Inici Hoquei Primer empat de la temporada per l’Igualada Hoquei Club

Primer empat de la temporada per l’Igualada Hoquei Club

[Img #4639]Han hagut de passar 18 partits però a la fi ha arribat el primer empat de la temporada (era l’únic equip que encara no havia firmat taules cap cop). En una lliga de 3 punts un empat mai no és un resultat desitjat a priori però vistes les circumstàncies no ha pogut triar millor ocasió. Remuntant un 1 a 4 (i després, succesivament, un 3 a 5 i un 4 a 6) amb un gran gol d’Oriol Vives a falta només de 24 segons.

És la demostració que l’actual IHC és un equip que pot jugar millor o pitjor però que hi és fins a l’últim segon. Premi per tant a la perseverància i acte de justicia per tants altres partits (Shum, Blanes, Voltregà…) que també haurien merescut un final feliç a una remuntada épica. Aquest cop la gesta s’ha fet realitat, s’ha començat a trencar el malefici dels dimarts (els arlequinats encara no han pogut gunayar cap partit intersetmanal) i tot plegat s’ha pogut dedicar al desaparegut periodista igualadí Josep Maria Via.

Primera part. Només principi i final

No es pot dir que els igualadins no hagin sortit endollats. Ton Baliu, amb una relació oficial amb el gol, ha aprofitat la primera arribada igualadina.  A la sortuda d’un bloqueig del Marçal Baliu ha enviat una canonada exterior a la xarxa. Podria haver estat un gol decisiu però els debutants del Sant Feliu, jugant a la contra, han empatat molt ràpid (3 minuts després), s’han  posat per davant (amb un gol del jove i excel.lent jugador, Jassel Oller) i en un minut (del 22 al 23) han trencat el marcador amb dos gols seguits. I encara sort que a falta de 22 segons ha aparegut l’Oriol Vives (si el Ton té una relació amb el gol, l’Oriol hi ha fet tot un casament i d’aquells d’alt standing). L’Ori s’ha inventat un tir exterior que ha superat Garcia. Un gol que deixava la porta oberta a l’esperança.

Fins al final i sense defallir

El camí de la remuntada havia de ser necessàriament costerut. Ja ho tenen això els partits épics. Com més difícil més satisfacció dona allò que s’acaba aconseguint. D’entrada anaven passant els minuts i el gol no arribava. Això ha provocat que els arlequinats caiguessin en la precipitació fet que col.laborava en la defensa tancada i ben organitzada dels visitants.

I quan ha arribat el gol (de Càceres resolent dins de l’àrea una gran jugada de Vives) s’ha establert una dinàmica diabòlica. Cada cop que l’IHC reduia diferències els visitants la tornaven a ampliar i en cicles de 2 minuts. Al gol del David (minut 9 i mig) l’ha seguit el de Valls (m 12). Al 4 a 5 del mateix Oriol (d’un remat exterior després d’una jugada del Ton) al minut 15 el seguia el 4 a 6 de Jassel (en una contra per una pèrdua de bola a mitja pista) dos minuts més tard. Fes el que fes l’IHC es mantenien els dos gols de diferència pels visitants.

Fins que el partit ha entrat en els últim 90 segons de joc. Aleshores els igualadins han serrat les dents i han anat a per totes. Marçal ha tornat a retallar el marcador. I aquest cop no hi ha hagut gol del Sant Feliu. I si,  el miracle de l’Oriol Vives que aconseguia el seu segon hat-trick consecutiu amb una jugada magistral. Caça bola dins de l’àrea i, amb una sang freda extraordinària,  l’aixeca, la pica i marca el 6 a 6 davant el deliri dels aficionats. I la bogeria podria haver estat encara més absoluta perque 10 segons després l’IHC ha tingut una última oportunitat per haver acabat fins i tot guanyant. Hauria estat un resultat espectacular però potser menys just que l’empat vist el bon partit del Sant Feliu. I ara a pensar en la Champions i en la visita diumenge del poderós FC Barcelona.

IGUALADA HC 6 (2/4) Elagi, Marçal (1), Ton Baliu (1), Pla i Vives (3), equip inicial. Càceres (1), Pove. A. Vera, P. Vilaseca, A. Povedano.

S.FELIU 6 (4/2) Garcia, Vila (1), Altayó, Valls (2) i Jassel O. (2) , equip inicial. Casabayó (1) i Rubio.

GOLS: 1-0 T.Baliu (m 0.20), 1-1 Valls (m 3.20), 1-2 Jassel (m 13), 1-3 Casabayó (m 22),  1-4 Vilà (m 23), 2-4 O. Vives (m 24.38). SEGONA PART. 3-4 Càceres (m 9.30), 3-5 Valls (m 12), 4-5 O.Vives (m 17), 4-6 Jassel (m 19), 5-6 Marçal (m 23.30), 6-6 O.Vives (24.36).

INCIDÈNCIES: 200 espectadors a les Comes en una nit molt freda. Al principi del partit s’ha fet un minut de silenci en memòria del company periodista Josep Maria Via desaparegut recentment. Amb el seu gol d’avui David Càceres s’ha convertit en el segon màxim golejador de la història de l’IHC per darrere de Santi Carda.

Els àrbitres, Prades i Sandoval,  han fet un bon arbitratge. Tots 2 equips han superat les 10 faltes d’equip i tots dos les han desaprofitat.