Inici Destacats ‘Prepara’t’, una setmana amb claus i eines per trobar feina

‘Prepara’t’, una setmana amb claus i eines per trobar feina

COMPARTIR

Per sisè any consecutiu l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia organitzen una nova edició del Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació a Igualada. Un projecte que té per objectiu donar eines i propostes per a la recerca de feina en el nou mercat laboral, i que va dirigit a persones en situació d’atur o que volen fer un canvi professional.

En aquesta sisena edició s’aprofundirà en l’autoconeixement a nivell professional dels candidats, es treballarà de forma intensiva i personalitzada les habilitats i competències personals i professionals, sense deixar de banda les competències TIC. També es parlarà com superar una entrevista de feina, i com afrontar la transformació del mercat laboral i els canvis que es preveuen a curt termini, sobretot amb la introducció de la revolució 4.0. I es farà una pinzellada interessant sobre l’emprenedoria i l’opció de crear una empresa.

Al llarg d’una setmana, del 23 al 27 d’octubre, de 9:30h a 13h, s’oferiran xerrades dinàmiques i tallers pràctics sobre com preparar-se per trobar feina a càrrec de diferents professionals especialistes en el seu àmbit. Com a novetat, la Setmana de l’Ocupació d’enguany canvia d’escenari, i es realitzarà a Ig-Nova Empresa, a l’Avinguda Mestre Muntaner, 86, d’Igualada. Les sessions del Prepara’t estan obertes a tothom, i és necessari fer inscripció prèvia al següent formulari, i especificar dia i activitat a la que es vol assistir: http://www.uea.cat/gestor_formularis-mostrar_formulari-61-cat.htm, o trucant a la UEA: 93 805 22 92.

2a edició del Prepara’t Jove

Després de l’èxit de la primera edició, aquest any es celebrarà de nou el Prepara’t Jove. Un projecte dirigit als estudiants de 4t d’ESO (curs en què els alumnes han d’escollir l’itinerari acadèmic-professional que volen seguir estudiant) que busca promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los a què analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l’empresa i l’emprenedoria.

El contingut de la jornada d’aquest any està enfocada d’una banda, a motivar als joves a estudiar el què els apassiona i ajudar-los a perdre la por a decidir. I de l’altra banda, es vol donar a conèixer quins sectors econòmics i quines oportunitats laborals ofereix la comarca on viuen. I és que sobre aquest darrer punt, l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, han constatat que hi ha una falta de coneixement de la realitat empresarial local.

La segona edició del Prepara’t Jove es realitzarà el dimarts 24 d’octubre, de 9.30h a 11h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Els instituts i centres escolars interessats han de confirmar directament a la UEA: uea@uea.cat / 93 805 22 92.

FER UN COMENTARI

*