Inici Destacats Els Polígons dels Plans estudien fórmules per dotar-se de transport públic

Els Polígons dels Plans estudien fórmules per dotar-se de transport públic

COMPARTIR

L’Associació Polígons dels Plans i l’ AMTU, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà han iniciat una sèrie de contactes amb la finalitat d’oferir una proposta de mobilitat sostenible a les empreses del territori.

El president dels Polígons dels Plans, Ramon Felip es va reunir la setmana passada amb Joan Prat i Trapé, Director General de d’AMTU, amb qui estan concretant una prova pilot de transport amb trajectes directes entre el domicili dels treballadors i el lloc de feina.

L’AMTU disposa d’un servei, una startup, anomenada BusUp, on pots demanar un autobús a demanda per a deferents usos: anar a un partit de futbol, un concert o una boda però també per desplaçar-se del domicili al lloc de feina.

L’empresa ofereix una sèrie de rutes que ja funcionen però també està subjecte a introduir-ne de noves si hi ha demanda. Aquesta precisament és la voluntat de Ramon Felip, de l’Associació Polígons dels Plans, que després de conèixer de primera mà les opcions del BusUp, contempla ara una nova reunió amb el Consell Comarcal de l’Anoia ja que l’ens està adherit a l’AMTU.

L’aplicació BusUp permet compartir despeses amb tots els passatgers de la ruta per tal que sigui assequible i alhora planteja un tipus de transport sostenible. La persona usuària pot seguir en temps real, a través de l’APP i gràcies a un sistema GPS, el recorregut del bus en temps real.

Des de l’Associació de Polígons dels Plans, creuen que la prova pilot podria donar-se de cara a la tardor.

L’AMTU és una associació de municipis lliurement adherits, que té per objecte donar suport tècnic, jurídic i administratiu als associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part. En aquests moments l’AMTU té 95 entitats associades: 93 municipis i 2 Consells Comarcals, amb una població representada de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions. Un dels objectius de l’AMTU és aconseguir una millora del transport públic i contribuir a fer que la mobilitat sostenible guanyi protagonisme, persones usuàries i prestigi.

FER UN COMENTARI

*