Inici Destacats Poble Actiu proposa recuperar el projecte de Cal Badia ‘que no ha...

Poble Actiu proposa recuperar el projecte de Cal Badia ‘que no ha comptat amb el suport de l’actual govern’

COMPARTIR

Poble Actiu presenta aquest dissabte 4 de maig les seves propostes pel jovent d’Igualada i ho farà d’una forma original: convocant un sopar i un concert, amb Jaharmony and the soul rebels i PD Elles. L’acte tindrà lloc a les Cotxeres dels Moixiganguers (Pl. Catalunya, 1) a partir de les 9 del vespre, quan acabi la concentració de Per la Conca.

Una de les propostes és recuperar el projecte de Cal Badia, impulsat pel departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada fa cinc anys. La candidatura impulsada per la CUP considera que el projecte “no ha comptat amb el suport de l’actual equip de govern. La manca d’inversió en el projecte ha fet que hagi quedat aturat, ha desmobilitzat els joves que en formaven part i ha deixat un equipament on s’ha destinat un pressupost important durant anys”. La proposta de Poble Actiu és recuperar el projecte de Cal Badia, realitzant les inversions necessàries per adequar aquell espai o el que decideixi el col·lectiu . Per tant, prioritzant la reactivació del grup de joves motor que havia impulsat el projecte. Per gestionar l’espai, reivindiquen recuperar el model de l’Espai pels somnis i reclamen que el model d’organització sigui l’autogestió.

Rescissió del contracte de Monbus i aposta pel carril VAO

Poble Actiu reclama la rescissió del contracte de la línia d’autobusos Igualada – Barcelona que gestiona Monbus i, per fer-ho, exigeixen que l’Ajuntament pressioni la Generalitat per retirar la concessió a Monbus i establir penalitzacions econòmiques al concessionari per retards i incidències. Així mateix, i per millorar la mobilitat, reclamen que l’Ajuntament d’Igualada lideri la demanda per implantar un carril bus VAO a l’A-II i la B-23 de Barcelona a Martorell, per reduir el temps del trajecte dels vehicles de transport públic i d’alta ocupació. I finalment, millorar el transport amb ciutats com Manresa, Vilafranca del Penedès o Lleida, on molts estudiants de la conca s’hi han de desplaçar diàriament.

Facilitar l’emancipació juvenil

Conscients de que el greu problema de l’habitatge de lloguer que sofreixen els igualadins i igualadines també afecta al col·lectiu juvenil, Poble Actiu aposta per mesures específiques per fer-hi front. Oferint habitatge públic destinat específicament al col·lectiu juvenil, i per tant atorgat segons criteris de renda. I també mitjançant ajudes al lloguer en el cas que hi hagués més demanda que disponibilitat de pisos. La candidatura manifesta que és necessari oferir aquestes facilitats si es vol evitar que el col·lectiu juvenil hagi de marxar fora per treballar i viure en unes condicions dignes.

Augment dels pressupostos participatius i creació de la coordinadora juvenil

Per fomentar l’apoderament del jovent, Poble Actiu proposa potenciar els pressupostos participatius augmentant dels 15.000€ actuals fins a 100.000€. Per vetllar pel seu bon funcionament axió com per la resta d’activitats juvenils, la candidatura impulsada per la CUP considera que s’ha d’eliminar el Consell de Joves perquè no funciona i que s’ha donar suport a la creació d’una coordinadora juvenil formada per organitzacions juvenils i per joves a títol individual.

Facilitar sales d’estudi i augmentar el pressupost de beques universitàries

Per facilitar les condicions als joves que estudien, es proposa habilitar una sala d’estudis als equipaments municipals perquè tots els joves tinguin un espai a prop de casa per poder estudiar. Els espais serien el Centres Cívic de Fatima, el Centre Cívic de Montserrat i el Centre Cívic Centre que, com el futur Centre Cívic Nord ja té previst en el projecte, tindrien una sala d’estudi.

Les beques d’excel·lència es lliuren a prop de 40 alumnes amb una dotació econòmica de 1.000€. Aquestes beques no tenen en compte criteris de renda sinó, únicament, de rendiment acadèmic. Davant d’això es proposa eliminar les beques d’excel·lència, dotades amb un pressupost de 40.000€, per augmentar el pressupost de les beques municipals per estudiants universitaris i de formació professional. La proposta és augmentar l’actual pressupost de 50.000€ fins als 200.000€ i incorporar criteris de renda per facilitar les ajudes als joves de famílies amb major dificultat per assumir les despeses dels estudis.

Finalment, la candidatura denuncia que hi ha locals d’oci igualadins on es viuen situacions discriminatòries de forma habitual i creuen que és necessari que l’Ajuntament d’Igualada tingui un paper actiu per evitar que aquests casos succeeixin. Des de Poble Actiu reclamen que l’Ajuntament denunciar els locals d’oci que discriminen per raons de gènere, raça, classe i/o orientació sexual.

FER UN COMENTARI

*