Inici Societat La policia lliura els violins robats als alumnes de l’Escola Garcia Lorca...

La policia lliura els violins robats als alumnes de l’Escola Garcia Lorca de Montbui

COMPARTIR

Els alumnes de l’Aula d’Oquestra de l’escola García Lorca de Santa Margaria de Montbui han recuperat aquest dimecres setze violins i quatre violes que van ser robades la setmana passada. Mossos d’esquadra i Policia Local han portat els instruments a la classe després que apareguessin dilluns al pati d’una llar d’infants del mateix municipi. Segons els cossos policials, la investigació està força avançada gràcies a la feina conjunta de Mossos i Policia Local.

Els impulsors de l’Aula d’Orquestra van denunciar els fets dijous a la tarda a través de les xarxes socials, alertant que probablement els nens i nenes es quedarien sense concert de final de curs. L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, que finança la iniciativa a les escoles del municipi, va anunciar que reposaria els instruments, però en poques hores, les mostres de suport es van multiplicar i una allau de persones i empreses es van mostrar disposades a donar o finançar la compra de nous instruments.

Des de l’Aula d’Orquestra, David Andújar reconeix que “ens hem vist desbordats per aquesta onada de solidaritat, els hi hem agraït a tots”, i afegeix que han rebut oferiments d’ajuda des de Huleva, Sevilla, la Jonquera o Mataró.

Els infants, que han viscut aquest episodi “com una aventura”, segons Andújar, encaren així les darreres classes per preparar el concert de final de curs, a principis del mes de juny amb els alumnes de segon de primària dels altres centres de Montbui.

Entre els alumnes de l’Aula d’Oquestra de l’escola García Lorca, alegria per tornar a tocar els seus instruments i per no quedar-se sense poder fer el concert de final de curs.


El projecte Aula d’Orquestra va ser impulsat per quatre mestres de música que volien acostar la formació musical dels infants als valors d’equip, treballant en la pràctica però sobretot en la interpretació conjunta com a orquestra.

FER UN COMENTARI

*