Inici Destacats Presentació a Igualada del llibre ‘Reviure els fets’ de Carles Castellanos

Presentació a Igualada del llibre ‘Reviure els fets’ de Carles Castellanos

COMPARTIR

El proper dissabte, 10 de juliol, l’ANC-Igualada organitza la presentació del llibre “Reviure els Fets” Mèmories polítiques de Carles Castellanos i Llorenç. Carles Castellanos (nascut al barceloní barri de Sant Andreu el 1942) és enginyer industrial de formació i lingüista de vocació. Amb una vida dedicada a l’estudi i a la defensa de les llengües, i com a doctor en traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és autor de diversos diccionaris i treballs sobre llengua, societat i ideologia. Ha estat director del Departament de Traducció i Interpretació de la UAB i de l’Observatori Català de la Llengua Amaziga.

Castellanos és història viva de l’Independentisme i la lluita social. Conegut per la seva llarga trajectòria política, que va començar amb el seu primer compromís polític amb l’ingrés al Front Nacional de Catalunya l’any 1961. Inicia aleshores una prolongada militància política, exercida al llarg de més de quaranta anys en diferents organitzacions independentistes: FNC (1961-1968), PSAN (1969-1974), PSAN-Provisional (1974-1979), IPC (1979-1989), MDT (1985-2008), un compromís que li ha comportat diferents períodes de presó, d’exili i de clandestinitat. És empresonat el gener de 1965, i de l’abril al novembre de 1974; l’any 1975 roman uns quants mesos en clandestinitat, i es refugia després a Catalunya Nord, del setembre de 1975 a l’octubre de 1976. Passat el franquisme, és novament empresonat i torturat el desembre de 1981; i més tard empresonat el març de 1982, com a conseqüència de la manifestació contra la LOAPA. Detingut i torturat el maig de 1988 i empresonat fins al gener de 1989, passa finalment a la clandestinitat i a l’exili entre el juliol i el setembre de 1992, amb motiu de la persecució contra l’independentisme en la conjuntura dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Ha escrit nombrosos textos sobre l’opressió nacional i de classe, i la consciència i la lluita d’alliberament. La promoció i la defensa de la llengua ha estat una de les seves activitats constants. Actualment és militant de Poble Lliure i de la CUP, i membre de l’ANC, de la qual ha estat vicepresident.

L’acte es durà a terme al Jardí Prohibit de l’Ateneu Igualadí, el proper dissabte 10 de juliol a les 11:30 del matí, amb inscripció en el mateix lloc de l’acte fins a omplir l’aforament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*