Inici Destacats La Policia Local de Vilanova del Camí deté dos veïns per posar...

La Policia Local de Vilanova del Camí deté dos veïns per posar llaços grocs

COMPARTIR

La Policia Local de Vilanova del Camí va detenir, durant prop d’una hora, a dos veïns del municipi que posaven llaços grocs aquest dimarts al vespre, segons ha denunciat les Joventuts d’Esquerra Republicana. Els veïns van sortir de les dependències policials després d’haver estat identificats pel cos municipal.

A través d’un comunicat, les JERC asseguren que l’alcaldessa del municipi, la socialista Noemí Trucharte, ha dut a terme “pràctiques antidemocràtiques, pròpies de règims totalitaris i vulnerant els drets més bàsics dels seus ciutadans” i li demanen que es deixi de pensar “La Sheriff del PSOE” de Vilanova.

Les Joventuts Republicanes de l’Anoia consideren “inadmissible” l’actitud de l’acaldessa de Vilanova del Camí i demanen la seva “dimissió immediata” per haver actuat de manera “totalitària, antidemocràtica i pensant-se que és la Sheriff del municipi”. A aquest fet se li afegeix que durant la campanya del referèndum de l’1 d’octubre Trucharte va multar a diversos ciutadans amb 500€, l’import més alt contemplat en l’apartat sancionador, per portar a sobre cartells polítics de l’1 d’octubre. Les JERC recorden que “en cap moment la policia va veure que aquests ciutadans enganxessin cartells del referèndum sinó que els van registrar pel carrer i en portaven a sobre, vulnerant de manera flagrant la presumpció d’innocència”.

Per tot això les JERC en demanen la seva “dimissió immediata” i demanen al PSC anoienc que “triï entre seguir formant part del bloc antidemocràtic, repressiu i totalitari o es posi al costat de la democràcia, el respecte i la tolerància”.

En protesta per les sancions a una desena de veïns per disposar de material propagandístic del referèndum de l’1 d’octubre i per aquestes detencions, s’ha convocat una concentració aquest dimecres a les 19:00 a davant de l’Ajuntament, coincidint amb la celebració d’un ple extraordinari.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*