Inici Destacats La primera ‘Tocats per la campana’ de Calaf aplega un centenar de...

La primera ‘Tocats per la campana’ de Calaf aplega un centenar de participants

COMPARTIR

L’Ajuntament de Calaf, a partir de la proposta i col·laboració de diferents persones aficionades a córrer del municipi, va organitzar aquest diumenge 19 de gener al matí la primera cursa de muntanya i caminada popular “Tocats per la campana”.

Tot i l’adversa climatologia, a partir de les 09:45 h prop d’un centenar de persones van dirigir-se a la plaça Gran, punt de sortida, a recollir el seu dorsal per participar d’aquesta fita esportiva.

A les 10.30 h, al so del campanar de l’església de Sant Jaume de Calaf, es va iniciar la primera sortida amb les 35 persones participants a la cursa llarga de 10 km i, seguidament, també van sortir els 30 caminants que van fer la ruta de 6,5 km. A les 11 h, i també guiats pel repic de campanes, van sortir la resta de corredors i corredores, un total de 21, que realitzaven la ruta de 6,5 km. Pel que fa a la cursa infantil, aquesta va sortir a les 12 h des del replà de l’ermita de Sant Sebastià i va fer un recorregut de 800 m on hi van participar una desena d’infants a partir de 7 anys.

Les diferents modalitats de cursa i també la caminada van finalitzar al replà de l’ermita de Sant Sebastià, on els participants havien de tocar la campana de l’ermita per tancar la ruta, i on es servia xocolata desfeta.

Els organitzadors es mostren molt satisfets amb l’organització de l’acte, ja que va comptar amb la participació de persones d’arreu del territori de municipis com: Capellades, Solsona, Torà, Igualada, Jorba, Sant Guim, Copons, Sant Pere Sallavinera… I per això, es plantegen mantenir-la a l’agenda esportiva de Calaf i fer-la créixer.

Per participar-hi, no era necessari realitzar una inscripció prèvia, ni calia abonar cap import, però es podia fer una aportació voluntària en solidaritat amb “La marató de TV3” que va permetre recaptar 131,5 euros que es destinaran a la lluita contra malalties minoritàries. A més, es va obsequiar amb unes campanes en miniatura als participants des les curses.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*