Inici Destacats Podis per als igualadins Bernat i Joel Jaume al Campionat de Catalunya...

Podis per als igualadins Bernat i Joel Jaume al Campionat de Catalunya d’esquaix

La competició federada ha retornat en el món de l’esquaix. De moment, ha començat en torneigs estatals i a finals de mes, començarà de nou el circuit professional PSA però encara amb comptagotes, primer a Manchester i desprès a El Caire.

Així doncs, les instal·lacions del centre de Tecnificació Marconi de Terrassa va acollir, els passat cap de setmana, el Campionat de Catalunya Absolut masculí d’esquaix, amb la participació dels millors jugadors de Catalunya.

En l’edició d’enguany cal destacar la participació d’un bon grapat de jugadors professionals que competeixen al circuit mundial professional d’esquaix, PSA. Els principals favorits, finalistes l’any passat, el sabadellenc Iker Pajares (PSA 26, Barcelona Global Squash / Malibú Esportiu) i l’igualadí Bernat Jaume (PSA 69, Squash Project Gevolution / Esquaix Igualada) van fer bons els pronòstics i van accedir a la final, ambdós sense cedir un sol joc al torneig. Pajares es va imposar al veterà Nasi Herms (C.T. Sabadell) als quarts de final i al canari resident a Barcelona Iván Pérez ( PSA 232, BGS / C.N.Sant Andreu ) a les semifinals, mentre que Bernat Jaume va fer el mateix amb Richard Williams a quarts i el seu germà Joel Jaume (PSA 220, Esquaix Igualada).

Els altres partits de quarts de final van ser força disputats, amb victòries de Joel Jaume i Iván Pérez davant Xavi Blasco (Squash Project Gevolution) i Nilo Vidal (PSA 287, BGS / Euro Sport Salou) ambdós per 3 jocs a 1. El vallesà Pajares va derrotar al Bernat per 3 jocs a 0 en 43 minuts de joc, amb parcials d’ 11/8, 11/9 i 11/4, amb un nivell de joc molt alt, entre dos jugadors d’una gran qualitat. Tercer títol de Campió de Catalunya pel de Sabadell. La tercera posició va ser per Joel Jaume, després de guanyar el partit pel tercer lloc a Iván Pérez també per 3 a 0. Per la seva part, el montbuienc Nacho Fajardo va assolir un meritori 9è lloc final desprès de perdre en la ronda de quarts amb l’anglès Richard Williams, però guanyant la resta de partits.