Inici Destacats Poble Actiu vol ampliar el tall de trànsit permanent de la Rambla...

Poble Actiu vol ampliar el tall de trànsit permanent de la Rambla als carrers Òdena, Sant Josep i Sant Pau

COMPARTIR

Poble Actiu valora positivament la decisió de l’Ajuntament d’Igualada d’establir la vianalització permanent de la Rambla Sant Isidre, una proposta que la formació municipalista portava anys defensant. L’octubre de 2018, la formació municipalista ja va plantejar la creació d’una gran illa de vianants unint les dues zones vianalitzades actualment: el casc antic i els carrers a l’entorn de Cal Font i ara reclamen valentia al govern Castells per tal que la vianalització de carrers no quedi restringida, únicament, a la Rambla.

La vianalització del carrer Òdena i Sant Josep

La proposta de la candidatura municipalista és ampliar la vianalització de la Rambla per restringir també la circulació de vehicles als carrers d’Òdena (per sota el Passeig), Sant Josep (per sota Sant Carles) i Sant Pau, permetent en conseqüència restringir el trànsit a la Rambla Vives fins al seu límit amb el carrer Sant Jordi. El carrer d’Òdena entre el Passeig i la Rambla ja és actualment un carrer molt utilitzat pels vianants, encara que l’amplada del carrer obliga els vianants a pujar i baixar de la vorera constantment. Aquesta escena, que es dona al llarg de tot el tram, és especialment preocupant a la placeta de Sant Josep (l’espai on conflueixen els carrers Clos, Òdena i Sant Josep) on es registren constantment situacions de risc per als vianants.

Eliminar el trànsit voluntari d’aquest tram del carrer Òdena permetria també limitar-lo al carrer Sant Josep fins a l’alçada amb Sant Carles, on també s’hi troben diversos establiments, així com pacificar enormement el carrer Sant Pau. Amb aquesta proposta, la seguretat vial a l’entorn de l’Ateneu Igualadí milloraria considerablement, una mesura necessària per un dels espais del centre de la ciutat que registra un major trànsit de vianants, per l’entrada i la sortida de les famílies de l’escola i l’activitat pròpia de l’equipament sociocultural.

L’espai públic: d’ús prioritari pels vianants

En un context d’emergència climàtica com el que vivim, la limitació de l’ús del vehicle privat pels desplaçaments essencials serà necessària per reduir les emissions contaminants en l’aire. Per això, Poble Actiu considera imprescindible apostar per la vianalització de carrers, per convertir espais que actualment ocupa el vehicle privat i convertir-los en espais pels vianants i les bicicletes. En aquest sentit, reclamen a l’Ajuntament d’Igualada la vianalització de carrers d’altres zones de la ciutat.

La vianalització dels centres de les ciutats és una pràctica i una tendència del tot fonamentada a desenes i centenars de ciutats aquí i arreu d’Europa. Les zones en les que es limita la circulació de vehicles motors guanyen en atractivitat comercial, que bàsicament són comerços locals, els veïns incrementen la seva qualitat de vida, i la població que en fa un ús per esbarjo se’n veu també beneficiada en termes de tranquil·litat al passejar-hi, ja siguin adults o especialment infants.

Per altra banda, Poble Actiu reclama que l’objectiu de la vianalització dels carrers ha de ser que els vianants recuperin espai a la ciutat i que no serveixi per a mercantilitzar la via pública omplint tots els espais només de terrasses. Per tal d’evitar això, reclamen que es platengi la reordenació d’aquests espais per a prioritzar l’espai pels vianants.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Els k vivim al centre I anem amb cotxe k tenim k fer per tancar-lo al garatge? Ni ha prou amb la rambla tancada k ja ens es prou perjudici per las voltes k tenim k fer segons el carrer k vivim. Potser haurem de marxar del centre per no tenir tants inconvenients. Hem d aguantar moltes coses, talls dels tres tombs, curses i mes curses, nits de borratxeres, okupes importunant al veïnat Sisplau no posem tants pals a las rodes k ja prou problemes tenim.
    Moltes gràcies.

FER UN COMENTARI

*