Inici Destacats Poble Actiu reclama a l’Ajuntament mesures que facilitin el bon funcionament del...

Poble Actiu reclama a l’Ajuntament mesures que facilitin el bon funcionament del nou institut Badia i Margarit

COMPARTIR

El grup municipal Poble Actiu s’ha reunit amb la direcció de l’institut públic Badia i Margarit després de visitar les noves instal·lacions del centre. Tot i lamentar la tardança de les obres, que ha suposat un allargament de l’estada en barracons, els representants de la formació valoren positivament el nou edifici. Amb la visita van confirmar diverses mancances tan per part del Departament d’Educació de la Generalitat com per l’Ajuntament d’Igualada.

En primer lloc reclamen que l’Ajuntament compleixi la seva part del conveni, que incloïa la construcció de la pista poliesportiva, i asseguren que «malgrat el govern de Marc Castells afirmi que en època de COVID no és una inversió prioritària, n’hi ha de menys urgents que continuaran endavant i, per tant, és un raonament sense fonaments». Per això, asseguren que cal incloure aquesta partida als pressupostos que probablement s’aprovaran en les properes setmanes. Segons el grup municipal, «un institut de les dimensions del Badia i Margarit necessita un espai de pati més gran i aquest greuge es podria solucionar de manera substancial si es construís la pista, adjacent al pati».

Més enllà de la pista, que requereix una inversió elevada, els de l’esquerra transformadora asseguren que hi ha un seguit d’actuacions que l’Ajuntament podria fer amb un cost baix i que són necessàries per a un bon desenvolupament de l’activitat de l’institut. Per exemple, afirmen que «disposar d’aparcaments per a bicicletes tant a nivell interior com exterior de l’edifici contribuiria a la mobilitat verda, un objectiu que hauria de ser prioritari per totes les institucions». També reclamen al govern que prioritzi actuacions per a assegurar la seguretat dels alumnes, com la instal·lació de contenidors de reciclatge al davant de l’institut. Conclouen que «com sempre l’educació, i especialment la pública, no és ni serà una prioritat per al govern de Junts x Igualada». En aquest sentit, han apel·lat a les altres formacions de la ciutat defensant que «cal que els partits que defensem l’educació pública de la ciutat no permetem que el govern actual continuï sense dotar els centres públics de la ciutat amb els recursos necessaris. Tenim l’obligació compartida de forçar al govern a posar l’educació pública a la seva agenda»

Finalment, des de l’agrupació municipalista volen agraïr la gran tasca de les escoles i instituts de la ciutat, especialment per la feina extra desenvolupada durant aquest curs a causa de la pandèmia. També volen remarcar la gran tasca que l’equip docent i directiu de l’Institut Badia i Margarit ha realitzat durant els primers anys de funcionament quan les condicions d’edificació no eren les més adients, «els projectes interessants i innovadors que estan portant a terme des de l’institut és un clar exemple de la feina de gran qualitat que estan realitzant tots els centres educatius públics de la ciutat».

FER UN COMENTARI

*