Inici Destacats Poble Actiu proposa que el 10% del pressupost d’inversions el decideixi la...

Poble Actiu proposa que el 10% del pressupost d’inversions el decideixi la ciutadania

COMPARTIR

Poble Actiu ha presentat, en roda de premsa, les seves propostes en ètica política, transparència i participació per a les eleccions municipals del proper mes de maig. En l’àmbit de l’ètica política, l’actual regidora cupaire Eva Pedraza, i també representant de Poble Actiu, ha exposat que, en cas que la candidatura governi, “la retribució dels càrrecs electes o càrrecs de lliure designació en cap cas serà superior a 2’5 vegades el salari mínim interprofessional”. També ha defensat la necessitat que “tant els càrrecs electes com els càrrecs de confiança han de rendir comptes de la seva activitat, plantejant uns objectius concrets i avaluant-ne els resultats de manera periòdica”. Per altra banda, ha criticat la duplicitat d’alguns càrrecs de confiança d’Igualada amb càrrecs representatius en altres ciutats i ha argumentat que “cal separar clarament el què és la tasca representativa de les tasques de caràcter tècnic-professional, així com acabar amb la dualitat de càrrecs polítics i tecnico-polítics”.

Toni Olivé, membre de Poble Actiu, ha exposat la necessitat que “la transparència passi tant per la publicació de les dades com per fer-les accessibles a tothom”. Per altra banda, Neus Carles ha defensat la necessitat que “s’informi dels costos, processos i resultats de tots els projectes, plans i actuacions de l’Ajuntament, tot criticant el govern actual que ni rendeix comptes de la inversió econòmica ni publiquen els resultats finals per tal de poder valorar l’impacte d’aquests projectes i actuacions”.

Pau Ortínez ha exposat que la candidatura municipal igualadina es compromet en la creació de Pressupostos Participatius amb un valor del 10% del pressupost d’inversions que al llarg de tot el mandat podria equivaler al voltant del 4 milions d’euros, que la ciutadania decidirà a què destinar mitjançant un procés de democràcia directa”. Els Pressupostos Participatius són una de les principals apostes de la candidatura, que s’emmiralla en el funcionament de ciutats com Badalona, molt allunyades dels només 15.000€ que el govern Castells destina a pressupostos participatius. Pau Ortínez ha explicat també que crearan un Pla Estratègic de Participació Ciutadana on es potenciarà la participació ciutadana, perquè “Poble Actiu considera la participació ciutadana com una eina bàsica per trencar la barrera entre la gent i les institucions”. Finalment, la candidatura d’esquerra transformadora ha apuntat que reconvertiran els Consells de Districte en Consells de Barri per “convertir-los en una eina de debat i amb capacitat decisòria”.

1 COMENTARI

  1. Trobo que un 10% es molt poc per un país democràtic. Lo just seria que fos el 100 per 100. Així la ciutat podria escollir quines inversions fer, i no domes el equip de govern.

FER UN COMENTARI

*