Inici Societat Professionals de la salut s’uneixen per ‘Beure-ho clar’ contra l’alcoholisme

Professionals de la salut s’uneixen per ‘Beure-ho clar’ contra l’alcoholisme

COMPARTIR

“Beure-ho Clar” va ser el lema del Xè. Workshop d’actualització en Salut Mental i Drogodependències amb l’objectiu de potenciar una xarxa comunitària enfront la cultura de l’alcohol.

El passat mes de novembre es va celebrar el X Workshop d’actualització en Salut Mental i Drogodependències a la Sala d’actes de l’Hospital d’Igualada. A l’acte hi van participar una norantena d’especialistes i professionals de l’àrea de Salut Mental i Addiccions vinguts d’arreu de Catalunya.

Organitzat pel Servei de Salut Mental del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), van participar, com a ponents i moderadors, professionals de la salut dels Serveis Socials i Atenció Primària de l’Ajuntament d’Igualada, personal de l’EAP Anoia Rural i SAP Anoia, de l’Hospital Universitari Quirón-Dexeus, de la Corporació Sanitària Parc Taulí, del CASD Hospital Santa Maria de Lleida, CASD Horta-Guinardó i el Servei de Salut Mental del Consorci Sanitari de l‘Anoia. Tanmateix, el subdirector General de Drogodependències el Departament de Salut va presentar una anàlisi de l’alcoholisme arreu del món.

L’acte va ser inaugurat pel gerent del CSA, Dr. Ferran Garcia, el regidor de Sanitat i Salut Pública, Dr. Fermí Capdevila, la Sra. Teresa Campanera, directora del Sector Sanitari de l’Anoia i Cap d’Unitat d’Atenció Farmacèutica de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut i el director de Salut Mental, Josep Checa.

Arribats ja en aquesta desena edició del Workshop en Salut Mental, es va analitzar la realitat de dos col·lectius especialment sensibles al consum perjudicial d’alcohol: els adolescents i les dones. A continuació es va debatre sobre les característiques que fan òptima la cooperació entre professionals. Un vídeo elaborat al Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències de l’Anoia va saber exemplificar els diferents escenaris possibles, amb les característiques més rellevants que els defineixen.

Com cada any, aquesta jornada va acollir el premi “Tomàs de Flores”, d’investigació en salut mental. En aquesta ocasió es van presentar els resultats del treball guanyador en la seva VI edició: “Estudio de los conocimientos, intereses y prácticas sobre sexualidad en la adolescència”, realitzat des de l’Hospital Universitari Quirón-Dexeus.

Finalitzada la conferència del Dr. Joan Colom sobre la prevenció de l’alcoholisme arreu del món, es va clausurar la jornada científica amb un resum del més destacat, a càrrec del Dr. Tomàs Castelló, coordinador de Salut Mental al CSA.

FER UN COMENTARI

*