Inici Societat Preservem l’Anoia lamenta l’inici de treballs per un parc solar a la...

Preservem l’Anoia lamenta l’inici de treballs per un parc solar a la comarca

COMPARTIR

La plataforma Preservem l’Anoia ha fet públiques imatges en les que es pot veure maquinària treballant en camps anoiencs on hi ha prevista la ubicació dels macroparcs fotovoltaics de Matacan, Escribano i Aspillera Solar. Concretament s’ha identificat una perforadora, diversos vehicles lleugers, un camió plataforma i una màquina per clavar pals.

L’entitat explica que l’empresa promotora Ignis està desenvolupant proves Pull Out Test (POT), uns assaigs de perfils metàl·lics destinats per a instal·lacions de parcs solars fotovoltaics que permeten mesurar la capacitat de càrrega dels perfils que sustentaran les futures plaques.

Preservem Anoia ha notificat oficialment als Ajuntaments de Bellprat, Sant Martí de Tous, Jorba i Òdena el que considera “una greu irregularitat”. En aquest moment, Preservem l’Anoia exposa que la Generalitat ha efectuat “alguna aprovació administrativa prèvia» però que abans de l’aprovació definitiva «caldrà que l’Administració catalana respongui als nombrosos recursos d’alçada presentats en una primera fase i als recursos contenciosos administratius que es portaran a terme a continuació si no s’anul·len els projectes”.

Preservem Anoia espera que no hi hagi “cap tipus d’acord entre bambolines que justifiqui que Ignis iniciï els treballs previs que s’han vist aquests dies a l’Anoia”. L’entitat tampoc té constància que Ignis hagi sol·licitat el preceptiu permís d’obres municipals i que els Ajuntaments els hagin concedit. I exigeix que s’actuï ràpidament i immediatament com correspon, a l’igual que es faria amb qualsevol persona o empresa que iniciï una activitat o obra de forma no autoritzada. Segons Preservem Anoia, la Generalitat i els Ajuntaments no poden inhibir-se, ni desentendre’s d’aquesta situació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*