Inici Llibres Presentació de la segona edició del llibre “Cartografia Històrica de l’Anoia”

Presentació de la segona edició del llibre “Cartografia Històrica de l’Anoia”

COMPARTIR

Cartografia Històrica de l'AnoiaL’Ajuntament de la Pobla de Claramunt presentarà, aquest dissabte 17 de desembre, la segona edició del llibre Cartografia Històrica de l’Anoia, dels poblatans Marta Bartrolí i Isidre Surroca. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda al Teatre Jardí i està inclòs dins de la programació de les Festes Culturals, organitzades per la regidoria de Cultura.

La presentació comptarà amb la intervenció dels dos autors i de l’alcalde poblatà, Santi Broch. Després dels parlaments, es projectarà un audiovisual, que s’inclou dins d’aquesta segona edició de la publicació, en què es recullen diverses imatges amb les quals l’espectador fa un viatge a temps passats i que ens fan adonar de com s’ha evolucionat i de com era la Pobla de Claramunt fa anys enrere. L’audiovisual inclou imatges inèdites fins ara, com un enregistrament d’entre els anys 1942-1943, cedit pel Josep Maria Aguilera del Tio Nel·lo, i que deu ser de les primeres filmacions cinematogràfiques que es van fer al municipi i que s’han pogut recuperar.

La primera publicació de Cartografia Històrica de l’Anoia és del setembre de 2007. En aquesta segona edició, a més del DVD, s’incorporen nous plànols de la Pobla de Claramunt i d’altres localitats de la comarca. La Marta Bartrolí i l’Isidre Surroca han realitzat un intens treball de recerca que veu els seus fruits amb aquesta nova publicació, editada per l’Ajuntament i que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La maquetació ha anat a càrrec de l’estudi Burzon*Comenge; la correcció lingüística l’ha realitzat l’Esther Comamala; la selecció de les imatges del DVD és dels dos autors i el muntatge, del Daniel Grados i de l’Òscar López, d’Infoanoia.cat. La impressió és de Tintapint i la distribució, de Rafael Dalmau, editor. El llibre tindrà un preu de 20 euros.

FER UN COMENTARI

*