Inici Destacats Es presenta a Igualada una iniciativa per a l’ús compartit de cotxes...

Es presenta a Igualada una iniciativa per a l’ús compartit de cotxes elèctrics

COMPARTIR

El passat dissabte es va presentar a Igualada el projecte de cotxes elèctrics compartits Som Mobilitat. Som Mobilitat és una cooperativa sense ànim de lucre que promou el cotxe multiusuari (en anglès, carsharing). Es tracta d’un sistema de mobilitat que consisteix en una empresa o organització que gestiona una flota d’automòbils i els posa a disposició dels seus abonats (des d’una hora fins a diversos dies). El cotxe multiusuari promou la utilització racional del cotxe. El seu objectiu és aconseguir que no sigui necessària la possessió d’un vehicle privat, i només s’utilitzi el cotxe en moments puntuals. Es basa en la idea que per a cada tipus de desplaçament cal utilitzar el sistema de transport més convenient, des d’un punt de vista del cost individual i social.

Aquest sistema de mobilitat està molt extés a altres països. Som Mobilitat està impulsant aquest sistema a Catalunya a partir de nuclis locals interessats que, un cop constituits, desenvolupen el sistema adaptat a l’entorn. Així doncs, actualment disposa de més d’una quinzena de veihcles i està implantat a municipis com Mataró, Olot, Amposta, Castellbisbal o Granollers. En molts d’aquests casos, es fa amb col·laboració amb aministracions locals o empreses, de manera que el cotxe és utilitzat tant per particulars com per institucions o empreses.

Arran de la presentació, s’està començant a treballar per constituir un grup local per explorar la possibilitat de constituir-se a Igualada. Els interessats poden contactar a través sommobilitat.coop o les xarxes socials de Coop de Cap.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*