA NEW MARABÚ.

A les 23 h, CERCANIT. L’espectacular correbars d’Igualada torna als carrers de la ciutat per Festa Major. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada. Recorregut: plaça de Sant Miquel, plaça de Pius XII, plaça del Pilar, carrer nou, carrer de Garcia Fossas, rambla de Sant Isidre, carrer de Custiol i plaça de Pius XII.

De 23 h a 7 h, a l’espai barraques, al carrer Dr. Joan Mercader, BARRAQUES – FESTIVAL IGUALADA ROCK CITY’19

A les 23 h, THE CAPACES. Explosiva banda de punk, hardcore i rock’n’roll a. A l’IRC presenten el seu darrer disc “Rawness”.

A les 0 h, IMPERIAL JADE. Fan rock clàssic amb arrels als anys 70.

A la 1 h, BLOWFUSE. Banda molt jove de Barcelona que a base de punk rock, grunge, rock alternatiu i funk ens traslladaran a la dècada dels anys 90.

A les 2 h, HAMLET. Considerats un dels millors grups de metal de la història d’aquest gènere musical a l’estat espanyol.

A les 0 h, a la plaça de la Creu, DISCO MÒBIL AMB THE CHANCLETTES.

A les 0 h, a la rambla de Sant Isidre, ZONA PD. Ho organitza el Casal Popular d’Igualada, el Foment.

A la 1 h, a la plaça de Cal Font, MANEL FUENTES & THE SPRING’S TEAM. Acompanyat per la seva banda, Manel Fuentes fa un recorregut de més de dues hores pels principals èxits del mític cantant Bruce Springsteen.

A partir de la 1.30 h, a la plaça de Pius XII, CONCERTS AL TERRITORI FESTIU

A la 1.30 h, SHERPAH. A les 3 h, JAZZWOMAN. A les 5 h, PD’S. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

DIUMENGE, 25 D’AGOST

A les 8 h, pel nucli antic de la ciutat, MATINADES amb grups de grallers d’entitats d’Igualada i comarca. Ho coordina: Moixiganguers d’Igualada.

A les 9 h, a les pistes de petanca del Parc Valldaura, TORNEIG DE PETANCA FESTA MAJOR IGUALADA. Ho organitza: Associació Petanca Fàtima 2013.

A les 9.30 h, CERCAVILA D’ANADA A OFICI. Els voladors, Trabucaires d’Igualada; el Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada i els Diables d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els gegantons, Pia i Tomeu; la Conxita Teixidora; en Tonet Blanquer; els nanos amb els grallers de Dessota; els Gegants del Barri de Xauxa; els Petits Gegants de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat amb els grallers de Dessota; l’Àliga d’Igualada; el Ball de Cercolets d’Igualada; el Ball de Pastorets d’Igualada; el Ball de Bastons d’Igualada; el Tabal; els portants d’honor del Sant; el Penó de la Ciutat amb els portadors d’enguany, la Coral Infantil Gatzara; la Salero de la ciutat; la Salereta, les autoritats i la corporació municipal. Acte amb foc. L’Associació Cultural Dessota és l’entitat gestora de la imatgeria municipal no de foc. Els Diables d’Igualada són gestors de la imatgeria municipal de foc. Amb la col·laboració de la FESTHI. Recorregut: rambla de Sant Isidre, carrer de Custiol, plaça del Pilar, carrer del Born, plaça de l’Ajuntament, carrer de Santa Maria i plaça del Bruc.

A les 10 h, al camp de bitlles del poliesportiu les Comes (davant de la piscina coberta), XVIII CAMPIONAT DE BITLLES CATALANES ENTRE CLUBS DE CATALUNYA. Inscripcions una hora abans. Ho organitza: Club de Bitlles Igualada.

A les 10 h, a la basílica de Santa Maria, OFICI SOLEMNE EN HONOR A SANT BARTOMEU. Presidit pel Pare Pere Codina i Mas, claretià. Amb la participació de la Schola Cantorum, dirigida per Oriol Carceller. A l’ofertori tindrà lloc el ball de l’àliga de la ciutat, amb l’acompanyament musical d’orgue, a càrrec de Josep Xaubet i dues tenores, interpretades per Olga Torra i M. Antònia Pujol, sota la direcció de Concepció Ramió. Després del cant final dels goigs, el Ball de Bastons farà el ball d’acatament al Sant. A la sortida es farà el lliurament de l’ESTAMPA DE SANT BARTOMEU, obra de l’artista igualadí Albert Vendrell, per part de membres d’entitats de cultura popular i tradicional i vinculades a la festa. La patrocina Gràfiques Lluc. Seguidament, TRADICIONALS ESPADATS a càrrec dels Moixiganguers d’Igualada. REPIC DE CAMPANES des de la basílica i CERCAVILA D’ENTRADA A PLAÇA del seguici popular. Recorregut: plaça del Bruc, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament. Acte amb foc.

A les 12.15 h, a la plaça de l’Ajuntament, INICI DE L’EXHIBICIÓ CASTELLERA amb els Moixiganguers d’Igualada, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Castellera Capgrossos de Mataró. Aigua de Rigat, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte.

A les 18 h, a la plaça de Pius XII, ACTUACIONS DE LLUÏMENT I BALLS PARLATS del Ball de Gitanes, Ball de Bastons d’Igualada, Ball de Cercolets d’Igualada i Ball de Pastorets d’Igualada. Ho organitza: la FESTHI.

A les 18 h, al camp de futbol de les Comes 1, PARTIT DE FUTBOL DE FESTA MAJOR entre el Club Futbol Igualada i equip a determinar. Ho organitza: CF Igualada.

A les 18.30 h, al carrer de Sant Jordi, ESPAI XARXA amb BACK TO CLASSICS a càrrec de la Cia Planeta Trampolí. Ho coordina: La Xarxa d’Igualada. M. Piqué, corredoria tècnica d’assegurances, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte.

A les 19.30 h, a la rambla de Sant Isidre, FESTA AL FOMENT amb concert de TRES DE PEGO + PD fins les 0 h per animar l’última nit de la Festa Major. Ho organitza: Casal Popular d’Igualada el Foment i Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 19.30 h, RETORN DEL SANT des de la basílica de Santa Maria a l’església del Roser. Hi participen: el Tabal; els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; Moixiganguers d’Igualada; Gegants del Barri de Xauxa; Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu i la Banda de Música d’Igualada. Ho organitza: la FESTHI. Acte amb foc. Recorregut: plaça del Bruc, carrer de Santa Maria, plaça de Pius XII i carrer del Roser.

A les 20 h, al Teatre Municipal l’Ateneu, “LA NENA DELS PARDALS”, a càrrec de la Cia Teatre al Detall. Un espectacle amb música en directe.

A les 20 h, a la plaça de l’Ajuntament, CONCERT de FESTA MAJOR amb l’ORQUESTRA METROPOL.

LA REVETLLA POPULAR DE LES PLACES

A les 22 h, a la plaça de cal Font, CONCERT DE SUU. La jove cantautora Suu (Premi Enderrock de la crítica) a millor artista revelació pel seu àlbum de debut, Natural (Halley Records, 2018).

A les 23 h, al carrer de Sant Jordi, KARAOKE KIDS de KaraokesBand. “El misteri de les lletres”.

A les 0 h, seguim la festa a la plaça de Pius XII amb CONCERTS.

A la 1 h, ALBERCOCKS. A les 2.30 h, TRIBADE. A les 4.30 h, PD’S. Ho organitza: Casal Popular d’Igualada el Foment i l’Assoc. Juvenil La Coll@nada.

A les 0 h, a la rambla Sant Isidre, ZONA COUNTRY. Vine a ballar Country i Line dance. Amb la col·laboració de Country Ateneu.

A les 0 h, a la plaça de la Creu, TAPEO SOUND SYSTEM. Una de pop, una de rock, una de rumba, una de disco, una de reggae…, etc.

A les 0 h, a la plaça de l’Ajuntament, BALL amb l’orquestra METROPOL.

De 0 a 7 h, a l’espai de barraques, al carrer Dr. Joan Mercader, ESPAI BARRAQUES – 8a edició del RRREC FESTIVAL.

A les 0 h, STEVE SMYTH & THE DIABLOS. Un còctel de folk, de rock i blues.

A les 1.30 h, LES CRUET. Banda del Montseny amb una proposta musical clara: hardcore i punk primigeni: guitarres elèctriques distorsionades i estridents, potent secció rítmica.

A les 2.45 h, TUYA. Rock , pop , folk i pinzellades ben traçades d’electrònica i noise.

A les 4 h, AKKAN. Un viatge electrònic a través de la multiculturalitat revestit de house i psicodèlia.

A les 0 h, a la plaça de Cal Font, VAPARIR TOUR DE RÀDIO FLAIXBAC.

DILLUNS, 26 D’AGOST

A les 11.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, AMBAUKA amb la Festa de l’Escuma. Ho coordina la Xarxa d’Igualada.

A les 19 h, CERCAVILA MENUDA i actuacions dels diferents grups en arribar a la plaça de l’Ajuntament. Amb la participació de les entitats: Petits Mal-Llamp; Petits Diables amb el drac Bufarot i el drac Xerric; Drac Mal Llamp; capgrossos del Bisbalet Carme i Caterina; els Nanos d’Igualada amb els grallers de Dessota i els gegantons Pia i Tomeu amb els seus pares Conxita i Tonet; Petits Gegants de la Ciutat, la mainada de l’Agrupació Folklòrica amb el Ball de Cercolets d’Igualada, acompanyats dels grallers Gallarda d’Igualada; infantils de Bitrac Dansa amb el Ball de Corrandes, acompanyats dels Grallers de Sta. Madrona; i la canalla dels Moixiganguers d’Igualada. Acte amb foc. Darrere la cercavila es pot afegir tothom que disposi d’un element festiu adient per a una cercavila de Festa Major. Presentacions a càrrec de la Salero i la Salereta de la ciutat. Recorregut: plaça de Cal Font, carrer de l’Aurora, carrer de St. Magí, rambla de St. Isidre, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Sta. Maria i plaça de l’Ajuntament.

A les 19.30 h, a l’amfiteatre del parc de l’Estació Vella, CANTADA D’HAVANERES amb el grup HAVÁNAME. La Comissió de Festes del barri de la Font Vella prepararà el rom cremat.

A les 20 h, al carrer nou de Cal Font, BALLADA DE SARDANES amb la COBLA CIUTAT DE TERRASSA. Amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista d’Igualada.

A les 23 h, al Parc Central, PIROMUSICAL amb l’espectacle IL·LUSIONA’T! A càrrec de l’empresa Pirotècnia Igual. Petromiralles, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte.

A les 23.45 h, EL TONET I LA CONXITA SE’N TORNEN A LA FEINA I ADÉU-SIAU FESTA. Demà tornem a la feina i després de la festa els bessons Pia i Tomeu, i en Tonet i la Conxita se’n tornen cap al Museu. Durant el trajecte, qui ho desitgi els podrà dur. Ho coordina: Associació Cultural Dessota. Itinerari: plaça de l’Ajuntament, trv. de Sant Sebastià, portal d’en Vives, pg. de les Cabres, baixada de St. Nicolau i c. de Joan Mercader.

A la 1 h, a la rambla Sant Isidre, TRADICIONAL PUJADA DE CADIRES AL CLEIN. Ho organitza: Assoc. Juvenil La Coll@nada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*