Inici Destacats El Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada premia ‘Adeu, Jane!’ de...

El Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada premia ‘Adeu, Jane!’ de Binomi

COMPARTIR

L’espectacle ‘Adeu, Jane!’, de la companyia Binomi, ha guanyat el 6è Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira pel territori de parla catalana. La proposta ha estat escollida entre totes les programades en la darrera edició de la Mostra, que es va celebrar del 30 de març al 2 d’abril. Havien de ser projectes de petit i mitjà format i havia de predominar el text en català. El jurat ha valorat la qualitat artística i els valors que transmet als adolescents sobre la importància de l’acceptació i l’estima pròpia. D’altra banda, el Festival Territorio Violeta, que posa el focus en la igualtat de gènere, ha premiat ‘Sense lluna’ de Samfaina de Colors.

Un jurat professional coneixedor del mercat del teatre familiar ha escollit ‘Adeu, Jane!’ entre totes les propostes programades a la Mostra Igualada. El jurat, després de valorar les diverses representacions, ha decidit atorgar el Premi a aquest espectacle «no només per la indiscutible qualitat artística, sinó també pels valors que transmet sobre la importància de l’acceptació i estima pròpies davant la greu pressió estètica exercida sobre el col·lectiu adolescent en la nostra societat actual». Aquest serà l’espectacle juvenil que representarà Catalunya en la propera gira d’espectacles 2023-2024 de la Xarxa Alcover.

A la deliberació, el jurat també ha volgut fer constar expressament la gran qualitat artística de l’espectacle ‘An-ki’ d’Ortiga, una experiència teatral immersiva que transmet els valors de l’Agenda 2030, essent una proposta que fa reflexionar sobre el canvi climàtic, la fam, la terra, la memòria.

Xarxa Alcover es defineix com un ens lliure, obert i no protocol·lari d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana. L’associació té per objectiu crear una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català a les Illes Balears, Catalunya, Andorra i el País Valencià.

Premi Festival Territorio Violeta

El Festival Territorio Violeta és una cita multidisciplinària que aposta per posar el focus en el recorregut que la societat, i en concret les arts escèniques, fan a favor de la igualtat de gènere. Representants del festival van assistir també a la 34a edició de la Mosta Igualada i, de totes les propostes, han atorgat el seu segell a ‘Sense lluna’, de Samfaina de Colors. La proposta guanyadora es representarà al Festival Territorio Violeta en almenys una de les seves seus: San Lorenzo de El Escorial, Santander, Córdoba o Alcorcón. A més, el jurat també ha volgut atorgar una menció especial a ‘Cry Babies’ de The Followers.

 

FER UN COMENTARI

*