Inici Societat El president Quim Torra destaca el paper de l’escola Àuria d’Igualada en...

El president Quim Torra destaca el paper de l’escola Àuria d’Igualada en la integració dels discapacitats

COMPARTIR
El conseller Bargalló i Quim Torra saludant uns alumnes de l'escola Àuria.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat aquest dimarts l’escola Àuria d’Igualada, que atén a infants i adolescents amb necessitats especials de l’Anoia. Torra ha subratllat la tasca que fa l’escola en l’àmbit de la cohesió social i especialment del seu equip docent. El cap de l’executiu ha insistit en el fet que és prioritat pel Govern desplegar el Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat. “Volem estar sobre el terreny i donar suport a les entitats i escoles que treballen amb les persones més febles i desvalgudes, de les que més cures hem de tenir, perquè puguin tirar endavant”, ha dit, tot afegint que “aquest no serà el país ni la república per la qual que treballem si no aconseguim que tothom pugui tirar endavant”.

Torra ha visitat el centre que actualment acull a 120 alumnes amb necessitats especials i que gestiona la fundació Apinas. Després de saludar a l’equip docent i acompanyat del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha visitat dues de les aules, on ha pogut conversar amb els estudiants.

Els alumnes han entregat a Torra alguns regals que havien confeccionat per a ell, com un dibuix o un tapaboques. També parlar amb ell i fer-li preguntes. Ha destacat una jove, que li ha demanat si algun dia hi haurà presidenta de la Generalitat, al que el cap de l’executiu li ha respost que de ben segur que sí “i de la República”, ha dit.

Posteriorment el cap de l’executiu s’ha desplaçat fins a la torre de Cal Salinas per visitar les obres d’adequació que s’hi estan fent. L’Ajuntament d’Igualada ha cedit l’edifici per ubicar-hi una Aula Integral de Suport (AIS), un equipament educatiu per alumnes amb dificultats d’aprenentatge derivats de trastorns mentals greus i problemes de conducta. Tot seguit han anat al Taller Àuria, un centre especial de treball que té com a objectiu la inserció laboral de persones amb discapacitat o risc d’exclusió social.

Sense declaracions sobre els llaços

Davant dels mitjans de comunicació, Torra no ha volgut parlar del requeriment de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar qualsevol bandera estelada o llaç groc que hi hagi en edificis públics que depenen de la Generalitat. El president ha insistit en que exclusivament parlaria de la visita.

Redacció / ACN

FER UN COMENTARI

*