Inici Societat Presentat el pla d’acció del Pla estratègic de la Vall de la...

Presentat el pla d’acció del Pla estratègic de la Vall de la riera de Carme

COMPARTIR

El passat 24 de setembre, al Casal de Carme, es va presentar la diagnosi del Pla estratègic de la Vall de la riera de Carme que van iniciar, ara fa gairebé un any i amb l’acompanyament tècnic de la cooperativa Raiels, els municipis de Santa Maria de Miralles, Orpí i Carme, amb l’objectiu de cercar estratègies compartides, optimitzar recursos i dinamitzar les potencialitats d’aquest territori, durant els propers 10 anys.

Després de donar a conèixer el llistat de propostes sorgides a partir dels tallers participatius convocats al llarg dels darrers mesos, es va procedir a escollir aquelles accions considerades prioritàries per a iniciar el pla. En aquest sentit, entre els dotze projectes definits, els més votats van ser: la gestió forestal, recursos naturals i medi ambient, les iniciatives sobre energia i l’arrelament d’infants i joves al territori.

Posteriorment, es va constituir una comissió de seguiment formada per la ciutadania, tècnics i els ajuntaments dels municipis, amb la missió de gestionar les accions, vetllar pel compliment dels acords i fomentar la divulgació del full de ruta establert.

També es va aprofitar per donar a conèixer una de les primeres accions compartides entre els tres municipis, el projecte Veus de la Vall de la riera, una iniciativa de recuperació de la memòria històrica de les persones grans, a través de la configuració d’uns itineraris sonors d’alt valor emocional i que formaran part del patrimoni oral d’aquest entorn.

La trobada va finalitzar amb un tast de coques de la comarca i amb la il·lusió i el compromís dels presents de tirar endavant les iniciatives que permetin dinamitzar el territori de la Vall de la riera de Carme.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*