Inici Destacats La polèmica per el conflicte de la neteja protagontiza els precs del...

La polèmica per el conflicte de la neteja protagontiza els precs del ple de Vilanova del Camí

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Vilanova del Camí del 10 de juliol ha transcorregut amb normalitat i s’han aprovat els punts del dia per unanimitat. Tot i això, arribat el torn dels precs i les preguntes, el conflicte de la neteja ha tornat a tenir rellevància, ja que els membres de l’oposició han mostrat el seu descontent amb el comunicat que el govern vilanoví va emetre mostrant la seva postura sobre el transcurs i la ressolució de la recuperació de “la gestió de la neteja d’edificis públics”.

El comunicat, publicat al butlletí VilanovaInformació, explica les raons de l’Ajuntament per obrir un concurs públic de la neteja. Argumenten que “resultarà molt més econòmic pel municipi i perquè millorarà la eficiència de la gestió”. També remarca la il·legalitat que suposaria la subrogació de les treballadores, una decisió en la qual l’oposició s’hi ha mostrat obertament en contra, ja que consideraven que era “jurídicament possible”.

En última instància, el comunicat també cita el Grup Àuria i li diu que “la fundació sense ànim de lucre que vetlla pels desfavorits, els estafa la indemnització i a més, a les 7 que no han entrat, les deixa al carrer amb una mà davant i una altra al darrera”, referint-se a les 7 treballadores del total de 23 que no formaran part del nou grup de neteja de l’Ajuntament.

En aquest context, el regidor de CiU Jordi Barón ha titllat el comunicat de “contingut publicitari” i ha demanat saber si s’ha elaborat amb diners públics i en el cas de ser així, el seu cost. Sobre el contingut, ha dictaminat que “menteix” i ha demanat una “rectificació pública” de les seves paraules. El convergent ha recordat que considerava que s’haurien d’haver subrrogat les 23 treballadores i no troba correcte el tracte del comunicat amb el Grup Àuria, al qui defensa dient que “no en té la culpa” i agraïnt el seu servei a l’Ajuntament.

Meritxell Humbert, d’ERC, s’ha expressat en una dinàmica similar i ha preguntat a l’alcaldessa Noemí Trucharte si “considerava ètic utilitzar recursos públics per desprestigiar i calumniar una empresa que porta anys fent un servei impecable”. La republicana també ha demanat una rectificació i la dimissió de Kílian Tomàs, quart Tinent d’Alcalde i Regidor d’Economia i Hisenda.

Per la seva banda, Vanesa González de Vilanova365 ha expressat la seva “por a que el butlletí només estigui a servei de l’equip del govern” i ha reclamat un resum del nou personal i del cost que suposarà el nou material del servei de neteja. L’equip de govern ha comunicat que els precs seran contestat per escrit.

En el torn de preguntes de la gent que ha assistit al ple, l’alcaldessa Noemí Trucharte ha fet referència a una pregunta sobre el referèndum de l’1-O i ha dit que “no ens saltarem la llei ni un mil·límetre i no cedirem cap espai públic municipal per fer coses il·legals. Pel que fa els funcionaris, nosaltres no els podem dir què han de fer un diumenge”, ha conclòs.

FER UN COMENTARI

*