Inici Cinema Presència igualadina al festival de cinema portuguès ‘Caminhos’

Presència igualadina al festival de cinema portuguès ‘Caminhos’

COMPARTIR

Un representant del Cineclub Ateneu, en Toni Cuadras, va ser seleccionat i ha estat fent de jurat en els premis que la FICC (Federació Internacional de Cineclubs) atorga en el Film Festival Internacional de Cinema Portuguès, “CAMINHNOS” a Coïmbra. Aquesta n’era l’edició del 25è aniversari, d’un festival que va omplir aquesta ciutat, coneguda per la seva universitat, durant tota una setmana, de molt i bon cinema. Un Festival amb les seves seccions competitives, les retrospectives, una exposició dedicada a l’actriu portuguesa Isabel Ruth, diverses “masterclass”,… El certamen permet conèixer i descobrir tota la vitalitat del cinema fet en aquest país (tant autors consagrats com primeres obres, ficcions o documentals, curts o llargmetratges, animacions,… i fins i tot, la seva gran varietat temática contempla nous formats com l’assaig cinematogràfic). De fet “CAMINHOS”, no és un nom casual.

El jurat estava composat pel portugués Bruno Fortes, l’alemanya Sarah Adam i l’igualadí Toni Cuadras. I acabaren atorgant el “Premi Don Quijote” (que lliura la FICC en diversos festivals arreu del món) al film ‘Cerro dos Pios’ del cineasta Miguel de Jesús, però degut a l’alta qualitat de les produccions presentades, s’atorgà, també, una menció honorífica a ‘A raposa’ de la directora Leonor Noivo.

Un festival, el “CAMINHOS” que ens encoratja a “caminar”, a tancar-nos en sales de cinema per descobrir la vida (i ben viva) de la cinematografia portuguesa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*