Inici Societat Professionals dels centres d’atenció primària de l’Anoia compleixen amb la tradició de...

Professionals dels centres d’atenció primària de l’Anoia compleixen amb la tradició de fer un cim cada estiu

COMPARTIR

Una conversa informal entre tres infermeres de l’Anoia, la Sara, la Teresita i la Marisol, ara fa gairebé vint anys, s’ha consolidat com una gran iniciativa perquè el personal d’atenció primària faci salut i transmeti bons consells d’hàbits saludables donant exemple amb el seu propi estil de vida. Es tracta de la sortida que, estiu rere estiu, un grup de professionals dels centres d’atenció primària de l’Anoia fan al Pirineu.

Al llarg dels anys han recorregut diferents indrets de la geografia muntanyenca de Catalunya i l’Aragó i han pujat diversos cims del Pirineu. La primera sortida va ser el juny de 2001, amb una ruta a peu des de l’Estany de Cavallers fins al refugi Ventosa i Calvell i, l’endemà, l’ascensió al cim del Montardo d’Aran (2.833 m), a la Ribagorça.

Des d’aleshores, el grup, pel qual han passat una trentena de participants – alguns dels quals ja s’han jubilat, però segueixen participant de l’activitat de muntanya – ha fet altres cims com ara el Comabona al Cadí (2.545 m), el Turbó al Pirineu aragonès (2.492 m), el Pic del Pinetó (2.647 m) i el Corronco de Durro (2.543 m), entre d’altres.

Enguany l’indret escollit ha estat el Pic de Perafita (2.752 m), al límit entre la Cerdanya catalana i Andorra. Van fer pernoctació al refugi dels Estanys de la Pera, des d’on van poder gaudir d’una posta de sol amb un encant especial entre els núvols de la calamarsada que havia caigut feia poca estona. En l’ascensió al cim, de bon matí, el grup va poder fruir d’unes vistes magnífiques, des de la Pica d’Estats fins al Montseny.

L’amor per la muntanya i l’estimació per la natura són les principals motivacions d’aquestes sortides, així com també el fet que realitzar exercici físic i desconnectar la ment és molt saludable per poder seguir amb la rutina laboral. Així mateix, és molt important que els agents de salut puguin transmetre missatges a través del seu propi estil de vida, ja que han de tenir cura de la seva alimentació i forma física durant tot l’any per gaudir al cent per cent de la sortida al Pirineu de cada inici d’estiu.

Conviden tothom a participar en la propera sortida, la primavera-estiu del 2020.

FER UN COMENTARI

*