Inici Societat Professionals de la Conca d’Òdena fabriquen més de 300 elements de protecció...

Professionals de la Conca d’Òdena fabriquen més de 300 elements de protecció pels sanitaris

COMPARTIR

El col·lectiu Malla, nascut aquest dilluns a Igualada i que agrupa a empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers i particulars, ha creat i distribuït, en només cinc dies, 337 elements de protecció per ajudar al sistema sanitari de la Conca. Han fabricat 30 respiradors -que estan a l’espera d’homologació-, 295 viseres de protecció facial i 42 obreportes que s’han repartit entre una desena de centres i institucions, com l’Hospital i les residències. Aquestes xifres, expliquen en un comunicat, s’aniran ampliant en els pròxims dies, ja que continuen treballant per a la fabricació de més elements de protecció amb les impressores 3D.

En concret, el material s’ha entregat a Àuria Grup, la Creu Roja, l’Asil d’Igualada l’Hospital d’Igualada, la Residència Igualada, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Consorci Sociosanitari d’Igualada, l’Ajuntament d’Òdena, al Transport Sanitari d’Igualada i la Farmàcia Cristina Casas.

En paral·lel, en aquests dies han recaptat 5.896 euros en donatius de més d’un centenar de persones. Els diners ingressats els han fet servir per comprar el material necessari per a la producció dels diferents elements de protecció i dels respiradors, com ara bobines filament, adhesius, o per sufragar els serveis de transport associats. El col·lectiu també ha rebut, en forma de donació, materials de producció, com ara ulleres, brides, material per a imprimir o gomes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*