Inici Societat La Policia Local d’Igualada inicia una campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local d’Igualada inicia una campanya de control de patinets elèctrics

COMPARTIR

La regidora de Governació de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, acompanyada del regidor de Mobilitat, Miquel Vives, ha explicat que la Policia Local ha iniciat aquesta setmana una campanya de control específic de patinets elèctrics, de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit,

Carner ha recordat que a principi d’any va sortir el nou reial decret amb noves modificacions pels vehicles de mobilitat personal i des de l’Ajuntament d’Igualada “Creiem que cal ser contundents amb el seu compliment, donat que, com a vehicle de mobilitat personal que conviu dins la ciutat com a element de transport, pot suposar un greu perill, sobretot pels vianants i pels propis conductors del patinet”. La regidora ha destacat que de forma paral·lela es farà una campanya pedagògica recordant la normativa:

 • Velocitat màxima 25km/h
 • 1 persona per patinet
 • Prohibit per les zones de vianants i les voreres
 • Per la nit, obligatori portar llums
 • Obligatori respectar les normes i senyals de trànsit, utilitzar casc i passar controls d’alcoholèmia i drogues si fos necessari.
 • Està prohibit utilitzar el mòbil o circular amb els auriculars posats

Les sancions poden anar de 100€ a 1000€ depenent de la gravetat de la infracció

Carner ha destacat que l’Ajuntament està a favor de la mobilitat sostenible que promouen aquestes noves formes de transport, però ha recordat que “que cal seguir sent contundents contra les conductes incíviques”.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

 1. Si el Reial Decret va entrar en vigor a principis d’any, i veient que els patinets elèctrics no compleixen cap de les normes citades, vol dir que una vegada mes la Policia Local d’Igualada s’ha dormit.

 2. I jo hem pregunto…
  Assegurança obligatòria, i impost de circulació, per quant ???
  Ho estem esperant a que hi hagin més accidents (mortals, alguns d’ ells)

 3. Aixo i res , res ja fa uns mesos el Sr. Alcalde va dir el mateix d’ are i els patinets campan per a on els i don la gana , pasan per tot arreu , contradireccio , anan- ti dos , sensa casc i la policia mai he vist parar- ne ni un i he vist que els hi han pasat pels seus nasos , a mi vaig estar atropellat dos vegades i ells anant contra direccio

FER UN COMENTARI

*