Inici Política Polèmica a la Pobla de Claramunt per la tensió entre l’alcalde i...

Polèmica a la Pobla de Claramunt per la tensió entre l’alcalde i dos veïns al final d’un ple

COMPARTIR

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt han qualificat de “vergonya aliena” el final del ple municipal del passat 23 de maig.

Segons relaten a través d’un comunicat, dos veïns de la Pobla, van voler intervenir al final del ple. Els grups lamenten que l’alcalde els va negar la paraula “perquè era molt tard…”. Va donar el Ple per acabat, “es va encarar de mala manera amb els dos veïns i va marxar cridant i deixant-los amb la paraula a la boca, fent cas omís del poblatà que li demanava només 5 minuts. Una falta de respecte mai vista en un Ple Municipal a La Pobla de Claramunt”, segons els grups de l’oposició, Junts per la Pobla, ERC-AM i PARTICIPA #volemunapoblamillor.

L’oposició recorda que sempre es concedeix la paraula al públic assistent tot i que les seves intervencions no quedin reflectides en l’acta del Ple “i no enteníem el canvi de criteri”. Els regidors de l’oposició van convidar els ciutadans a exposar el que volien davant els regidors que encara hi havia a la sala. Els veïns volien “denunciar la falsa informació rebuda pel mateix alcalde que havia distorsionat el resultat d’un document que l’Ajuntament de la Pobla havia encarregat”, segons expliquen des de l’oposició, el que deixa “clar el perquè no se li va donar veu”.

L’oposició considera que “no és de rebut aquesta manera de procedir” i que “l’autoritat no es guanya a crits”, recordant a l’alcalde que està obligat “atendre els poblatans amb total respecte vers els nostres conciutadans donant les explicacions que demanin i sobretot no enganyar-los”. Els grups reclamen a l’alcalde que es disculpi davant d’aquests veïns i que els rebi el més aviat possible.

L’alcalde reconeix que la seva actitud no va ser l’esperada però creu que la dels veïns tampoc va ser correcta durant el ple”

L’alcalde Santi Broch ha donat resposta a través d’una carta on deixa clar que “sóc una persona dialogant, oberta i disposada a escoltar tothom, sempre i quan se’m tracti amb respecte i educació”.

Sobre l’incident del ple, Broch recorda que “després de 4 hores i 40 minuts d’un intens i dur debat amb els grups municipals de l’oposició”, quan els veïns van demanar intervenir els va demanar “que entenguessin que era molt tard, eren les 12 de la nit, i que si ens podíem trobar en un altre moment per respondre les preguntes que tinguessin”. El batlle poblatà afegeix que “a un d’ells ja l’he rebut en més d’una ocasió per tractar la mateixa problemàtica i té concertada una nova entrevista per al dimarts 29 de maig (en un principi tenia hora per al dijous 24, l’endemà del Ple, però per motius personals la va ajornar)”.

Santi Broch assegura que “no van atendre a raons” i per això va donar per tancat el ple. L’alcalde reconeix que “estava molt nerviós per tota la situació creada i que la meva reacció no va ser l’esperada però la seva actitud, durant la sessió plenària, tampoc va ser la correcta”. Broch explica que durant la sessió “un d’ells va intervenir en més d’una ocasió i fent afirmacions per ridiculitzar la persona de l’alcalde i la resta de regidors i regidores de l’equip de govern”. L’ambient “era tens” i Santi Broch reconeix que “vaig tenir una reacció humana, com li pot passar a qualsevol persona després d’una situació tensa”.

Broch lamenta que “l’oposició ha utilitzat políticament aquest incident” a un any de les properes eleccions municipals, en el que vaticina que seran mesos “molt durs i intensos”. L’alcalde de la Pobla de Claramunt conclou que està disposat “a escoltar, com he fet sempre, les opinions que tenen els poblatans i les poblatanes de la meva gestió política i del meu equip però el que no estic disposat a tolerar és que se’m maltracti i se m’insulti ni com a persona, ni com a alcalde, ni en públic, ni en privat”. Broch demana “respecte i educació, dos valors que sembla que avui en dia, a vegades, s’obliden”.

2 COMENTARIS

 1. Broch demana “respecte i educació” i ell mateix és qui s’oblida de què volen dir aquests dos mots. Curiosament, la part final del vídeo del ple en qüestió on es veu la ràbia i el menyspreu envers el públic assistent està “censurada” i no apareix en el canal de youtube de l’ajuntament. Sí que està gravada i apareix en altres mitjans i plataformes (la seva reacció, les rialles d’algun dels seus regidors que se’n mofen, i els comentaris a l’orella amb la nova secretària que s’aixeca de la cadira abans que l’alcalde abandoni de males maneres la sala). Li hauria de fer vergonya al senyor Broch fer depèn de quines afirmacions. El primer que necessita una lliçó educativa és ell mateix.

 2. Adjunto la nota de premsa en la seva totalitat. Tanmateix m’agradaria aclarir que la persona que veritablement va faltar al ” respecte i educació, dos valors que sembla que avui en dia, a vegades, s’obliden” va ser la figura de l’alcalde i hauria de disculpar-se.

  VERGONYÓS ACABAMENT DEL PLE MUNICIPAL A LA POBLA DE CLARAMUNT

  Vergonya aliena la que varem sentir els regidors que publiquem aquesta nota de premsa just al final del Ple Municipal del passat dimecres 23 de maig.

  Tot va passar quan dos ciutadans de la Pobla, després d’assistir com oients més de dues hores i mitja, i a l’acabar-se les intervencions dels regidors, van pretendre exposar unes qüestions i preguntes als edils.

  L’Alcalde visiblement alterat, els va negar la paraula “perquè era molt tard…”. Va donar el Ple per acabat, es va encarar de mala manera amb els dos veïns i va marxar cridant i deixant-los amb la paraula a la boca, fent cas omís del poblatà que li demanava només 5 minuts. Una falta de respecte mai vista en un Ple Municipal a La Pobla de Claramunt.

  La veritat, tothom va quedar molt parat ja que sempre es concedeix la paraula al públic assistent tot i que les seves intervencions no quedin reflectides en l’acta del Ple; no enteníem el canvi de criteri.

  Els regidors de l’oposició varem invitar els ciutadans a exposar el què volien davant tots els regidors, oposició i govern que encara restàvem a l’escó. La presència d’aquests veïns al ple era per denunciar la falsa informació rebuda pel mateix alcalde que havia distorsionat el resultat d’un document que l’Ajuntament de la Pobla havia encarregat. Va quedar més clar el perquè no se li va donar veu.

  Pensem que no és de rebut aquesta manera de procedir, el sr. Alcalde va fer mal fet; l’autoritat no es guanya a crits. Les persones es mereixen ser tractades com a tals, i és obligació de l’Alcalde atendre els poblatans amb total respecte vers els nostre conciutadans donant les explicacions que demanin i sobretot no enganyar-los.

  Davant aquests fets instem al Sr. Alcalde a demanar disculpes públiques als ciutadans afectats, rebre’ls el més aviat possible, atendre les seves peticions i donar-los les explicacions pertinents sense més enganys

  I en vista a mantenir el prestigi de la institució municipal l’instem a desterrar els comportaments de superioritat com el succeït.

  REGIDORS A L’OPOSICIÓ DE L’AJUNTAMENT DE LA POBLA DE CLARAMUNT

FER UN COMENTARI

*