Inici Cultura Els Premis Ciutat d’Igualada es lliuraran diumenge en una cerimònia sense públic...

Els Premis Ciutat d’Igualada es lliuraran diumenge en una cerimònia sense públic que es podrà seguir online

COMPARTIR

Aquest diumenge, 22 de novembre, a les 11.30 h, es retransmetrà pel canal Youtube de l’Ajuntament d’Igualada, la 25a gala de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada, que aquest any se celebrarà en un acte sense públic al Teatre Municipal l’Ateneu en què es farà públic el veredicte dels premis d’Art Digital Jaume Graells, de Composició Musical Paquita Madriguera, de Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, de Disseny Gaspar Camps, de Fotografia Procopi Llucià, de Poesia Joan Llacuna, de Recerca Dr. Joan Mercader i el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada. Conduirà l’acte el periodista Jordi Còdol.

D’altra banda, el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada es donarà a una persona amb una dilatada i destacada trajectòria en el món del periodisme, el locutor i periodista nascut a Igualada Joan Armengol, de 86 anys, que ha entrevistat a gairebé tots els personatges destacats del segle XX: Fidel Castro, Dalí, els Beatles, Pau Casals, Franco, i una llarga llista que suma més de 50.000 entrevistes. Tot i no poder assistir a l’acte, Armengol hi compartirà un document audiovisual de la seves vivències professionals. El Premi d’Honor és un reconeixement a la trajectòria d’aquelles persones fortament vinculades al batec cultural o de qualsevol dels àmbits socials, intel·lectuals o educatius de la ciutat; un moment perquè l’Ajuntament i la ciutat els transmetin el seu agraïment. Durant l’acte es farà també un recordatori pòstum al desaparegut dissenyador gràfic “Saya”, Lluís Velázquez Sayalero, que ens va deixar a finals d’octubre, i al gran actor i compositor Carlos Miguel Solà, traspassat a principis d’aquest 2020.

La gala comptarà amb l’actuació de la formació igualadina The Curlies, que és un grup format per tres noies: la Ilona (guitarra), la Jana (violoncel) i la Maria (piano), que fusionen el so dels instruments amb les harmonies de les veus creant un estil de “versions” acústiques. El grup va néixer el 2016, quan es van ajuntar inquietuds per poder reivindicar el paper femení dins del món de la música. Durant els quatre anys de recorregut han pogut passar per llocs com: la ruta dels músics de Piera, el programa de TV3 “Oh, Happy Day” i el Rec d’Igualada, entre altres.

Participació en els premis

Pel que fa a la participació, enguany hi ha hagut un total de 244 candidatures als premis, una xifra que dobla la participació de l’any passat, si tenim en compte que eren 109 candidatures, distribuïdes entre les diferents convocatòries d’aquesta edició. Destaquen, com els premis amb més participació, el d’Art Digital Jaume Graells, amb un 42% del total, amb 102 obres a concurs, seguit del premi de Poesia Joan Llacuna, que enguany representa el 32% de les obres a concurs, amb un total de 78 obres, una xifra que gairebé dobla la de l’any anterior, una dada possiblement atribuïble al confinament i a la disposició de més temps per la creació. El premi de Fotografia Procopi Llucià representa el 22% dels treballs.

En paral·lel al lliurament dels premis, del 19 de novembre al 13 de desembre es presentarà una exposició amb una selecció dels treballs presentats en la modalitat de fotografia Procopi Llucià. La mostra es podrà visitar a la Sala Municipal d’Exposicions, ubicada al carrer Garcia Fossas, 2.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*