Inici Societat Les polítiques socials centren les queixes al Síndic de Greuges a l’Anoia

Les polítiques socials centren les queixes al Síndic de Greuges a l’Anoia

COMPARTIR

El Síndic de Greuges ha fet balanç de la seva tasca durant l’any 2017 a la comarca de l’Anoia. Segons les dades facilitades per l’organisme, les polítiques socials encapçalen les queixes dels ciutadans, seguides de les qüestions relatives al consum, al medi ambient, a l’urbanisme i l’habitatge.

Al llarg de l’any passat, el Síndic va atendre 251 queixes i consultes. El 35,1% són referides a polítiques socials, un concepte que engloba les reclamacions sobre educació, serveis socials, salut o pensions, entre d’altres.

El 20,7% de les queixes i consultes són relatives al consum, mentre el 18,7% són sobre medi ambient, urbanisme, mobilitat i habitatge. Les reclamacions sobre impostos i l’activitat directa de l’administració ocupen el 14,3% de les queixes. Amb menor percentatge, la seguretat ciutadana, la justícia, la cultura i la llengua també són objecte de queixes al Síndic.

Per municipis des d’on es fan aquestes peticions, Igualada està al capdavant amb 66 queixes i consultes, seguida de Piera, amb 36, Vilanova del Camí (25), Masquefa (24) i Calaf (23).

Un total de 43 queixes i consultes s’han fet en els diferents desplaçaments i atencions que ha fet l’oficina del Síndic a la comarca al llarg de l 2017.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*