Inici Destacats Poble Actiu es reuneix amb Eixarcolant per donar suport al Parc Agrari...

Poble Actiu es reuneix amb Eixarcolant per donar suport al Parc Agrari de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Representants de Poble Actiu es van reunir el passat 7 d’abril amb el col·lectiu Eixarcolant per parlar del Parc Agrari de la Conca d’Òdena. Fa mesos, Poble Actiu va recolzar l’adhesió de l’Ajuntament d’Igualada al Parc Agrari i ara que ha estat presentat públicament, han volgut conèixer l’estat del projecte, quin suport econòmic i tècnic estan facilitant les administracions i quines demandes tenen des d’Eixarcolant per garantir que el projecte sigui un èxit. Des de la candidatura municipalista reclamen a l’Ajuntament d’Igualada i la resta d’administracions el suport econòmic i el seu compromís perquè productors, restauradors i administracions treballin conjuntament perquè els productes produïts a l’Anoia siguin una referència gastronòmica i estiguin a l’abast dels consumidors.

Des de Poble Actiu consideren el projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és un exemple clar que la comarca de l’Anoia és un territori amb un gran valor agroecològic que és necessari potenciar per augmentar el consum de productes de proximitat. Consideren que la promoció dels productes de proximitat pot servir per garantir un territori sostenible que sigui resilient al canvi climàtic, per potenciar els comerços que ofereixen productes de proximitat i promoure la creació de llocs de treball vinculats a l’agroecologia. Així mateix, creuen que és una llàstima que només es senti a parlar de l’Anoia com una terra on col·locar abocadors -com el d’Hostalets de Pierola, Castellolí o Pujalt-, grans parcs eòlics o fotovoltaics -com els que es projecten a Argençola, Rubió o Sant Martí de Tous- o macropolígons industrials enlloc de promoure els productes conreats a la comarca.

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena té com a objectiu afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat, per aconseguir un territori resilient al canvi climàtic i poc depenent del consum exterior. El projecte, que pren de referència el Parc Agrari del Baix Llobregat, és coordinat tècnicament per Eixarcolant i compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i quinze ajuntaments. El Parc Agrari de la Conca d’Òdena té per objectius aconseguir un preu just per als productors, connectar els productors amb els consumidors, apostar per una cuina saludable, honesta i autèntica, i augmentar la consciència del producte que tenim a la comarca.

FER UN COMENTARI

*