Inici Societat Premi internacional per a un espectacle de drones amb presència igualadina

Premi internacional per a un espectacle de drones amb presència igualadina

COMPARTIR
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’empresa catalana Flock Art Drone, amb igualadins al seu equip, acaba de guanyar un prestigiós concurs internacional que cada any premia els millors espectacles de llums amb drons de tot el món. Concretament, s’ha endut el guardó en la categoria de millor espectacle de fins a 100 drons del 2021. L’empresa europea UGCS concedeix aquests premis que enguany celebraven la segona edició i que són un tota una referència a nivell mundial d’aquesta mena de propostes innovadores. Als premis s’han presentat 214 empreses de 104 països diferents.

L’espectacle premiat es va poder veure aquest estiu passat a Lloret de Mar dins del ‘Lloret Drone Festival’. Impulsat per Flock Art Drone i l’Ajuntament del municipi, el festival va programar aquest estiu diverses sessions d’aquest espectacle a la localitat de La Selva amb l’assistència de més de 50.000 espectadors, que van poder gaudir, des de la platja, d’una coreografia conjunta de drons, acompanyada de música.

L’espectacle, que combina art i tecnologia, va dibuixar al cel de Lloret de Mar figures de prop de 100 metres d’altura. Un proposta artística feta a mida on es mostra la correlació latent que té la ciutat amb el mar, dibuixant icones de la part urbana i fent referències a la vida submarina que l’envolta, amb figures de grans dimensions de balenes, peixos, crancs o meduses, entre altres. Tot això utilitzant un eixam de 100 drons, on cada aparell disposa d’un potent llum que conforma un «píxel» del dibuix utilitzant el cel com a llenç.

L’espectacle comença amb una introducció amb llums i una banda sonora espectacular realitzada especialment per a l’ocasió. Tot seguit els drons s’enlairen i comencen la seva coreografia al cel, omplint l’escena amb figures de més de 100 metres d’amplada, visibles a molta distància. El resultat final és un espectacle lumínic de qualitat on hi han treballat un equip de dissenyadors, programadors, il·lustradors, compositors, escenògrafs, pilots… combinant la seva experiència per aconseguir el primer espectacle de 100 drons de la companyia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*