Inici Societat La primera infermera contagiada a Igualada nega haver assistit al dinar que...

La primera infermera contagiada a Igualada nega haver assistit al dinar que Salut considera l’origen del brot

COMPARTIR

La infermera de l’Hospital d’Igualada que ha estat assenyalada com l’origen del brot de coronavirus ha assegurat aquest divendres a la tarda que ella no va assistir al dinar de 80 persones on s’haurien infectat bona part dels sanitaris del centre hospitalari, tal i com ha explicat aquest divendres el secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix.

Per això, demana una “rectificació” a la Conselleria de Salut, que aquest divendres al matí ha afirmat de forma “incorrecta”, segons ella, que un membre de la família inicialment infectada va acudir al dinar i va contagiar bona part dels assistents. A més, ni ella ni ningú de la seva família tampoc va anar a Itàlia, ha assegurat.

“L’origen exacte del cas índex no el sabem en el moment actual. Tota la resta de casos deriven del clúster inicial familiar que després contamina part dels assistents en aquell àpat i ells al mateix temps dins i fora de l’hospital transmeten la malaltia”, ha dit el secretari de Salut Pública, Joan Guix, en roda de premsa.

En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, la dona admet que va ser la primera infermera de l’hospital a qui se li va detectar el coronavirus, el 9 de març, i que ella està “relacionada” amb el clúster familiar que va originar el brot. Va ser contagiada per una font “desconeguda”, segons ella. “S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa”, afirma, en relació a l’àpat del 28 de febrer amb més de 80 persones.

Pel que fa a la seva actuació com a professional sanitària, ha explicat que en el primer moment que va tenir símptomes de malaltia van anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir la covid-19 ni li van fer cap prova. Li van donar la baixa i no va tornar a treballar fins que li van donar l’alta mèdica. “Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina”, conclou l’escrit.

ACN

4 COMENTARIS

  1. la comunitat valenciana puso en cuarentena a todos los empresarios que regresaron de la feria de la piel en Milán.. aquí en Igualada el alcalde tendrá que responder porque no actuó ni informó sobre este hecho.Cargar toda culpa contra un empleado sanitario me parece rastrero.

    • El alcalde estaba agostado despues de fletar 20 autobuses para la concentracion lazi de Perpiñan. Ya debes saber que este chaval prioriza su ambición y de todo hace campaña, dicen que ahora está en su apogeo despues de que el nombre de la ciudad sale por radio, tv y prensa. Los fanaticos tienen eso que se llama deshumanizacion.

  2. increïble, un professional de la salut va al CAP, i sorpresa no té res ,, vostès ens prenen per tontos ?? aqui hi ha una responsabilitat i cal deporarlo ,,, sabent com es sàvia, en aquestes dates el que estava passant a Itàlia ,,,

  3. Senyor Castells com és que hi ha professionals sanitaris que treballen a l hospital que entren i surten de l hospital i de la conca d odena????
    Com és que per altra banda no es prenen mesures concretes pel sector adoberies que reben peces i components directament d Itàlia i alhora tenen en firmes italianes els principals clients?
    Sabem quanta gent ha estat muntant estants o fent tasques comercials en la fira de la pell que coincideix en dates cada edicio entre d hivern entre finals febrer i primers de març?

FER UN COMENTARI

*