Inici Destacats Poble Actiu proposa promoure l’esport escolar i reclama inversions als equipaments esportius...

Poble Actiu proposa promoure l’esport escolar i reclama inversions als equipaments esportius dels barris

COMPARTIR

La candidatura municipalista Poble Actiu vol fer una aposta forta per transformar i millorar l’esport de la ciutat. En aquest sentit des de Poble Actiu emmarquen tres grans blocs d’actuació: l’esport de barri i l’esport escolar; les instal·lacions esportives i els clubs; i els valors esportius i l’esport femení.

Potenciar l’esport de barri i l’esport escolar

Dins la “Ciutat Europea de l’Esport 2019” és cert que s’ha fet molta inversió, però la major part d’aquesta s’ha dut a terme a Les Comes, descuidant les instal·lacions repartides en els diversos barris. Poble Actiu creu necessari respondre a les demandes de les entitats esportives i per això proposa instal·lar herba artificial als camps de futbol de Fàtima i del Barri Montserrat. Per altra banda vol potenciar l’esport de barri i proposa crear una lliga lúdica i social. I finalment i agafant l’exemple dels recents campions; els Especial de l’Handbol Igualada, crear un pla per promoure l’esport inclusiu.

Pel que fa a l’esport escolar, Poble Actiu considera que és l’esport que més cal potenciar “perquè ajuda a crear hàbits saludables, és més accessible econòmicament i, des de ben petits, promou valors la cooperació i crea comunitat”. Per això, i per poder fer-lo compatible amb l’esport federat dels clubs de la ciutat, proposen fer un canvi horari i jugar els partits escolars els divendres a la tarda, model que fa molts anys que funciona a la ciutat de Barcelona.

Millores en les instal·lacions esportives i les ajudes als clubs

Poble Actiu és molt crític amb la manca d’inversions en manteniment de les instal·lacions esportives que consideren que han estat decuidades per un govern que només està interessat en inaugurar equipaments. La candidatura posa el focus en l’estat dels vestuaris de l’Estadi Atlètic, la sala de màquines de l’Estadi Atlètic i les Comes, la climatització de la piscina de les Comes i l’estat de conservació del camp de futbol del Xipreret.

Des de Poble Actiu donen suport a la reclamació d’un nou poliesportiu pels esports de patins, que necessàriament haurà de tenir dues pistes, i apunten una idea nova: la remodelació de la zona de les antigues instal·lacions de la piscina coberta del Molí Nou. En aquest sentit, aposten per l’enderrocament de l’edifici, que està abandonat des de fa anys, i l’inici d’un procés participatiu amb els veïnat i els usuaris del Molí Nou per definir els nous úsos. La proposta de Poble Actiu seria crear una zona d’aparcament, una pista esportiva per esports de raqueta i un accés peatonal al riu per promoure la connexió entre la zona escolar i esportiva del Pla de la Massa i el riu Anoia.

En relació a la política de subvencions als clubs, la candidatura impulsada per la CUP, proposa revisar les actuals subvencions i premiar econòmicament aquells clubs que realitzin projectes innovadors, socials i inclusius. Com a exemple d’aquests projectes, Poble Actiu creu necessari potenciar projectes per conscienciar les famílies per promoure aficions respectuoses potenciant la figura de la persona responsable de mediació entre famílies i el club i la realització de campanyes de de sensibilització per les famílies. Finalment, Poble Actiu considera necessari revisar les tarifes de les instal·lacions per incorporar-hi criteris de renda per garantir que les classes populars també hi tinguin accés.

Fomentar l’esport femení

Poble Actiu reclama una aposta valenta per l’esport femení i fixa tres projectes com a essencials per poder assolir la igualtat de gènere i promoure l’esport femení. Defensar des de l’Ajuntament que s’exigeixi als mitjans de comunicació municipals, i la resta de mitjans comarcals, igualtat de tracte en l’esport masculí i femení. Així mateix, consideren necessari realitzar campanyes de visibilització de les esportistes femenines de la comarca especialment enfocades a fer formacions als centres educatius, als mitjans de comunicació i als espais públics propers a les zones esportives. FInalment, consideren necessari potenciar l’esport mixt, especialment en els equips de fins als 12 anys, per potenciar la participació de tots els infants en igualtat de condicions.

FER UN COMENTARI

*