Inici Destacats Presència anoienca als renovats òrgans de direcció del PSC

Presència anoienca als renovats òrgans de direcció del PSC

COMPARTIR

El PSC ha celebrat, aquest cap de setmana, el seu 14è Congrés Nacional, el moment més important del partit, on es tria la Primera Secretaria, la Comissió Executiva i el Consell Nacional. També es decideixen les línies estratègiques pels següents anys. Miquel Iceta ha estat nomenat Primer Secretari del PSC sota tres grans eixos polítics: justícia social, feminisme i ecologia.

Amb aquest Congrés, els Socialistes de l’Anoia augmenten la seva representació als òrgans de decisió del PSC. Per una banda, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, formarà part de la direcció que encapçala Miquel Iceta en la nova Comissió Executiva Nacional, el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos. Trucharte esdevé la Secretària Nacional de Política Municipal i ha estat avalada per Iceta i per l’Executiva de Federació del PSC-Anoia amb l’objectiu de fer-hi sentir les demandes dels municipis i destacar la importància del municipalisme com a política vertebradora del país al servei de la gent.

D’altra banda, l’exalcalde d’Igualada Jordi Aymamí serà membre del Consell Nacional del PSC. Es tracta d’un òrgan format per 50 personalitats del partit entre les quals hi ha l’exsecretària adjunta de la ONU, Cristina Gallach; els exaclaldes de Barcelona Jordi Hereu i Joan Clos; les exdiputades Anna Balletbó i Manuela de Madre; o els exconsellers de la Generalitat Jordi William Carnes, Antoni Ciurana i Caterina Mieras. L’alcalde d’Igualada durant quatre mandats, ha rebut el suport dels Socialistes de l’Anoia i de la direcció del partit. Es reconeix la important trajectòria política d’Aymamí com un clar exemple del municipalisme transformador que sempre ha defensat i defensa el PSC.

Amb l’eslògan “Som”, el PSC ha tancat el 14è Congrés Nacional celebrat al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, amb el clar objectiu d’esdevenir el primer partit de Catalunya i amb la mirada posada en la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern d’Espanya i en les properes eleccions al Parlament de Catalunya que el partit està en condicions de guanyar per a esdevenir l’alternativa de govern al país.

El projecte socialista ofereix un programa per la unitat civil de Catalunya a través del pacte i el diàleg, tal i com ha expressat Miquel Iceta: “Vull ser President de la Generalitat perquè vull més i millor Catalunya. Proposem als catalans i les catalanes abandonar la política de la queixa, el greuge, el victimisme i la confrontació. Volem aixecar el cap i construir junts el futur que volem, el país que ens mereixem. Cal assolir grans acords que garanteixin el progrés de totes i tots. El que volem és estendre ponts, el que volem es més i millor Catalunya, i aquest és el compromís que prenc davant vostre”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*