Inici Societat Els presos i exiliats, protagonistes de l’acte central de la Diada a...

Els presos i exiliats, protagonistes de l’acte central de la Diada a Igualada

COMPARTIR

Aquest divendres, 7 de setembre, a les 19:30h, el Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada acollirà l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, en aquesta ocasió portant per títol «Presos i exiliats. Un reconeixement a les famílies» i amb entrada lliure.

El periodista de Ràdio Igualada, Xavier Dàvila, conversarà amb Meritxell Lluís, companya de l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, destituït amb l’aplicació de l’Article 155 i actualment en presó provisional al centre penitenciari de Lledoners. Junts repassaran el context que ha derivat del passat 1 d’octubre a Catalunya, tant des del punt de vista personal com polític.

En acabar aquest diàleg, al voltant de les 20:30h, tindrà lloc la desfilada dels Miquelets que, sortint de l’Ateneu, encapçalaran autoritats i assistents fins la Plaça de l’Ajuntament. Els Miquelets de Catalunya són un grup de recreació històrica que homenatja els integrants del Regiment de la Diputació del General, defensors de les institucions catalanes durant la Guerra de Successió, al segle XVIII.

Un cop arribats a la Plaça de l’Ajuntament, a les 21h, s’hissarà la Bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i el Cor Exaudio interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors, seguit d’altres cançons populars catalanes.

Els actes al voltant de la Diada a Igualada continuaran el dilluns, 10 de setembre, a les 22:30h. El Casal Popular d’Igualada El Foment ha convocat, també a la Plaça de l’Ajuntament, la tradicional Marxa de Torxes, que es poden comprar al preu de 2 euros.

Finalment el dissabte, 15 de setembre, a les 18h i al Passeig Verdaguer, la Cobla La Principal de Cassà protagonitzarà la Ballada de Sardanes, en un acte organitzat per l’Agrupació Sardanista d’Igualada amb el suport del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

5 COMENTARIS

 1. Quina manera d’enganyar a la bona gent!, parlar d’exiliats… aquí hi ha uns personatges que van fugir en una nit de fosca i d’altres que es van quedar mantenint.se fidels a la causa, i precisament per això i per haver infringit les lleis van ser empresonats. Ja és hora de dir les veritats a la gent, com va fer aquella tal Ponsati que sense atrevir.se a dir-ho quan era aquí ho va dir des de fora: «Anàvem de fanal i jugàvem a pòquer»! Tota aquesta farsa del «procés» ha estat basada en una mentida monumental pel benefici d’uns quants que viuen del sistema. Aquí no s’empresona la gent per idees, sinó que van a presó els que trenquen l’ordre establert. La dignitat de les persones està per damunt dels interessos mesquins de quatre il·luminats.

  • «l’ordre establert» ??? quin ?? el de la manada? el dels agressors de Blanquerna? el del torturador billi el niño? el del Urdangarin? el dels a por ellos?
   Vinga no em facis riure.
   El que no puc entendre es que quedi gent que vol viure en aquest estat.

 2. I quin ordre vols? el d’un personatge que declara l»independencia i l’endemà fuig amagat en el maleter d’un cotxe? i interpreta fidelment el paper de Judas deixant els seus col.legues d’aventura a l»estacada? i es riu de tots els que el votar? D’aquelles mosses que cridaven pels carrers «ni un pas enrera» i a la vigilia van fugir cap a Suissa? Aquests son els que han d’establir un ordre? Ja ho varem veure el 6/7 de setembre 17 en una sessió parlamentaria vergonyosa que volien implementar les lleis per l’establiment d’una dictadura personalitzada. Sense ordre i respecte el desgavell està assegurat, o es que et penses que empreses centenàries no els va doldre traslladar la seu social? T’hauria de fer vergonya només pensar que un pais com Catalunya ha quedat sense cap institució bancària que son el motor de l’economia. Parlar d’anecdotes com els exemples que poses ja diu clarament que estàs segrestat pels missatges i mentides que us han capficat. Ja ho veus un tal Torra nomenat a dit i l’endemà s’apuja el salari, no per governar sino per fer d’agitador de carrer. Si amb aquest personal et penses que l’ordre seria millor, fest-ho mirar.

  • Roser, això que dius d’aquest tal Torra que l’endemà de ser President es va pujar el aou…ho dius amb coneixement de causa i estàs difamant segons et convé?
   Gràcies

 3. La Roser te tota la raó. Llegeix la premsa i no siguis innocent! i informat amb objectivitat, aquest personatge es va apujar el salari de forma automàtica (BOG). Aquestes notícies no us les donen per tv3 ni per diaris poc objectius. Cultiva’t per tenir una idea que a qui esteu idolatrant i després emprenen la fugida en una nit de fosca. Us han segrestat per les emocions mentrestant ells viuen com un rei, o és que tampoc t’has adonat que la vanitat d’aquell fugitiu un tal Puigdemont està vivint en un palauet a Waterloo amb un cost de 6000 EUR al mes? Aquesta trepa ha profanat l’honradesa i la solvència moral ancestral del poble català.

FER UN COMENTARI

*