Inici Destacats El president Quim Torra visita la renovada ‘Teneria’ d’Igualada

El president Quim Torra visita la renovada ‘Teneria’ d’Igualada

COMPARTIR

El president de la Generalitat, Quim Torra, va participar dissabte en la jornada de portes obertes a l’edifici de la Teneria, que ha estat habilitat com a seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i espai docent, funció gràcies a la qual ja acull des d’aquest mes de setembre classes dels estudis de l’àmbit de la salut que la Universitat de Lleida ofereix a Igualada.

Quim Torra va visitar les instal·lacions en companyia de l’alcalde, Marc Castells, i d’altres autoritats, com ara: Laura Borràs, diputada al Congrés; Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural; Lluís Cerarols, director de Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central; Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l’Anoia i diversos alcaldes de la comarca, a més de membres dels consistori igualadí. També hi eren presents Delfí Robinat, president del Consell Social de la Universitat de Lleida i Ferran Badia, delegat del Rector pel Campus d’Igualada – UdL. La comitiva va poder conèixer tots els detalls de la transformació de l’edifici gràcies a les explicacions de Carles Crespo, director de l’obra i arquitecte municipal i Marta Vives, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. El recorregut va acabar a la sala d’actes, amb la projecció d’un audiovisual que repassava la història de l’emblemàtic edifici i el procés de rehabilitació de què ha estat objecte.

La jornada es va organitzar com a punt culminant de la campanya de visites guiades que s’han organitzat aquest estiu per donar a conèixer a la ciutadania la transformació de la històrica edificació, ubicada a la cèntrica plaça del Rei.

Fotos: Manel Marimon i Gomis

FER UN COMENTARI

*