Inici Societat El president de la Caixa de Solidaritat, Josep Cruanyes, protagonista de l’acte...

El president de la Caixa de Solidaritat, Josep Cruanyes, protagonista de l’acte institucional de la Diada a Igualada

COMPARTIR

Dijous 9 de setembre es durà a terme l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Igualada. L’acte s’iniciarà a les set del vespre a la Plaça de l’Ajuntament amb la Hissada de la Senyera a càrrec de l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells acompanyat del conferenciant d’aquest any, Josep Cruanyes. Seguidament una representació del Cor Exaudio interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya.

A les 19.30 l’acte es traslladarà al Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí on l’advocat i historiador, Josep Cruanyes Tor, pronunciarà la conferència: “Catalunya. Lluita política, repressió i solidaritat”.

Nascut al Masnou l’any 1952, Josep Cruanyes ha sigut un dels principals promotors del retorn de la documentació confiscada per la dictadura franquista a Catalunya, tant a través de la Comissió de la Dignitat com amb la publicació del llibre Els papers de Salamanca. L’espoliació del patrimoni documental de Catalunya (1938-1939). El 2006 va rebre el Premi Nacional Joan Coromines. El 2018 fou elegit vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana i va rebre la Creu de Sant Jordi “per la seva valuosa contribució a la defensa dels drets lingüístics del català” . President de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics i membre de la Comissió de Llengua Catalana del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya. Actualment és també el president de la Caixa de Solidaritat.

L’aforament del teatre és limitat a causa de la normativa Covid, per assistir a l’acte cal obtenir una invitació al web www.tiquetsigualada.cat. La conferència es podrà veure, també, en diferit pel Canal de Youtube de l’Ajuntament d’Igualada, on quedarà enregistrada.

Diumenge 12 de setembre a les 11.30h, el Pati del Museu de la Pell d’Igualada, acollirà la Ballada de Sardanes de la Diada, amb la cobla Maricel de Sitges. L’acte està organitzat per l’Agrupació Sardanista d’Igualada.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*