Inici Societat Professionals de la mediació insten al diàleg entre Catalunya i Espanya

Professionals de la mediació insten al diàleg entre Catalunya i Espanya

COMPARTIR

Davant el context polític de summa excepció al que s’enfronta la societat catalana, un grup de professionals de la mediació i gestió de conflictes ha engegat la plataforma peticiomediacio.com, des de la qual urgeixen a la negociació immediata del conflicte entre l’Estat i el govern de Catalunya.

La iniciativa compta amb gairebé 950 adhesions, en menys de 48 hores, i es fa extensiva a tota la població amb la finalitat que la ciutadania adopti i impulsi la petició que s’obri un procés de mediació entre els governs espanyol i català. Així mateix, proposen “ajudar al seu desenvolupament, a través de les eines amb les quals treballem cada dia, per a, primer, evitar nous episodis de violència; segon, reduir la tensió; i, tercer, obrir vies i espais per a la resolució d’aquest conflicte”.

Els impulsors de la iniciativa han publicat un manifest al qual qualsevol ciutadà es pot adherir, a títol personal, en el qual expliquen que “cadascun, des del seu àmbit de la mediació”, presencien cada dia com “situacions que semblaven irresolubles, troben sortida quan les parts accepten participar en aquest procés de resolució de conflictes”. I afegeixen: “Des de la convicció que les eines de la mediació i la gestió de conflictes poden donar sortida al moment actual, emplacem als governs espanyol i català a obrir i mantenir contactes per a la negociació del conflicte, amb l’ajuda si cap de mediadors que puguin facilitar la reducció de l’actual escalada del conflicte, i trobar una solució acordada entre les dues parts”.

L’anoienca Núria Sánchez, mediadora i portaveu de peticiomediacio.com, explica que aquesta proposta és absolutament altruista i no tenen finalitats polítiques ni lucratives. Sorgeixen de l’aposta pel diàleg “per resoldre els conflictes que ens afecten”. I convida a tota la població a difondre-ho, ja que la petició pertany “a totes les persones que s’adhereixen”.

Mediadors de prestigi donen el seu suport

La plataforma de petició de mediació entre les institucions estatals i autonòmica ja ha rebut el suport i mentoria de primeres figures de l’àmbit professional de la mediació i la gestió alternativa de conflictes. Destaquen, entre d’altres:

Carlos Gimenez. representant de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) en la CUEMYC.
Xavier Pastor. Especialista en gestió de conflictes i gobernança. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG). Professor associat i col·laborador del programa de conflictologia. Estudis de dret i ciència política.
Javier Wilhelm. Psicòleg i mediador. Director del Màster en Mediació Professional de la UPF. Director de l’empresa Mediació i Convivència. Formador de mediadors des de fa més de 20 anys a Argentina, Xile, Paraguai, Itàlia i Espanya.
Robert Gimeno. Mediador des de l’any 90 en l’àmbit penal juvenil. També ha treballat en l’àmbit penal d’adults. Des de fa 10 anys assessora Ajuntaments en temes d’anàlisis i gestió de conflictes, des del Departament de Justícia. Amb àmplia experiència en formació i gestió de casos complexos en l’àmbit comunitari.
Eduard Carrera. Economista. Tècnic comunitari. Coordinador del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària UdG.
Txema Urkijo. És un advocat amb una llarga trajectòria associada a les víctimes del terrorisme i a la recerca d’escenaris de pau al País Basc, àmbit en el qual treballa des de fa més de vint anys. Durant molts anys va ser membre de la coordinadora pacifista Gesto por la Paz d’Euskal Herria, formant part de la seva Comissió Permanent des de 1988. Des del 2002 al 2005 va ser Director de Drets Humans del Govern Basc del lehendakari Juan José Ibarretxe, marxant per voluntat pròpia quan la seva àrea estava sota la direcció del Conseller de Justícia Joseba Azkarraga. Entre febrer de 2006 i desembre de 2012 va treballar com a assessor de la Direcció d’Atenció a les Víctimes del Terrorisme.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*