Inici Destacats Presència anoienca a la fira audiovisual ISE

Presència anoienca a la fira audiovisual ISE

COMPARTIR

Quines són les formes de consum de continguts audiovisuals del futur? Cap a on han d’anar les televisions públiques? Han d’incloure publicitat les plataformes digitals? Són reflexions que el Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya -que tindrà lloc a Igualada del 22 al 27 de novembre- ha portat a debat a la fira tecnològica més important del sector audiovisual, l’Integrated Systems Europe (ISE), que se celebra a Barcelona del 10 al 13 de maig.

El certamen igualadí va organitzar juntament amb Avixa -copropietària de la fira- una taula rodona que va tenir lloc ahir sobre la nova era del consum de continguts audiovisuals. L’acte, presentat per la periodista Xantal Llavina, va comptar amb l’opinió d’experts de primer nivell: Jorge Ortiz, director de programes de Movistar+; Alberto Fernández, director de continguts de RTVE-PlayZ; i Geni del Villar, adjunta a direcció de mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Una realitat que genera consens entre els mitjans és la disminució del consum tradicional de televisió i l’augment dels consum de continguts audiovisuals a les plataformes com Netflix, HBO, Amazon, etc, i també als portals a la carta de les televisions. Els nous mitjans audiovisuals han obligat els tradicionals a replantejar el seu model i tots els seus continguts. Davant d’això, els professionals del sector asseguren que cal “parlar menys d’audiències i més del temps que dediquen els espectadors a visualitzar un contingut en concret per valorar-ne l’èxit”.

En l’acte d’ahir també va quedar palès que l’usuari té ara molta més llibertat per escollir què vol veure i què vol escoltar. És per això que les productores treballen adaptant-se als interessos de la plataforma, com per exemple a quin públic volen arribar, per crear continguts molt més segmentats. Ho van posar de manifest els representants de tres productores que també van participar en la taula rodona d’ahir: Agustí Esteve, director general d’El Terrat; Orlando Pedragosa, director de Film.io; i Maria López, CEO de New Media.

El debat celebrat en el marc de l’ISE, que va ser seguit per un públic nombrós amb gairebé 200 persones, va continuar amb una lliçó sobre el Digital Signage -senyalització digital multimèdia- i com aconseguir seduir el consumidor a través de continguts digitals publicitaris, amb Giovanni Flore, Digital Signage Manager de la marca de moda Benetton, i Gemma Cuscó, CEO de Waapiti.

La codirectora del Zoom, Anna Cervera, va agrair a Avixa l’oportunitat de ser presents a l’ISE, considerada la fira tecnològica més important després del Mobile World Congress, i va celebrar que el certamen hagi incorporat a Barcelona -durant 16 anys es va fer a Amsterdam- els continguts audiovisuals amb el nou espai Av Experience Zone, “on es pot debatre i analitzar el sector amb els creadors, les plataformes i les televisions. Els continguts donen sentit a la tecnologia”, va concloure Cervera. També va recordar que enguany el Zoom Festival celebra el vintè aniversari amb novetats importants que s’aniran coneixent properament.

Atlantic Devices, d’Òdena, present a la Fira ISE

L’empresa Atlantic Devices ha participat al Saló Internacional Integrated Systems Europe (ISE) acompanyat del seu proveïdor E-Blackboard. Després de 18 edicions celebrades principalment a la ciutat d’Amsterdam, Barcelona n’agafa el relleu i se situa en l’epicentre mundial de la tecnologia audiovisual. Organitzat al recinte de la Fira de Gran Via de l’Hospitalet, l’ISE ocupa cinc pavellons, 48.000 metres quadrats amb 850 expositors de 45 països diferents i reuneix 50.000 visitants de més de 120 països representats. Una fira que s’espera que tingui un impacte econòmic de 215 milions d’euros en els 4 dies i que en els pròxims anys arribi a igualar o a superar en número de visitants al Mobile World Congress.

La principal novetat que hi presenta Atlantic Devices és la Smart E-blackboard G4.0, que combina una pissarra tradicional amb una pantalla interactiva tàctil capacitativa. Amb l’E-Blackboard és possible escriure amb guix o tinta líquida, a la vegada que reprodueix vídeos, PDFs, imatges, presentacions PowerPoint, etc. a través del seu dispositiu  Android 8.0 integrat. Permet incorporar un ordenador OPS amb Windows 10 PRO (opcional) oferint d’aquesta forma una completa funcionalitat i us autònom en l’aula o sala de reunions. Així mateix, permet  la connexió d’ordenadors o dispositius externs gràcies a les múltiples entrades HDMI, VGA i Wireless. L’acabat de la superfície tàctil és de vidre negre mate i permet escriure directament  sobre de la pantalla i en els panells laterals com una pissarra clàssica, combinant les dues tecnologies, l’analògica i la digital.

Atlantic Devices és una empresa majorista creada a Igualada l’any 1992, especialitzada en tecnologia corporativa i per a l’aula, videoconferència, audiovisual, productes de gestió i firma digital, imatge, creativitat, cartelleria digital, impressió 3D, realitat virtual i realitat augmentada, dins del mercat espanyol i internacional.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*