Inici Llibres Possible troballa de les restes de Miguel de Cervantes

Possible troballa de les restes de Miguel de Cervantes

COMPARTIR

[Img #19936]El passat 24 de gener els investigadors, que des de l’abril del 2014 busquen les restes de Miguel de Cervantes a la cripta de les Trinitarias de Madrid, van trobar un taüt amb les inicials M.C. Els investigadors han assegurat que, ara per ara, no poden confirmar que les restes siguin les de l’autor d»El Quixot’. A dins el taüt s’han trobat ossos de sis persones més, entre elles alguns nens petits. Tots ells estan molt deteriorats i l’anàlisi forense serà complicat. 

 

Cervantes va ser enterrat a les Trinitarias el 23 d’abril de 1616. L’equip forense, liderat per Francisco Etxeberria, haurà primer de separar els ossos infantils dels adults i després els homes de les dones. Les restes de l’escriptor tenen algunes peculiaritats que el diferencien: una atrofia òssia a la mà esquerra i marques dels impactes rebuts a Lepanto. 

 

A més, pràcticament no tenia dents –només conservava sis peces– i una artrosis que li deformava la columna vertebral. «No hi ha res més, no hi ha cap confirmació ni verificació de res», ha dit Francisco Etxeberria. El forense no ha pogut precisar quan trigarà a saber si les restes són les del pare del Quixot.
Un equip de 23 persones ha treballat en la localització de Cervantes. Fins i tot, un alpinista: Asier Izagirre, que va baixar a la cripta amb la missió d’introduir una microcàmera.
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*