Inici Societat Procés participatiu a Montbui per triar un parc a remodelar

Procés participatiu a Montbui per triar un parc a remodelar

COMPARTIR

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui obre aaquest dilluns un procés de participació perquè els ciutadans escullin aquella actuació que es durà a terme de forma prioritària en l’àmbit de Parcs i Jardins. El consistori realitza aquesta actuació com a prova pilot, prèvia a l’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana, que serà una realitat durant els propers mesos.

L’objectiu d’aquesta acció participativa és conèixer el parer dels ciutadans a l’hora de prioritzar una de les propostes que estudia l’equip de govern montbuienc en l’àmbit de la millora de Parcs i Jardins. Per poder votar cal estar empadronat/da a Montbui i tenir 16 anys o més. Els veïns i veïnes de Montbui podran votar per una d’aquestes tres opcions: la remodelació de la Plaça Finisterre, la millora i adequació del Parc de Verge de la Vila, i el projecte Plaça de la Sort al Nucli Antic.

placa-finisterre-de-montbuiPel que fa a la remodelació de la Plaça Finisterre, un parc ubicat a tocar de la llera del riu Anoia, el projecte proposat assenyala que es repararien i pintarien els jocs existents; es tancaria l’àmbit del parc amb tanca metàl·lica de colors, conservant els bancs de formigó existents; es posaria un paviment continu de cautxú de color en el joc existent d’escalada, i s’afegiria sorra a la resta del parc. Es posaria un tobogan nou. Es renovaria l’enllumenat i es posarien bancs nous.

Pel que fa a l’adequació del Parc de Verge de la Vila, al barri de La Ponderosa, es repararien i pintarien els jocs existents; es tancaria l’àmbit del parc amb tanca de fusta, seguint la tanca existent; es col·locarien unes travesses de fusta formant una jardinera per l’arbustiva de darrera; es finalitzaria la vorera; es posaria un joc de molla tipus moto i un joc giratori tipus “Hurricane”; s’afegiria sorra a tot el parc i es renovaria l’enllumenat.

I pel que respecta al projecte de la Plaça de la Sort del Nucli Antic es pintarien els gronxadors existents; s’extreurien totes les travesses de fusta i es posaria nova vorada per a la petanca; el parc infantil es tancaria amb tanca metàl·lica de colors; s’instal·laria el parc temàtic de la “Caputxeta Vermella” de Pilarín Bayés, que inclouria una molla, un balancí, una caseta de fusta i un panell amb les il·lustracions del conte. També s’afegiria sorra a tot el parc.

Participació presencial i online

Per participar aquells veïns que ho desitgin podran fer-ho de dues maneres: presencialment, a l’Ajuntament de Montbui, assenyalant una de les tres opcions que trobaran en una butlleta preparada a la mateixa recepció del consistori. Tammateix hauran d’assenyalar amb una “x” l’opció que escullen i identificar-se amb el seu nom, cognoms i DNI.

També es podrà votar telemàticament, des d’un bànner del procés participatiu pilot, ubicat a la pàgina web www.montbui.cat, on els veïns només només hauran de clicar l’opció escollida i identificar-se amb el nom, cognom i DNI per poder validar la seva participació. Només s’acceptarà un vot per persona. El període per votar en aquest procés participatiu pilot és del 5 al 16 de desembre de 2016, ambdós inclosos.

El consistori destina una partida pressupostària de 10.000 euros per tirar endavant de forma imminent el projecte guanyador d’aquest procés participatiu Els altres dos projectes de millora d’espais lúdics del municipi també es faran durant aquest mandat. El resultat del procés participatiu n’establirà l’ordre d’actuació.

FER UN COMENTARI

*