Inici Destacats Programa de la Festa Major d’Igualada 2021

Programa de la Festa Major d’Igualada 2021

COMPARTIR

El programa d’actes de La Coll@nada es pot consultar en aquest enllaç.

Dilluns, 23 d’agost – Vigília de Sant Bartomeu

✦ A les 6 h, ENGALANAMENT FESTIU DELS CARRERS amb tot tipus de garlandes per crear un ambient de festa major, amb voluntariat de la ciutat. Ho organitza: La FESTHI A la rambla de Sant Isidre, rambla General Vives, carrer de l’Argent, plaça de Pius XII.

✦ A les 10.30 h, PRESENTACIÓ DEL SALERO, TABAL, L’ESTAMPA DEL SANT, I LLIURAMENT DEL PENÓ DE LA CIUTAT. L’estampa és a càrrec de Pep Valls. El Salero serà el Joan Pou Roca i el Saleret Guillem Pou Martorell. L’entitat portadora del Penó serà la Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, amb motiu del seu 126è aniversari. El Tabaler d’enguany serà el Genís Baulida. Cal invitació. Aforament limitat. Al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

✦ A les 12 h, TRONADA D’INICI DE FESTA MAJOR. A càrrec dels Voladors, trabucaires d’Igualada. Aforament limitat amb tancament perimetral de l’espai. Acte amb foc. Al la rambla Sant Isidre.

✦ A les 12.30 h, TRASLLAT DE SANT BARTOMEU. Des de l’església del Roser a la basílica de Santa Maria, on es cantaran els goigs. Hi participen: el Tabal; els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada; Moixiganguers d’Igualada; Gegants del Barri de Xauxa; Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu i la Banda de Música d’Igualada. Ho organitza: La FESTHI. Recorregut condicionat: carrer del Roser, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça del Bruc. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid 19 dictades pel PROCICAT. En el cas que es pugui dur a terme se celebrarà sense públic. Acte amb foc.

✦ A les 18 h, MOZARTLAND, a càrrec de la Cia. Príncep Totilau. Concert-espectacle que convida el públic a asseure’s a l’habitació de jugar del petit Mozart i la seva germana Nannerl. Allà, amb la música en directe del compositor a càrrec d’un quartet de corda i flauta, tres actors escenifiquen amb màscares els contes populars que més van divertir al petit geni de Salzburg. Espectacle per a nens partir de 3 anys. Preu: 6 euros. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal l’Ateneu.

✦ A les 19 h, VESPRES EN HONOR A SANT BARTOMEU i TOC DEL TABAL. Vespres solemnes de Sant Bartomeu presidides per Mn. Xavier Bisbal, rector “in solidum” de la parròquia. Ho organitza: Parròquia de Santa Maria i FESTHI. Aforament limitat. A la basílica de Santa Maria.

✦ A les 20 h, OBERTURA DE L’EXPOSICIÓ: “FORÇA, EQUILIBRI, VALOR I SENY I… MOIXIGANGUERS”, de Pau Corcelles Hontoria. Fins al 12 de setembre. Quan veiem els Moixiganguers ens solem fixar amb l’espectacularitat i magnificència de les seves construccions, però un castell no deixa de ser la suma de molts petits detalls i esforços. Ho organitza: Ajuntament d’Igualada. Aforament limitat a 20 persones. A la Sala Municipal d’Exposicions.

✦ A les 20 h, VERSOTS I BALL PARLAT del Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada. Acte amb tancament perimetral adaptat a les condicions del PROCICAT. L’ús de pirotècnia serà amb la distància de seguretat entre l’espectacle i el públic. Entrades per Internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consulteu horaris). Aforament limitat. Acte amb foc. A la plaça de l’Ajuntament.

✦ A les 21 h, La PASSACALLE, Vigília del Sant. Hi participen: el Tabal; els Voladors, els Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; el Ball de Cercolets d’Igualada; el Ball de Pastorets d’Igualada; el Ball de Bastons d’Igualada, els Gegants Vells d’Igualada i la Banda de Música d’Igualada. Els homenatjats són l’alcalde i el consistori, l’Ateneu Igualadí, els Portants d’honor, el Casal Popular d’Igualada, el Foment, la Coll@nada i Òmnium Anoia. Ho organitza: la FESTHI Recorregut condicionat: plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Argent, plaça de la Creu, carrer Garcia Fossas, rambla Sant Isidre, carrer Òdena, placeta de Sant Josep, carrer Sant Pau, carrer Esquiladors, carrer del Vidre, carrer Trinitat, carrer de la Soledat, plaça del Rei, carrer del Roser, plaça Pius XII, carrer Santa Maria i plaça del Bruc. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. Acte amb foc.

✦ A les 22 h, CINEMA SOTA ELS ESTELS: “No mataràs”, dins el Cicle Gaudí. (Thriller) 92 min. (versió en espanyol). Després de la mort del seu pare, el Dani decideix emprendre un llarg viatge, però l’aparició de la Mila el submergirà durant una sola nit, en un autèntic malson, on el Dani descobrirà alguna cosa més que el seu costat fosc. M. Piqué, corredoria tècnica d’assegurances, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte. Ho organitza: Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració del Cineclub Ateneu. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati de l’Escola Pia.

Dimarts, 24 d’agost – Sant Bartomeu

✦ A les 8 h, DIANA. Anunciament de la diada de Sant Bartomeu amb actuacions als barris de la ciutat. Ho organitza: la FESTHI. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT.

✦ A les 9.15 h i 11.15 h, VISITES GUIADES AL FORT DE SANT MAGÍ. Descobriu de la mà del David Martínez un lloc històric amb molt d’encant i que fins fa poc ha estat amagat a la gent d’Igualada, un edifici que es va aixecar durant la Primera Guerra Carlina al 1837, i la torre i el dipòsit de l’aigua de Rigat (1928). Visites diàries fins al dissabte 28 d’agost. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat a 30 persones. Accés pel carrer de la Salut, 40.

✦ A les 11 h, CREACTIVA’T AL MUSEU. Farem un accessori dracorífic per lluir durant la Festa Major. Converteix-te en un drac i vine’ns a veure a la Casa de la Festa. Entrades a www.tiquetsigualada.cat. Aforament limitat a 40 persones. Al pati del Museu de la Pell.

✦ A les 12 h, MOZARTLAND a càrrec de la Cia. Príncep Totilau. Concert-espectacle que convida el públic a asseure’s a l’habitació de jugar del petit Mozart i la seva germana Nannerl. Allà, amb la música en directe del compositor a càrrec d’un quartet de corda i flauta, tres actors escenifiquen amb màscares els contes populars que més van divertir al petit geni de Salzburg. Espectacle per a nens a partir de 3 anys. Preu: 6 euros. Entrades per internet a www. tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal l’Ateneu.

✦ De 10 a 14 h, VINE A LA CASA DE LA FESTA a visitar la imatgeria. Fins al 29 d’agost. Vine a visitar Els Nanos, els Petits Gegants de la Ciutat, els Capgrossos de la Ciutat, els Gegantons Pia i Tomeu amb els seus pares, el Tonet Blanquer i la Conxita Teixidora, els Gegants de la Ciutat i l’Àliga d’Igualada; els Gegants centenaris de la Font Vella, Botines i Pilar, els Gegants de la Font Vella, els Gegants de Sant Ignasi del Barri de Xauxa; el Drac Bufarot i el Drac Xerric dels Petits Diables d’Igualada; el Flameus dels Mal Llamp; el Drac d’Igualada i la Víbria Jove, on descansen tot l’any fins a les dates de les actuacions. actuacions. Aforament limitat. Si es permeten les cercaviles sense perimetrar la imatgeria serà a l’Ajuntament del 25 al 30 d’agost. Al Museu de la Pell.

✦ A les 18 h, “MIQUES”. MICROTEATRE FORA DE L’AURORA. Una adaptació de “Xiques”. Espectacles curts creats per artistes de l’Anoia i en espais a l’aire lliure. Preu: 20 euros. Entrades per internet a www.teatreaurora.cat. Aforament limitat.

✦ A les 18 h, MISSA CANTADA EN HONOR A SANT BARTOMEU. Presidida per Mn. Eduard Flores, farà l’homilia Mn. Xavier Bisbal. Ambdós són rectors “in solidum” de la parròquia. Estrena de la missa cantada composta per Carles Prat. Missa organitzada per la Dena de Sant Bartomeu, amb la coordinació de la FESTHI. Aforament limitat. A la basílica de Santa Maria.

✦ A les 19 h, PROCESSÓ DE SANT BARTOMEU. El Tabaler; els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada i els Diables d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els Moixiganguers d’Igualada; els Gegants Vells; els nanos d’Igualada; els Gegants de la ciutat amb els grallers de Dessota; l’Àliga d’Igualada; el Ball de Cercolets d’Igualada; el Ball de Pastorets d’Igualada; el Ball de Bastons d’Igualada; les banderes de barris i gremis; portants d’honor; la imatge de Sant Bartomeu; la policia de mitja gala; el Penó de la ciutat amb els portadors d’enguany; la Creu Roja; el Salero, les autoritats, la corporació municipal i la Banda de Música d’Igualada. L’Associació Cultural Dessota gestiona la imatgeria municipal no de foc. Acte organitzat amb la col·laboració de la FESTHI. Recorregut condicionat: plaça del Bruc, carrer de Santa Maria, plaça de Pius XII, carrer de Custiol, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, plaça de la Creu, carrer de l’Argent, plaça de l’Ajuntament, carrer del Born i plaça del Bruc. Arribada de la processó amb l’entrada de Sant Bartomeu a la plaça de l’Ajuntament. Entrada de la imatge a la basílica de Santa Maria on es cantaran els goigs. Finalitza l’acte amb el retorn del Penó a l’Ajuntament. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid 19 dictades pel PROCICAT. La participació de les colles pot variar. En cas que no es pugui dur a terme se celebrarà de forma simbòlica sense públic. Acte amb foc.

✦ A les 22 h, CINEMA FAMILIAR SOTA ELS ESTELS: “La Mia i el lleó blanc”. (Aventures) 98 min. (versió en català). La vida de la Mia dóna un tomb de dalt a baix quan la seva família decideix marxar de Londres per dirigir una granja a Sud-àfrica on veurà néixer a Charlie, un cadell de lleó blanc. Una aventura èpica a través de la sabana. M. Piqué, corredoria tècnica d’assegurances, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati Escola Pia.

Dimecres, 25 d’agost

✦ A les 9.15 h i 11.15 h, VISITES GUIADES AL FORT DE SANT MAGÍ. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilla del Teatre Municipal Ateneu (Consultar horaris). Aforament limitat a 30 persones. Accés pel carrer de la Salut, 40.

✦ A les 18 h, CERCAVILA MENUDA I ARRIBADA DE LA IMATGERIA FESTIVA. Des de la Casa de la Festa a la plaça de l’Ajuntament. El Drac Xerric amb els Petits Diables i el Drac Bufarot amb els Pixapólvora d’Igualada; el Drac d’Igualada, la Víbria Jove d’Igualada i els Diables d’Igualada; el drac Mal Llamp, el Flameus, la Voraxcis, els diables Mal Llamp i Petits Mal Llamp; els Moixiganguers d’Igualada; els nanos acompanyats dels grallers d’Igualada; Agrupació Folklòrica amb el Ball de Cercolets, acompanyats pels grallers Gallarda d’Igualada; els capgrossos de la ciutat acompanyats del Punt de Malura; gegantons Pia i Tomeu; Tonet Blanquer i Conxita Teixidora; Petits Gegants de la Ciutat, amb els músics de Dessota; el Bisbalet, la Cinta i els Capgrossos Carme i Caterina; els Gegants del Barri de Xauxa; Gegants de la ciutat, acompanyats dels grallers de Dessota, l’Àliga d’Igualada, el Salero i el Saleret. Recorregut condicionat: carrer Joan Mercader, baixada de Sant Nicolau, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla Sant Isidre, carrer de Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament. Tot seguit, BALLS DE LLUÏMENT i lliurament del ram a la geganta, per part de l’alcalde Marc Castells i Berzosa. Presentació a càrrec de la Salero i el Saleret. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. La participació de les colles pot variar. En cas que no es pugui fer l’itinerari pels carrers, es farà en un espai perimetrat al carrer Dr. Joan Mercader, en dues sessions a les 18 h i les 20 h. Aforament limitat. Entrada prèvia a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Acte amb foc.

✦ A les 18 h, “MIQUES”. MICROTEATRE FORA DE L’AURORA. Una adaptació de “Xiques”. Espectacles curts creats per artistes de l’Anoia i en espais a l’aire lliure. Entrades per internet a www.teatreaurora.cat. Aforament limitat.

✦ A les 19.30 h, OBERTURA DE L’EXPOSICIÓ: “LES LLINDES DE LA CIUTAT”. Una selecció d’imatges dels anys que es troben inscrits a les llindes, façanes, baranes, voltes, etc., dels edificis d’Igualada. Les fotografies són de Miquel Solà i Rossell i van acompanyades d’una imatge de les façanes i una breu ressenya històrica de l’edifici a partir del llibres de la col· lecció local de la Biblioteca Central d’Igualada. Aforament limitat 25 persones. Ho organitza: Ajuntament d’Igualada i Biblioteca Central. Sala d’exposicions de la Biblioteca Central d’Igualada.

✦ A les 20 h, CONCERT DE LA JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE L’ANOIA. El programa constarà de la “Simfonia inacabada” de F. Schubert, la Suite del ballet “El trencanous” de P.I. Tchaikovsky i “La conga del fuego” d’A. Márquez. Sota la direcció de Josep Miquel Mindán. Preu: 8 euros. Menors de 25 anys, 5 euros. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal l’Ateneu.

✦ A les 22 h, CINEMA FAMILIAR SOTA ELS ESTELS: “Jurassic World. El regne caigut”. (Aventura fantàstica) 128 min. (versió en català). Claire i Ownen tornen a l’illa Nublar per recuperar al velociraptor Blue i els dinosaures que van quedar-hi lliures després del tancament del parc temàtic Jurassic World. Ja a l’illa, un volcà latent amenaça d’entrar en erupció i descobriran una conspiració que podria pertorbar l’ordre natural de tot el planeta. M. Piqué, corredoria tècnica d’assegurances, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Pati Escola Pia.

Dijous, 26 d’agost

✦ De 9.15 h i 11.15 h, VISITES GUIADES AL FORT DE SANT MAGÍ. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat a 30 persones. Accés pel carrer de la Salut, 40.

✦ A les 12 h, CONFERÈNCIA INSTITUCIONAL: “Després de la plaga: episodis d’optimisme post-pandèmic al llarg de la història”, a càrrec de Jordina Sales Carbonell, Doctora en Historia Antigua i Arqueologia. L’acompanyarà com a relatora Marta Bartrolí. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. La conferència es podrà seguir en directe al canal Youtube de Cultura Igualada. Al Teatre Municipal Ateneu.

✦ A les 18 h, “MIQUES”. MICROTEATRE FORA DE L’AURORA. Una adaptació de “Xiques”. Espectacles curts creats per artistes de l’Anoia i en espais a l’aire lliure. Preu: 20 euros. Entrades per internet a www.teatreaurora.cat. Aforament limitat.

✦ A les 18 h i 20 h, VISITA GUIADA AL REC DISTRICTE CULTURAL. Visita comentada a l’exposició “Rec Districte Cultural. Un barri en transformació” i ruta guiada pel barri del Rec, on es podrà conèixer i visitar l’interior d’alguns dels espais recuperats. Organitza: Museu de la Pell. Recorregut: Museu de la Pell, Taller Lubochka, Espai Creatiu La MaCa. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat a 40 persones per grup. Al Museu de la Pell.

✦ A les 20 h, CONCERT DE LA COBLA ALMOGAVARENCA. Fundada a Capellades l’any 2013 i dirigida per Xavier Cassanyes. Amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista d’Igualada. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal Ateneu.

✦ A les 21 h, PREGÓ I BALL PARLAT DE DIABLES D’IGUALADA. Espetec de foc a càrrec dels Petits Diables d’Igualada i els Mal Llamp d’Igualada. A continuació, el Pregó a càrrec dels Diables d’Igualada amb motiu del 25è aniversari de la colla, seguit del Ball Parlat dels Diables d’Igualada.Durant el pregó es farà la presentació dels barrets nous de Llucifer i la Diablessa dels diables d’Igualada, fets per l’escola Gaspar Camps. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. L’ús de pirotècnia serà des de l’escenari, amb la distància de seguretat entre l’espectacle i el públic. Acte amb foc. Al Parc Central.

Divendres, 27 d’agost

✦ A les 9.15 h i a les 11.15 h, VISITES GUIADES AL FORT DE SANT MAGÍ. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat a 30 persones. Accés pel carrer de la Salut, 40.

✦ A les 12 h, CONTES DE FESTA MAJOR: PITOS A DOJO. A càrrec de la Companyia La Botzina. Amb l’ajuda de mes d’una dotzena d’instruments de vent diferents, els artistes ens mostraran la seva música, els seus instruments i ens faran escoltar, cantar i gaudir d’una estona amena, divertida i plena de sorpreses. Des de la visita del professor Ventolera fins a la narració del conte dels 4 vents. Ho organitza: Biblioteca Central d’Igualada. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal de l’Ateneu.

✦ A les 18 h i a les 20 h, VISITA GUIADA AL REC DISTRICTE CULTURAL. Visita comentada a l’exposició ‘Rec Districte Cultural. Un barri en transformació’ i ruta guiada pel barri del Rec, on es podrà conèixer i visitar l’interior d’alguns dels espais recuperats. Organitza: Museu de la Pell. Recorregut: Museu de la Pell, Espais del Rec, L’Adoberia i laBastida. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat a 40 persones per grup. Al Museu de la Pell.

✦ A les 18.30 h, TABALADA MENUDA, taller de percussió. Tots els nenes i nenes hi poden participar amb un tabal (en companyia d’una persona adulta). Coordinat pels GRALLERS D’IGUALADA. Recorregut condicionat: carrer Dr. Joan Mercader, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla Sant Isidre, carrer Custiol, plaça de Pius XII, carrer de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. En cas que l’activitat no s’autoritzi a la via pública, es farà el taller de percussió a les grades del Museu de la Pell. Aforament limitat. Inscripció prèvia a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris).

✦ A les 19 h, OBERTURA DE LA FIRA D’ATRACCIONS. Instal·lada a la part frontal de l’av. Catalunya i carrer de França, a continuació del Parc Central, fins al 30 d’agost

✦ A les 20 h, CONCERT DE LA BANDA DE MÚSICA D’IGUALADA. Dirigida per Concepció Ramió, amb un repertori integrat per peces molt variades, clàssiques i modernes, originals per a banda i adaptades, música catalana i d’arreu, etc. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal Ateneu.

✦ A les 22 h, CORREFOC PELS TERRATS. Mireu cap al cel, els Mal-Llamp, Diables d’Igualada i Petits Diables d’Igualada faran un espectacle de foc en diferents terrats de la ciutat. Coordinat per les entitats de foc de la ciutat.

✦ A les 22.30 h, K-LIU, EN CONCERT. Grup sitgetà guanyador del premi Enderrock com a millor artista revelació de l’any 2019. Presentació del seu disc “T’ho pinto”. Cançons amb una tònica vitalista que giren al voltant dels dubtes i l’evolució de la joventut i també amb temàtiques de caire reivindicatiu. Però sempre en clau de festa amb base rockera. Preu: 1 euro. Entrades per Internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consulteu horaris). Aforament limitat. Al pati de l’Escola Pia

✦ A les 23 h, ELS SÍREX, EN CONCERT. Aquest grup és sinònim de la representació de la música rock&roll espanyol a la dècada dels 60 i 70. Grans supervivents de les formacions musicals que van donar prestigi a la “dècada prodigiosa”, veterans dels escenaris i de l’espectacle en directe, els Sírex són una banda pionera amb més de 50 anys al peu del canó. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Parc Central.

✦ A les 23 h, MARIALLUÏSA EN CONCERT. Després de sorprendre amb l’EP “Pren-t’ho amb calma” i consolidar-se amb el primer disc “És per tu i per mi”, els igualadins Marialluïsa han retornat aquest 2021 amb una trilogia de singles encapçalada per “Veig la sort”. Una nova dosi de cançons senzilles però preciosistes, que s’enlairen sobre melodies brillants i sons atmosfèrics, preludi del nou LP que preparen per aquesta tardor. Marialluïsa són Pau Codina (veu i guitarra), Carles Guilera (guitarra elèctrica i teclats), Andreu Dalmau (baix) i Pol Mitjans (bateria). Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati del Museu.

Dissabte, 28 d’agost

✦ A les 9.15 h i 11.15 h, VISITES GUIADES AL FORT DE SANT MAGÍ. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat a 30 persones. Accés pel carrer de la Salut, 40.

✦ A les 10 h, 41è CAMPIONAT DE TENNIS DE TAULA. Trofeu de Festa Major per a majors de 40 anys. Inscripcions fins dijous 26 al whatsapp 653 219 604. Ho organitza: Club de Ping Pong Igualada. Al gimnàs del pavelló de les Comes.

✦ A les 10 h, PARTIDES RÀPIDES D’ESCACS FESTA MAJOR. Partides ràpides d’escacs a 5 minuts per jugador, sense increment. Obert a tothom. Inscripcions fins dijous 22 a les 14 h al Servei d’esports de l’Ajuntament d’Igualada. Ho organitza: Club d’Escacs d’Igualada. Al mig del Passeig Verdaguer, davant del casal d’avis.

✦ A les 16 h, 1r TORNEIG DE TENNIS DE TAULA “CIUTAT IGUALADA”. Torneig absolut de Festa Major. Inscripcions fins dijous 26 whatsapp 653219604. Preu: 10 euros. Ho organitza: Club de Ping Pong Igualada. Al gimnàs del pavelló de les Comes.

✦ A les 18 h, PARTIT DE FUTBOL FEMENÍ DE FESTA MAJOR. Partit futbol entre el Club Futbol Igualada i equip a determinar. Ho organitza: Club Futbol Igualada. Al camp de futbol de Les Comes 1.

✦ A les 18 h, FUTBOL: XVI TROFEU AVI FESTA MAJOR. Partit entre l’Agrupació de Veterans Igualada i equip a determinar. Ho organitza: Agrupació de Veterans d’Igualada. Al Camp de Futbol de Les Comes 2.

✦ A les 18 h, CERCAVILA TRADICIONAL. El Drac Xerric amb els Petits Diables i el Drac Bufarot amb els Pixapólvora d’Igualada; el Drac d’Igualada, la Víbria Jove d’Igualada i els Diables d’Igualada; el drac Mal Llamp, el Flameus, la Voraxcis, els diables Mal Llamp i Petits Mal Llamp; els Moixiganguers d’Igualada; els nanos acompanyats dels Grallers d’Igualada; el Ball de Gitanes d’Igualada acompanyades del grup de músics MÚSX; Agrupació Folklòrica amb el Galop de la Gitana, acompanyats pels grallers Gallarda d’Igualada; els capgrossos de la ciutat acompanyats del Punt de Malura; gegantons Pia i Tomeu; Tonet Blanquer i Conxita Teixidora; Petits Gegants de la Ciutat, amb els músics de Dessota; el Bisbalet, la Cinta i els Capgrossos Carme i Caterina; els Gegants del Barri de Xauxa; Gegants de la ciutat, acompanyats dels Grallers de Dessota, l’Àliga d’Igualada i el Salero. L’Associació Cultural Dessota gestiona la imatgeria municipal no de foc. Els Diables d’Igualada són gestors de la imatgeria municipal de foc. Ho coordina: Associació Cultural Dessota amb la col·laboració de totes les entitats participants. Recorregut condicionat: carrer de Santa Maria, pl. de Pius XII, carrer del Roser, pl. del Rei Neptú, carrer de Sant Jordi, rambla del General Vives, rambla de Sant Isidre, carrer de Garcia Fossas, pl. de la Creu, carrer de l’Argent i pl. de l’Ajuntament. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid 19 dictades pel PROCICAT. La participació de les colles pot variar. En cas que l’activitat no s’autoritzi a la via pública, es farà la cercavila amb dues sessions, a les 18 h i les 20 h, al carrer Dr. Mercader, perimetrat i amb aforament controlat. Aforament limitat. Entrada prèvia a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Acte amb foc.

✦ A les 19 h i a les 21:30, TEATRE: BONA GENT AMB QUIM MASFERRER, del Teatre de Guerrilla. Quim Masferrer pensa que ha arribat l’hora de fer un homenatge al públic en un espectacle impossible de repetir, on el públic serà l’autèntic protagonista i on cada assistent escriurà un passatge de l’argument d’aquesta experiència única. Preus: 15, 18 o 20 euros. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal l’Ateneu.

✦ A les 20 h, PARTIT DE FUTBOL – Memorial Drs. Botet. Trofeu Ciutat Igualada. Partit entre UD Montserrat i equip a determinar. Ho organitza: UD Montserrat. Al camp de futbol de Les Comes 1.

✦ A les 21.30 h, Concert del SENYOR OCA + ITACA BAND. Dos directes enèrgics i intensos que aposten per la reivindicació, la crítica i la transformació social a través de la música, el crit i la festa. Un doble concert per gaudir del “rap de la terra” que capitaneja Senyor Oca i la presentació del potent cinquè treball d’Itaca Band, “La léngua de los pájaros”. Preu: 1 euro. Entrades per Internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consulteu horaris). Aforament limitat. Al Parc Central.

✦ A les 23 h, WHO’S THAT GIRL, tribut a Madonna. Repertori amb cançons icòniques de la indiscutible reina del pop, com “Express Yourself”, “Like a Virgin”, “True Blue” o “Like a Prayer”. La cantant de la formació, Ssttella Ella inunda l’escenari amb la seva enèrgica personalitat. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati de l’Escola Pia.

Diumenge, 29 d’agost

✦ A les 8 h, DIANA a càrrec dels Grillats morats, grallers dels Moixiganguers d’Igualada, amb la participació de grallers d’aquí i d’arreu. Pel nucli antic de la ciutat. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT.

✦ De 9 h – 14 h, TORNEIG DE PETANCA FESTA MAJOR IGUALADA 2021. Ho organitza: Associació Petanca Fàtima 2013. A les pistes de petanca del Parc Valldaura.

✦ A les 9.30 h, CERCAVILA D’ANADA A OFICI. Els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada i els Diables d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; els gegantons Pia i Tomeu; la Conxita Teixidora; en Tonet Blanquer; els Gegants del Barri de Xauxa; els Gegants de la Ciutat amb els grallers de Dessota; l‘Àliga d’Igualada; el Ball de Cercolets d’Igualada; el Ball de Pastorets d’Igualada; el Ball de Bastons d’Igualada; el Tabal; els portants d’honor del Sant; el penó de la ciutat amb els portadors d’enguany, la Coral Infantil Gatzara; el Salero i el Saleret; l’Àliga d’Igualada; les autoritats i la corporació municipal. Acte coordinat amb la col·laboració de l’Associació Cultural Dessota, entitat gestora de la imatgeria municipal no de foc; els Diables d’Igualada, gestors de la imatgeria municipal de foc, i la FESTHI. Recorregut condicionat: rambla de Sant Isidre, carrer de Custiol, plaça del Pilar, carrer del Born, plaça de l’Ajuntament, carrer de Santa Maria i plaça del Bruc. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid 19 dictades pel PROCICAT. Acte amb foc.

✦ De 10 h – 12 h, LA FESTA MAJOR DEL RUGBY. Trobada de rugby, amb partits de diferents categories i un espai amb activitats infantils. Ho organitza: Anoia Rugby Club. Al camp de futbol de les Comes 1.

✦ A les 10 h, XIX CAMPIONAT DE BITLLES CATALANES ENTRE CLUBS DE CATALUNYA. Inscripcions una hora abans. Ho organitza: Club de Bitlles Igualada. Al camp de bitlles del poliesportiu les Comes (davant de la piscina coberta).

✦ A les 10 h, OFICI SOLEMNE EN HONOR A SANT BARTOMEU. L’Ofici serà presidit i farà l’homilia P. Josep Maria Valls Casanovas, escolapi igualadí. A l’ofertori tindrà lloc el ball de l’Àliga d’Igualada, amb l’acompanyament musical d’orgue a càrrec de Marc Sánchez, junt amb les dues tenores, interpretades per Olga Torra i M. Antònia Pujol, sota la direcció de Concepció Ramió. Després del cant final dels goigs, el Ball de Bastons d’Igualada farà el ball d’acatament al Sant. Es farà el lliurament de l’ESTAMPA DE SANT BARTOMEU, obra de Pep Valls, per part de membres d’entitats de cultura popular i tradicional i vinculades a la festa. Finalitza l’acte amb el retorn del penó a l’Ajuntament. Ho coordinen: Entitats de cultura popular i tradicional i Ajuntament d’Igualada. Aforament limitat. A la basílica de Santa Maria.

✦ SEGUIDAMENT, TRADICIONALS ESPADATS a càrrec dels Moixiganguers d’Igualada. REPIC DE CAMPANES des de la basílica i CERCAVILA D’ENTRADA A LA PLAÇA del seguici popular. Recorregut condicionat: plaça del Bruc, c. de Santa Maria i plaça de l’Ajuntament. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. Acte amb foc.

✦ A les 12.15 h, EXHIBICIÓ CASTELLERA amb els Moixiganguers d’Igualada. A la plaça de l’Ajuntament. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. En el cas que no s’autoritzi a la via pública es perimetrarà la plaça. Aforament limitat. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris).

✦ A les 12 h, BAOBAB. UN ARBRE, UN BOLET i UN ESQUIROL. A càrrec de la Cia La Pera Llimonera. Premi Mostra 2019. Un homenatge a totes aquelles persones a qui la violència dels conflictes armats els ha obligat a deixar la seva terra. Malgrat la seva temàtica, és un espectacle ple d’humor i diversió. Preu: 5 euros. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Teatre Municipal l’Ateneu.

✦ A les 18 h, PARTIT DE FUTBOL MASCULÍ DE FESTA MAJOR entre el Club Futbol Igualada i equip a determinar. Ho organitza: Club de Futbol Igualada. Al camp de futbol de les Comes 1.

✦ A les 18 h, ACTUACIONS DE LLUÏMENT I BALLS PARLATS del Ball de Gitanes, Ball de Bastons d’Igualada, Ball de Cercolets d’Igualada i Ball de Pastorets d’Igualada. Ho organitza: la FESTHI. A la plaça de l’Ajuntament. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. En el cas que no es pugui fer a la plaça de l’ajuntament es celebrarà al Museu de la Pell. En aquest cas caldrà entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat.

✦ A les 19.30 h, RETORN DEL SANT des de la basílica de Santa Maria a l’església del Roser. Hi participen: el Tabal; els Voladors, Trabucaires d’Igualada; el Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada; Moixiganguers d’Igualada; Gegants del Barri de Xauxa; Gegants Vells d’Igualada; l’Àliga d’Igualada; Ball de Cercolets d’Igualada; Ball de Pastorets d’Igualada; Ball de Bastons d’Igualada; portants d’honor; imatge de Sant Bartomeu i la Banda de Música d’Igualada. Ho organitza: la FESTHI Recorregut condicionat: plaça del Bruc, carrer de Santa Maria, plaça de Pius XII i carrer del Roser. Acte pendent d’autorització condicionat a les restriccions del Covid-19 dictades pel PROCICAT. En el cas que no es pugui dur a terme es celebrarà de forma simbòlica sense públic. Acte amb foc.

✦ A les 19 h, “A LA FRESCA”, d’Anna Confetti, a l’Espai Xarxa. Teatre còmic de carrer i obra nominada com a candidata al millor espectacle de carrer dels Premis Max de les Arts Escèniques. Tres personatges i una cadira gegant surten a prendre la fresca, provocant un munt de situacions còmiques, surrealistes i hilarants. Preu: 3 euros. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. A la pista de l’Ateneu Igualadí.

✦ A les 19.30 h, CONCERT METROPOL: ELS CLÀSSICS DE TOTS ELS TEMPS. Un concert que és tot un espectacle musical i visual, amb un final assegurat amb el Cant de la Senyera i la Santa Espina. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Parc Central.

✦ A les 20 h, PARTIT DE FUTBOL DE FESTA MAJOR. Partit entre el SE ATENEU-Penya Blau Grana Igualada i equip a determinar. Ho organitza: SE ATENEU-Penya Blau Grana Igualada. Al camp de futbol de les Comes 1.

✦ A les 22.30 h, CONCERT METROPOL: VERSIONS DE MUSICA ACTUAL. Música disco amb els grans èxits de les sales de ball en un concert dinàmic i festiu on la banda gironina s’allunya del concepte tradicional d’orquestra. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al Parc Central.

✦ A les 22.30 h, LA COSA NOSTRA. Versions de rock, rumba, ska, punk, celta, juntament amb elements innovadors en el gènere de les versions. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati de l’Escola Pia.

✦ A les 23.00 h, LA SÉPTIMA TRASTADA. Grup anoienc nascut l’any 2015. Volen contagiar la seva alegria i “arte rumbero” que tant els agrada fusionar amb altres estils, com el rock, el flamenco o el reggae. Preu: 1 euro. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati del Museu de la Pell.

Dilluns, 30 d’agost

✦ A les 12 h, “WET FLOOR” de Cris-is, a l’Espai Xarxa. Una dona de la brigada de neteja és l’encarregada de condicionar un escenari. Una tasca senzilla, que es convertirà en missió impossible abocada al desastre. Ho coordina: La Xarxa d’Igualada. Preu: 3 euros. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. A la pista de l’Ateneu Igualadí.

✦ A les 18 h i 20 h, BALLS SOLEMNES D’IMATGERIA. Amb la participació de les bèsties dels Diables d’Igualada, el Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada i la Víbria Jove d’Igualada; el Flameus, bèstia del Mal Llamp; els nanos; els capgrossos de la ciutat; els gegantons Pia i Tomeu; Tonet Blanquer i Conxita Teixidora; Petits Gegants de la Ciutat; gegants del Barri de Xauxa, el Bisbalet, la Cinta, els capgrossos Carme i Caterina; el Salero i el Saleret; l’Àliga i els Gegants de la ciutat. Ho coordina: Associació Cultural Dessota, amb la col·laboració dels Diables d’Igualada. Dues sessions. Entrades per Internet a www. tiquetsigualada.cat i a taquilles (consulteu horaris). Aforament limitat. Acte amb foc. Al Pati del Museu de la Pell.

✦ A les 19 h, CANTADA D’HAVANERES AMB EL GRUP MAR I VENT. Grup del barri d’Horta de Barcelona amb una trajectòria de vint-i-cinc anys pels diferents escenaris del món de l’havanera que oferirà un ampli repertori de cançons. Entrades per internet a www.tiquetsigualada.cat i a taquilles (consultar horaris). Aforament limitat. Al pati de l’Escola Pia.

✦ A les 23 h, CASTELL DE FOCS. Aquest any per evitar aglomeracions, gaudeix del castell de focs des del teu carrer, el terrat, o un lloc elevat. Hi haurà tres punts de la ciutat de llançament. A càrrec de Pirotècnia Turis. Petromiralles, empresa col·laboradora de la Festa, fa possible aquest acte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*