Inici Cultura Els Premis Bou de Montbui ja tenen finalistes

Els Premis Bou de Montbui ja tenen finalistes

COMPARTIR

El passat 10 d’abril va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montbui la primera votació del jurat encarregat de decidir els finalistes dels divuitens Premis Bou, que es lliuraran el proper divendres 3 de maig en el marc d’una gala que es durà a terme a la Sala Auditori Mont-Àgora, en el marc de la Fira de la Multicultura i el Comerç.

El jurat va escollir, en votació secreta, els quatre finalistes de les diferents categories.

A la categoria individual, opten al Premi Bou Maria Dolores Márquez, integrant de la Comissió de Festes i de Reis del Nucli Urbà, d’entitats com “Artesanas de Corazón” i persona sempre implicada voluntàriament en la vida associativa del municipi.

També hi opta Manel Montiel Chacón, president de “Som Poble” i responsable durant molts anys de l’Associació Inama. Se li reconeix la seva tasca de dinamització en l’àmbit de la integració social al municipi i també l’organització d’activitats solidàries.

El tercer finalista és Oriol Solà Prat, escriptor montbuienc originari del nucli del Saió, que va escriure a finals del 2017 el llibre “L’Escola del Saió: retalls d’un projecte educatiu singular”, una obra literària que posa de relleu el paper de les escoles rurals en un període molt important de la nostra història.

I també opta al Premi Bou individual Maria José Balboa, responsable de l’AMPA de l’Escola García Lorca durant els darrers nou anys. És finalista per la seva tasca de dinamització de l’AMPA.

Pel que fa a la categoria Premi Bou a l’entitat de l’any, són finalistes l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic, que celebrarà el centenari del seu naixement. L’Ateneu continua sent eix vertebrador de la vida associativa al Nucli Antic montbuienc.

També és finalista el Club Futbol Sala Montbui, entitat que realitza activitats integradores, formant un grup de futbol sala adaptat a persones amb discapacitat intel·lectual, amb la col·laboració de la Fundació Privada Àuria.

L’Hoquei Club Montbui (a través de la seva secció de patinatge artístic, un projecte clarament inclusiu i de foment de l’esport femení) és finalista d’aquesta categoria. Cal recordar que aquesta entitat tot just celebra enguany el seu vintè aniversari.

I també opta al premi el Casal de la Gent Gran de Montbui, per la continuada oferta de tallers i cursets que promou l’entitat. La tasca de coordinació i seguiment dels tallers va a càrrec dels membres de la junta, de forma totalment altruista.

Pel que fa al Premi Bou a l’activitat de l’any, els finalistes són els següents:

El Club Futbol Sala Montbui és finalista per la seva tasca d’integració social a través del futbol sala, amb la creació d’un grup de futbol sala amb la col·laboració de la Fundació Privada Àuria (FAP).

També opta al premi el 50è aniversari de la Parròquia Sant Maure, celebrat durant el 2018 amb moltes propostes. Cal destacar que es va fer un document de 50 fulls resumint les activitats més importants de la parròquia, també una exposició de fotografíes dels diversos grups més actius, entre d’altres actes.

És candidat el projecte “Magatzem Logístic dels Aliments”, que coordina l’entitat montbuienca “Artesanas de Corazón”. Es tracta del servei inaugurat el 3 de desembre de 2018 que centralitza les tasques de recollida, registre, emmagatzematge, organització de lots i distribució de productes alimentaris als diferents punts de la comarca de l’Anoia.

I també opta al guardó la Unió Esportiva Sant Maure, històric club de futbol montbuienc, per l’organització de nombroses activitats realitzades per commemorar el seu 50è aniversari.

Per cloure el capítol de finalistes, opten al guardó del Premi Comarcal les següents propostes:

En primer lloc opta al guardó la Mostra de Teatre d’Igualada. Es tracta d’una fira estratègica en el sector del teatre infantil i juvenil a Catalunya, durant 30 edicions realitzades amb un nivell d’excel·lència.

També és candidata l’Associació Cultural Camp del Rei de Vilanova del Camí, com a entitat que dinamitza la vida associativa i cultural i per la preparació d’esdeveniments com Carnestoltes o Festa Major.

Opta al Premi Comarcal també el Grup Candeler Òdena-Igualada. Es tracta d’un grup de voluntàries que realitzen el projecte “Polseres Candela”, per a la recerca del càncer infantil. Està format per persones altruistes i solidàries, que treballen en aquest projecte colze a colze amb l’Hospital Sant Joan de Déu.

I el quart finalista és el Club Atlètic Igualada, per la seva important tasca de difusió de l’esport de l’atletisme arreu de la comarca de l’Anoia. El CAI, que compta amb una escola d’atletisme molt important, organitza a Montbui la Pujada a La Tossa i també la Mitja Marató de l’Anoia.

Aquest dimecres 24 d’abril, a partir de les vuit del vespre, es tornarà a reunir el jurat (format per representants de les entitats del municipi) per decidir, en votació secreta, els quatre guanyadors finals (un per categoria).

FER UN COMENTARI

*