Inici Cultura Els Premis Ciutat d’Igualada incorporen un nou guardó d’honor

Els Premis Ciutat d’Igualada incorporen un nou guardó d’honor

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada, ha presentat les bases dels Premis Ciutat d’Igualada. Una convocatòria que arriba a la seva 22a edició i que vol ser novament un element de promoció i incentiu a la creació i la recerca en diferents àmbits, tant l’artístic, com el cultural i el social. Aquest dimecres, 26 d’abril, n’ha donat els detalls el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps.

Aquests premis estan formats per diferents convocatòries, que són alhora un homenatge a igualadins que van destacar en diferents disciplines: el premi d’Art Digital Jaume Graells; el de Composició Musical Paquita Madriguera; el de Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol; el de Disseny Gaspar Camps; el de Fotografia Procopi Llucià; el d’Investigació Jaume Caresmar; el de Poesia Joan Llacuna i el de Recerca Dr. Joan Mercader. Enguany, a més, coincideixen precisament amb la commemoració del centenari del naixement del Doctor Joan Mercader i el tricentenari del naixement de Jaume Caresmar.

El termini general de presentació dels treballs finalitzarà el dia 29 de setembre de 2017, a excepció dels premis de Recerca i d’Investigació, que tenen temporalitats diferents perquè es convoquen cada dos anys. L’excepció, en aquest cas, és el premi de Recerca, el termini del qual finalitzarà el 28 de setembre de l’any 2018, atès el seu caràcter biennal. El veredicte i el lliurament dels premis es durà a terme el diumenge, 19 de novembre de 2017, al Teatre Municipal l’Ateneu.

Per tal de difondre la convocatòria, s’han editat unes bases resumides de totes les disciplines, la informació de les quals es pot trobar de forma ampliada al web de l’Ajuntament d’Igualada www.igualada.cat.

Nou Premi d’Honor Ciutat d’Igualada

Com a principal novetat, ja en el proper acte de lliurament dels guardons, l’Ajuntament ha decidit incorporar el nou Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, un reconeixement a la trajectòria de persones fortament vinculades al batec cultural de la capital de l’Anoia. Segons Camps, volem crear “el moment i l’espai perquè la ciutat transmeti el seu agraïment a aquells que han dedicat una part important de la seva vida al foment i al creixement de la cultura local”. El premi es concedirà anualment a una personalitat, que haurà estat escollida per un jurat. Aquest nou homenatge se sumarà al record als creadors desapareguts durant l’any anterior, que es va incorporar ara fa dues edicions i que ja s’ha consolidat com un dels moments més especials i emotius de la gala.

D’altra banda, l’edició dels premis 2017 manté les mateixes convocatòries que l’edició anterior, però amb algunes variacions. El premi de Disseny Gaspar Camps estarà dedicat a obres de disseny industrial i interiorisme i les obres que es presentin caldrà que hagin estat acabades i fetes públiques del 27 de setembre de 2014 al 29 de setembre de 2017 i que hagin estat produïdes a Igualada, per creadors individuals o col·lectius. També s’incorpora la possibilitat de participar a través de correu electrònic en el cas del premi de Composició Musical Paquita Madriguera, sense haver de presentar les partitures per quintuplicat.

Els premis Ciutat d’Igualada són possibles gràcies a la implicació de totes les persones que formen part dels diferents jurats i entitats i empreses com CEINA i la Fundació Sant Crist d’Igualada, en el patrocini econòmic del premi d’Art Digital Jaume Graells i el premi al Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol, respectivament. Cal destacar igualment el suport organitzatiu de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, de l’Ateneu Igualadí, de l’entitat Disseny=Igualada i del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada. També fan possibles els premis diferents equipaments municipals, com l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada. Aquesta és una convocatòria transversal que serveix per potenciar i reconèixer la imaginació, la creativitat, la recerca i les propostes de caràcter social.

Nova convocatòria de l’ajut Igual’ART

Aquest dimecres també s’ha presentat la nova convocatòria de l’ajut Igual’ART, que vol estimular la creació de projectes d’arts visuals de l’àmbit local premiant una creació inèdita en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix, gravat, fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’aquestes. No s’acceptaran projectes que ja estiguin del tot executats però tampoc idees sense cap element realitzat prèviament ni projecte ben definit i els candidats hauran d’estar empadronats a Igualada o a qualsevol municipi de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, amb una antiguitat mínima de dos anys. Les bases completes es poden trobar al web www.igualada.cat.

L’ajut està dotat amb 2.000 euros i el termini de presentació finalitza també el dia 29 de setembre de 2017. El veredicte es farà públic durant el mes d’octubre i el jurat estarà integrat per dos representants del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, un representant de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i dues persones més vinculades al món de l’art.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*