Inici Societat Els professionals de la salut de l’Anoia es troben a la 12a...

Els professionals de la salut de l’Anoia es troben a la 12a Nit de la Professió

COMPARTIR

El passat 25 d’octubre va tenir lloc la Nit de la professió, la trobada anual dels professionals de la salut de l’Anoia que serveix d’espai de diàleg entre els diferents professionals i col·lectius sanitaris, de reconeixement a les trajectòries, de benvinguda als que s’incorporen i també de donar suport a aquells treballs o projectes de recerca amb el lliurament de la beca i premi “Nit de la Professió”.

La NIT, organitzada per la filial a l’Anoia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i les delegacions a l’Anoia del Col·legi de Metges, el Col·legi d’Infermeres i Infermers, el Col·legi de Farmacèutics, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, va celebrar, al Restaurant Mas dels Vivencs de la Pobla de Claramunt, la seva 12a edició.

Els professionals que aquest 2019 van rebre l’homenatge de tot el col·lectiu per la seva jubilació van ser Teresa Bernal, Carme Laguna, Maria Antonia Yebra, Marisa Vilaseca, Ramon Sellarès, Montse De Pedro, Nuria Sola, Carmen Hermoza, Carme Brugat. La Nit de la Professió va servir, també, per donar la benvinguda a 14 professionals que enceten l’etapa de residents en diferents especialitats als centres de salut de l’Anoia i a l’Hospital d’Igualada.

En el marc del sopar també es va lliurar la beca “Nit de la Professió” que compta amb la col·laboració de MIPS Fundació Privada i el premi “Nit de la Professió” destinats, ambdós, a donar suport aquells treballs o projectes de recerca i/o innovació en l’àmbit de la salut i dotats en 1500€. Enguany es van rebre 4 treballs a Beca. El projecte guanyador va ser; “Efectividad de la suplementación con calostro extraido prenatalmente para la prevención de complicaciones perinatales en neonatos de madres con diabetis” de Laura Borrega.

En l’apartat de Premi es va atorgar al treball “Què sap la població de l’Anoia sobre la resistència als antibiòtics?” de Mar Casanovas.

La celebració va aplegar més de 150 professionals de diferents disciplines i a més va comptar amb l’assistència de la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Antoni Mabras, el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, la gerent de la regió sanitària Catalunya Central, Nuria Puig, la gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada. També hi van participar diferents representants dels col·legis oficials organitzadors; Joan Sala Pedrós, president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, Albert Tort, president del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Jaume Sellarès, vice-president del Col·legi Oficial de Metge de Barcelona, Jordi Casas, representant del col·legi de farmacèutics de Barcelona, Guillermo Mattiolo, president de la Secció de Clínica, Salut i Psicoteràpia del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, i Jordi Regordosa, representant del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Catalunya.

Els organitzadors de la Nit volen agrair la participació de tots els assistents i la gran feina de tots els autors per la presentació dels treballs presentats a Beca o Premi. Alhora comuniquen que les fotografies, imatges, instantànies que va deixar la celebració de la 12a edició de la NIT de la PROFESSIÓ es poden trobar al canal Flickr.com amb el nom NIT de la PROFESSIO.

FER UN COMENTARI

*